12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Compass går nu att titta på
Lill-suven från Jeep snyggar till sig

Compass går nu att titta på

Att beskylla gamla Compass för att vara en snygg bil är nog att ta i lite väl mycket. De runda lamporna och den lite tjocka framtoningen gjorde att den mest såg klumpig ut. Men nu är det andra lussebullar, ansiktslyftet hade bättre effekt än botox.

Vid en hastig koll ser nya Compass nästan ut som en Grand Cherokee framifrån, och det får väl anses vara ett bra betyg. Bakifrån ser man dock att det inte är just Cherokee man har att göra med, och placerar man de båda bilarna bredvid varandra kommer man snabbt upptäcka storleksskillnanden.

Insidan ska ha fått ett rejält uppryck då den inte tydligen inte alls var särskilt rolig innan. Det ska också bli roligare att köra bilen tack vare nya högre fjädrar och en krängningshämmare bak av kraftigare typ än tidigare. Under motorhuven sitter antingen en bensinfyra på 2 liter och 158 hästar, 191 Nm kopplad till en fempetad manuell låda eller en CVT-låda. Den andra motorn är också en bensinare men på 2,4 liter istället och 172 hästar, 223 Nm. Båda bilarna ska trots effektskillnaden dra exakt lika mycket, 1 liter milen i stan och 0,81 liter blandad körning.

I Sverige fanns den gamla modellen inte länge, men denna kanske kan väcka liv i försäljningen igen?

Bil, Nyheter, Jeep, Cherokee, Grand, nyhet, Compass, facelift
36.3° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 15 dec 2010, 22:05
36.3°
0

Compass går nu att titta på

Lill-suven från Jeep snyggar till sig