11 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Premiär för Filmnet
Eller C More Online som det kanske borde heta

Premiär för Filmnet

Så var det dags för premiär av en film- och tv-tjänst så här innan helgen - Filmnet.se. Bakom tjänsten står TV4-gruppen och speciellt C More. Än så länge finns Filmnet bara i webbläsaren (och är i beta och kräver tyvärr Silverlight) men en iPad-version är på gång och ska komma i mitten av oktober. Längre fram kommer även versioner för iPhone och Android.

Innehållet ligger just nu på 1000 filmer och, än så länge, en handfull TV-serier. På TV-sidan är det en hel del HBO, True Blood, Boardwalk Empire och The Newsroom samsas med Solsidan - alla TV-serier som kommer att rulla på C More kommer att finnas på Filmnet. Inte så illa alltså, speciellt om samlingen fortsätter att växa.

Listan med rättighetsinnehavare man har kontrakt med är lång: TV4, SF, HBO, Fox, MGM, Paramount, Disney, NBC Universal, Sony, Warner, Nordisk Film, Non Stop Entertainment, Showtime, Turner, Starz och BBC. I höst utlovas bland annat filmer som The Girl With the Dragon Tattoo, Drive och En dag. De filmer som är månadens filmer på C More - och som man ser i reklamfilmerna för kanalen - kommer att finnas på Filmnet.

Förutom kravet på Silverlight känns tjänsten riktigt trevlig, snyggt upplagt och man kan göra spellistor och följa TV-serier. Tjänsten är i beta-version just nu och kostar just nu 49 kronor i månaden i tre månader, därefter 129 kronor i månaden. 49 kronor är den lätt värd, det återstår att se framåt om den är värd 129 kronor.

Webb, Övrigt, filmnet, hbo
41.6° 0 Roger Åberg Roger Åberg
fre. 28 sep 2012, 16:30
Premiär för Filmnet Eller C More Online som det kanske borde heta
41.6°
0