32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Det här kommer vi att få se i motorprogrammet Asfalt Snart premiär
Det här kommer vi att få se i motorprogrammet Asfalt

Den 4 mars har säsong tre av motorprogrammet Asfalt premiär på de lokala Tv-kanalerna 24nt och 24Corren och nu får vi reda vilka bilar som kommer att medverka. Och det blir en rejäl blandning - från Volvos absoluta fiasko 480 Turbo till en av världens hetaste bilar - Porsche 959. Varje avsnitt är omkring 15 minuter långt och de är tio till antalet. Oavsett om du är bilentusiast eller helt okunnig om bilar men gillar dessa tingestar ska du kunna uppskatta programmet.

Bilarna som kommer att vara med är följande:

Alpina B7 Turbo
Ariel Atom
BMW Z4
Ford Capri (försmak nedan)
Indigo 3000
Lancia Delta HF Integrale / Toyota Celica GT4 Carlos Sainz
Maserati Ghibli
Peugeot 205 GTi
Porsche 959S
Volvo 480 Turbo

Det första programmet kommer att läggas upp på YouTube den 5 mars.

Bil, Nyheter, Asfalt, TV, bilprogram, premiär, bilar, entusiast
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Det här kommer vi att få se i motorprogrammet Asfalt
Visa Pressmeddelande ASFALT BREDER UT SIG I TV

Från fiaskovolvon, via en fräsig hyrbil till den ovärderliga Porsche-prototypen – motorprogrammet Asfalt står med ena foten i folkhemmet och den andra i bilfabrikörens lyxvilla. Premiär 4 mars – på de lokala Tv-kanalerna 24nt och 24Corren.

Spänningshuvudvärken som 24nt och 24Corren:s ansvarige utgivare Bo Enell fått både en och två gånger under produktionen var ett nödvändigt ont. Utan den hade det inte blivit några högfartsrepor med Porschen som inte går att köpa för pengar. Det hade heller inte blivit några bilder från en av Europas mest olycksdrabbade – och vackraste – vägsträckor, den mellan kuststaden Marbella och bergsstaden Ronda i Spanien.

– Asfalt är snyggt som Top Gear – utifrån resurser som egentligen räcker till tre Top Hat (glassen, reds. anm.) Programmet har dessutom ett speciellt tilltal som jag tror kommer att uppskattas av såväl entusiaster som av de utan förkunskaper, säger Bo Enell.

Ambitionen är skyhög. Kameror har fästs på drönare, på specialbyggda kranar och i de märkligaste skrymslen i och på bilarna. Producenten Mikael Landelius har hela tiden haft en klar bild av vad han velat göra: Sveriges bästa motorprogram. Publiken får avgöra om så är fallet, men förtitten skvallrar i alla fall om skaparglädje med koll.

– Asfalt är passion i munsbitsformat. Något för motorfrälsta att längta efter, och för oss andra att kittlas av. Som en del av vårt lokala utbud är det både uppkäftigt och överraskande, men också relevant och skapar en spännande mix, säger Anna Lindberg, Publisher, VD och ansvarig utgivare för Östgöta Media.

Tio avsnitt har spelats in under 2015. Samtliga avsnitt är runt 15 minuter långa och de är, understryker programledaren och redaktören Johan Gröndahl, helt fria från konsumentupplysning och avigt placerade annonsörintressen. Om den ekvationen håller i längden återstår att se.

Bilar i programserien
Alpina B7 Turbo
Ariel Atom
BMW Z4
Ford Capri
Indigo 3000
Lancia Delta HF Integrale / Toyota Celica GT4 Carlos Sainz
Maserati Ghibli
Peugeot 205 GTi
Porsche 959S
Volvo 480 Turbo

Asfalt handlar om bilarna du älskar, om bilarna du glömt bort att du en gång älskat och om bilarna du kommer att älska. Innehållet serveras rappt, initierat och snyggt.

Premiär
4 mars 2016

Antal avsnitt
10

Kanaler
Lokala tv-kanalerna 24nt och 24Corren samt nt.se, corren.se och unt.se, samtliga en del av NTM-koncernen. Med viss fördröjning läggs avsnitten också upp på youtube.com/asfalttv

Produktion
Asfalt – Motormagasin produceras av Teknomedia.

Redaktör och programledare
Johan Gröndahl

Producent
Mikael Landelius?

Program- och tablåansvarig
Edin Dumisic

Ansvarig utgivare på 24nt och 24Corren
Bo Enell
Ny säsong av motormagasinet Asfalt drar igång den 5 mars Här får vi en liten försmak Motormagasinet Asfalt har växlat upp rejält och den 5 mars är det premiär för en helt ny säsong med tester av gamla härliga klassiska bilar. Här får vi en första försmak på vad som komma skall. Tumnagel
46.9°
0
45.8° 0 Bobby Green Bobby Green
lör. 20 feb 2016, 12:00
Det här kommer vi att få se i motorprogrammet Asfalt Snart premiär
45.8°
0