m
Hyundai presenterar Bayon

Hyundai presenterar Bayon
En till kompakt SUV

Bil / Hyundai

Hyundai har nu presenterat den nya modellen Bayon som är ytterligare en kompakt SUV. Modellen som är i B-segmentet vill sno kunder från exempelvis Ford Puma, Nissan Juke och Volkswagen T-Cross. Namnet uttalas "Bye-Onn" och det kommer från franska Basque Country. Man valde detta för att påvisa ytterligare att bilen designats specifikt för den europeiska marknaden.

Måtten är 4,1 meter på längden, 1,77 på bredden med en hjulbas på 2,58 meter. Bayon baseras på i20 och drivningen sker endast på framhjulen. Kraften kommer dit via en av två stycken versioner av en turbomatad trecylindrig bensinmotor på 1,0 liter. Den kan man få med antingen 100 eller 120 hästar. Vridet är oavsett val 172 newtonmeter. Båda är mildhybrider och sexstegad manuell växellåda är standard, sjustegad DCT finns som tillval.

Insidan hämtar mycket från i20 och man får ett digitalt instrumentkluster på 10,25 tum och antingen en infotainmentskärm på åtta eller 10,25 tum beroende på utrustningsval.

Bayon börjar säljas i sommar och priset väntas ligga på runt 17.000 pund.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Hyundai presenterar Bayon
Visa
Pressmeddelande
Hyundai presenterar helt nya BAYON, en snygg och elegant crossover-SUV

Idag avslöjades Hyundai BAYON, en helt ny crossover-SUV designad speciellt för Europa. Som ett tillskott i B-segmentet blir BAYON den senaste och minsta medlemmen av Hyundais växande SUV-familj.

Helt nya BAYON har en kompakt exteriör, rymlig interiör och en lång lista med intelligenta säkerhets- och uppkopplingsfunktioner som sticker ut i klassen. Helt nya BAYON demokratiserar ny teknik och gör den högteknologiska funktionaliteten tillgänglig för alla.

I linje med Hyundais befintliga namngivningsstrategi, inspirerades namnet BAYON av en semesterort: Bayonne, huvudstaden i franska Baskien och en av de vackraste platserna i sydvästra Frankrike. Eftersom BAYON är utformad för att möta kraven på den europeiska marknaden, beslutade företaget att ge modellen ett europeiskt namn.

”Då SUV-karosser fortsätter att växa i popularitet över världen såg Hyundai tydlig efterfrågan för en modell kapabel att navigera europeiska städer och samtidigt ha tillräckligt med utrymme för att möta kundernas krav,” säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President of Marketing & Product på Hyundai Motor Europe. ”Klassledande uppkopplings- och säkerhetsfunktioner, en skarp och distinkt design, tillsammans med integrationen av Hyundais 48-volts mildhybridteknik gör att BAYON sticker ut i segmentet.”

Med BAYON har Hyundai nu lanserat och uppgraderad sju nya modeller på bara 12 månader – eller 20 om man räknar med alla karosstyper och drivlinevariationer. Detta gör 2020 till ett rekordår för expansion av modellprogrammet.

En skarp och distinkt design
BAYON är den senaste modellen som med sin unika design gör avtryck i Hyundais SUV-familj. Genom sina iögonfallande, distinkta och oväntade proportioner har den fått en starkt grafisk form. BAYON förkroppsligar Hyundais designidentitet, Sensuous Sportiness, definierad av harmonin mellan proportioner, arkitektur, styling och teknologi. Den här senaste tolkningen av Sensuous Sportiness kombinerar emotionella värden med innovativa lösningar.

”Med sitt skarpa utseende och integrering av viktiga designelement, stärker BAYON Hyundais designriktning i SUV-kategorin,” säger Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer på Hyundai Motor Group. ”BAYONs unika och självsäkra utseende, förkroppsligat av sina starka linjer och pilformade lampor, förväntas etablera bilen som den mest unika och enastående tillskottet i B-segmentets blomstrande SUV-kategori.”

Utvändig design
BAYON kännetecknas av en distinkt utvändig design som skiljer den från konkurrenterna. Unika designlösningar, högteknologiska detaljer och ett rent utseende gör att den sticker ut från mängden.

Framtill öppnar en bred grill upp sig nedtill för att skapa en solid hållning. Tredelade strålkastare kombinerade med ett luftintag etablerar ett unikt utseende och arkitektur. Det horisontella, långsmala luftintaget skapar tillsammans med och varselljusen en bredd, medan den låga hasplåten bekräftar bilens SUV-identitet.

Sett från sidan ger en dynamisk axel ett kilformat utseende och den pilformade C-stolpen skapar en dynamisk och oväntad arkitektur.

Baktill understryker de pilformade ljusen stolpdynamiken. Deras utsträckta position skapar en bred hållning som med stöd från en tunn, horisontell linje vilken sammankopplar bakljusen ytterligare understryker bredden och volymen för att skapa en levande sektion. Den kraftfulla bakdelen och visuellt förlängda bakrutan initierar en unik och uttrycksfull bakre design. Strålkastare och blinkers i LED kompletterar det moderna utseendet.

BAYON finns tillgänglig med 15-tums stålfälgar och 16- eller 17-tums lättmetallhjul. Totalt nio exteriörfärger finns tillgängliga, inklusive den nya lanseringsfärgen, Mangrove Green. Två-tonslackat tak i Phantom Black finns också tillgängligt som tillval i kombination med flera färger.

En moden, digital interiör
BAYON har en ren, rymlig och upplyst interiör. Det finns ett tydligt fokus på att maximera komforten för passagerare både fram och bak samt öka bagageutrymmet.

Interiören definieras av en stor mängd uppkoppilngsteknik, inklusive en 10,25-tums AVN eller 8-tums Display Audio. Passagerare kan dra nytta av LED-teknik integrerad i främre benutrymme, dörrsidor, främre dörrhandtag och mittkonsolens förvaringsyta för att sätta rätt stämningsbelysning.

Ett noga utvalt utbud av neutrala interiörfärger och material ger maximal kompatibilitet med de utvändiga färgerna. Ett färgkoncept med små och subtila accenter skapar en lugn atmosfär som gör det lättare för föraren att fokusera. BAYON levereras som standard med en helsvart tyginteriör och med två ytterligare färgkombinationer som tillval.

Klassledande uppkoppling och teknik
Precis som hos andra Hyundai-modeller erbjuder BAYON avancerad uppkopplingsteknik vilken annars är sällsynt för segmentet. Modellen har klassledande digital instrumentering och infotainmentfunktioner i toppklass.

Passagerare kan välja mellan en 10,25-tums AVN-skärm eller en 8-tums Display Audio. 8-tums Display Audio inkluderar trådlös Apple CarPlay och Android Auto.

Två USB-portar för främre passagerare och en för bakre raden gör det möjligt för upp till tre enheter att laddas samtidigt. En av de främre portarna möjliggör också dataöverföring så att passagerare kan koppla sin telefon till bilens infotainmentsystem. Ett premiumljudsystem från Bose kompletterar paketet och garanterar passagerarna en högkvalitativ lyssningsupplevelse.

Hyundai BlueLink Connected Car Services
BAYON är utrustad med den senaste Hyundai BlueLink-uppgraderingen, vilket innebär att användare kan dra nytta av toppmoderna uppkopplingstjänster. Den senaste versionen av BlueLink inkluderar tjänster som Connected Routing och en ny användarprofils-funktion. Nytt för BlueLink är kalenderintegrering. Det betyder att förare kan spegla sin Google- eller Apple-kalender i bilens infotainmentsystem. Om kalenderbokningar även innehåller en adress kan den importeras direkt in i bilens navigator.

Kunderna kan också lokalisera, låsa och låsa upp sin bil samt få fordonsinformation som servicebehov, däcktryck och bränslenivå med hjälp av BlueLink-appen

Rymlighet och Bekvämlighet
Hyundai BAYON levererar komfort och bagageutrymme hos en SUV med smidigheten och bränsleeffektivitet som en B-segmentsbil. Modellens kompakta exteriör och familjevänliga interiör gör att kunder kan njuta av det bästa från två världar. Medan den kompakta storleken och utmärkta sikten gör den lätt att kliva in i och hantera, erbjuds också den säkra och robusta känsla som kunder förväntar sig från en Hyundai-SUV tack vare sin höga sittposition.

Med 411 liters bagageutrymme utmärker sig BAYON för sin stora lastkapacitet, trots sin kompakta storlek. På så sätt sticker BAYON ut för sin rymlighet och användbarhet.

Med en längd på 4180 mm, 1775 mm bredd, höjd på 1490 mm (eller 1500 med 17-tumsfälgar), får dimensionerna en perfekt balans mellan bekvämlighet och fördelarna hos en kompakt bil. BAYON har en hjulbas på 2590 mm som ger utmärkt benutrymme och bekväm färd för passagerare både fram och bak. Främre passagerare kan åtnjuta 1072 mm benutrymme medan bakre erbjuds 882 mm.

Som en äkta SUV, erbjuder BAYON en markfrigång på upp till 183 mm (i kombination med 17-tumsfälgar), vilket är högre än de flesta andra bilar i B-segmentet.


Klassledande säkerhetspaket
BAYON delar sitt säkra och robusta DNA med andra medlemmar av Hyundais SUV-familj och har säkerhetsfunktioner som matchar. Modellen sticker ut i segmentet genom att BAYON erbjuder en omfattande lista av säkerhetsfunktioner från Hyundai SmartSense. Många av dem är dessutom inkluderade som standard.

Ett antal semi-autonoma körfunktioner skiljer BAYON från sina konkurrenter. Lane Following Assist (LFA) arbetar för att hålla bilen centrerad i sin fil. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) ljuder först ett alarm och sen vid behov appliceras bromsarna för att förhindra en kollision. Den här funktionen inkluderar detektering av bilar, fotgängare och cyklister samt även Junction Turning som kan applicera bromsarna för att undvika olyckor med mötande bil när du svänger vänster i en korsning. En annan avancerad funktion, Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), använder data från bilens navigator för att automatiskt anpassa farten vid körning på landsväg eller motorväg.

BAYON innehåller också flera funktioner som försiktigt fångar förarens uppmärksamhet när deras fokus minskar. Driver Attention Warning (DAW) analyserar körmönster för att upptäcka dåsig eller distraherad körning. Systemet fungerar tillsammans med Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) som varnar när bilen framför börjar röra på sig och föraren inte reagerar tillräckligt snabbt. Dessutom meddelar Rear Occupant Alert (ROA) om sensorer indikerar rörelse i baksätet när föraren lämnar bilen. Detta gör BAYON ännu säkrare för bakre passagerare, inklusive barn och husdjur, vilket gör den till ett utmärkt bilval för familjer.

Ytterligare funktioner garanterar säkerhet när bilen körs i låga hastigheter eller vid parkering. Parking Collision Avoidance Assist-Reverse (PCA-R) varnar och vid behov bromsar när ett bakre hinder upptäcks under långsam backning. Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) assisterar förare på ett liknande sätt när de backar ut från en parkeringsplats och en annan bil passerar. Parking Assist (PA) möjliggör för semi-autonom parkering med hjälp av flera sensorer och mjukvara som arbetar tillsammans för att assistera förare att parkera i trånga utrymmen.

I händelse av en olycka varnar eCall automatiskt räddningstjänsten om bilens krockkuddar löses ut. Alternativt kan passagerare också aktivera tjänsten med en knapptryckning.


Drivlinor
BAYON har utmärkt bränsleeffektivitet och konkurrenskraftiga CO2-utsläpp tack vare en uppdaterad Kappa-motorfamilj. Den turboladdade T-GDi-motorn med direktinsprutning har minskats i storlek för optimerad effektivitet. Kombinerad med Hyundais unika 48-volts mildhybridsystem (48V) med intelligent Manual Transmission (iMT), resulterar det i ännu mer bränslebesparingar och effektivitet.

iMT frikopplar motorn från växellådan när föraren släpper på gaspedalen. Detta gör att bilen glider i friläge, vilket minskar utsläpp och sparar bränsle. Det finns två olika glidlägen förknippade med iMT: först när motorn är på tomgång och även när motorn är helt avstängd. Motorn startar igen så snart föraren trycker på antingen bromsen eller gasar för att köra vidare med samma växel som när den stängdes av. Detta resulterar i bättre bränsleeffektivitet utan att kompromissa med prestanda.

BAYON har också Hyundais unika Continously Variable Valve Duration (CVVD) -teknik som kontrollerar tiden för ventilernas öppning och stängning anpassat efter körförhållanden. Detta optimerar motorprestanda samtidigt som bränsleeffektiviteten förbättras, vilket resulterar i minskade utsläpp och bränslebesparingar.

Modellen lanseras i Sverige med 1.0-liters T-GDi-motorn, kombinerad med 48V-system som ger 100 hk. Motorn kan kombineras med 6-växlade intelligent Manual Transmission (6iMT) eller en 7-växlad dubbelkopplingslåda (7DCT). Motorn har även tre körlägen som optimerar responstid och styrprestanda baserat på körförhållanden. Dessa är Eco, Normal och Sport.

En 1.2-liters MPi-motor med 84 hk i kombination med en 5-växlad manuell växellåda finns även tillgänglig som insteg.

BAYON är Hyundais första SUV som utrustats med Rev Matching, en funktion som vanligtvis bara återfinns hos Hyundais prestandamodeller. Rev Matching synkroniserar motorn med utgående axeln för att möjliggöra mjukare och sportigare nedväxlingar. Funktionen finns tillgänglig för 1.0-liters T-GDi 48V i kombination med 6iMT i Sportläge.

Helt nya Hyundai BAYON har svensk lansering till sommaren 2021.
37.2°
0

Hyundai presenterar Bayon

En till kompakt SUV

iPhone 13 väntas få riktigt tjocka kameralinser
Less is more fast tvärtom

Nu börjar de första läckorna av iPhone 13 dyka upp, den här gången i form av CAD-ritningar från ett företag som gör skal. Om läckan är korrekt så kommer kameramodulen att växa rejält i år och Apple verkar tänka att om man kan, varför inte ta i rejält. Även om man kan göra mycket trix med mjukvara så är ju större lins och större sensor något som utan tvekan betyder bättre bilder, framförallt under dåliga ljusförhållanden. Sen är det lite småjusteringar, EverythingApplePro tror bland annat att man kommer att integrera SIM-kortet med moderkortet, alltså inte själva SIM-kortet man stoppar i utan tekniken för att läsa SIM-kortet. Varför har vi förresten inte bara slutet med SIM-kort ännu? Hur svårt ska det vara att komma överens om en eSIM-teknik? Tumnagel
39.4°
+
Roger Åberg
0

NASA väljer SpaceX som leverantör till Artemis-programmet
Som ensam leverantör av månlandare

NASA bestämde sig natten till i dag att endast gå vidare med SpaceX anbud på månlandare. SpaceX alternativ hade enligt NASA flertalet fördelar jämfört med konkurenterna. Bland annat erbjöd rymdskeppet mycket plats för astronauterna, dubbla luftlås och mycket lagringsutrymme för att ta med tillbaka månstenar i. Denna månlandare ska ta två amerikaner till månen som ska spendera runt en vecka på månen innan de beger sig tillbaka igen. Tanken är att allt detta ska ske innan 2024 men om det blir av återstår att se. Hur som helst är kontraktet som NASA nu ger SpaceX är värt 2,89 miljarder dollar. Tumnagel
44.5°
+
Frode Wikesjö
0

Apple är miljövänliga när de inte packar med laddare
Sparar tydligen 861 000 ton koppar, zink och tenn

Som bekant slutade Apple packa med någon laddare när iPhone 12 släpptes i butiker. Många har säkert en laddare eller två övers i någon låga någonstans, men vissa har dåligt med det eller köper sin första iPhone och behöver därför köpa en ny. Men miljömässigt verkar det vara rätt vettigt då Apple nu påstår sparar 861 000 ton av koppar, zink och tenn genom att inte längre packa med någon laddare med sina telefoner. På grund av detta har paketen också blivit mindre vilket innebär minskad användning av kartong samt att de får plats med 70 procent fler enheter på samma utrymme. Apple nämnde också att de reducerade sin CO2-utsläpp från 25,1 miljon ton i 2019 till 22,6 miljon ton under 2020 och minskat sin energiförbrukning med 13,9 miljoner kWh. Tumnagel
47.0°
+
Frode Wikesjö
0

Rykte Battlefield 6 kanske inte släpps till gamla konsoler
Låter vettigt

I veckan började det dyka upp rapporter om att nästa Battlefield-spel inte kommer att släppas till PlayStation 4 eller Xbox One när det väl släpps senare i år. Detta skulle ju innebära att DICE har lite mer frihet att fläska på då man i så fall inte behövde begränsa sig till den begränsade prestandan som förra generationens konsoler har. EA har tidigare sagt att nästa Battlefield-spel kommer vara på en episk skala som ingen tidigare har skådat samt att spelet kommer utnyttja kraften i de nya konsolerna till max. Detta låter ju onekligen som att det inte går ihop med datorkraften som konsolerna från 2013 kör. Men då det fortfarande är rätt svårt att få tag i en ny konsol spekuleras det i att spelet kommer släppas direkt på Xbox Game Pass för att få så stor spelarbas som möjligt samt dra in lite extra para. Tumnagel
49.8°
+
Frode Wikesjö
0

Svenska Ekobot rensar ogräs på egen hand
Ska göra jordbruket mer hållbart

Ekobot är en svensktillverkad autonom ogräsrensare som identifierar ogräs på odlingar och som sedan plockar bort det. Detta görs med hjälp av robotens artificiella intelligens och maskinseende via visionsteknologi. Ekobots AI samlar också konstant in data, data som man sedan kan använda för att optimera ogräshanteringen ännu mer. Genom att låta Ekobot rensa ogräset slipper jordbrukaren använda bekämpningsmedel och på så vis hålla sina odlingar hållbara samt ekologiska. Under årets andra kvartal kommer Ekobots robotar börja användas i kommersiella odlingar ute hos svenska kunder. De har också siktet inställt på den internationella marknaden och kommer efter sommaren genomföra demonstrationer nere i Nederländerna. Ekobot tog sig nyligen också in på Nasdaq-börsen och kommer under hösten vara en av finalisterna i innovationstävlingen Agtech Challange som arrangeras av Hushållningssällskapet. Tumnagel
44.7°
+
Frode Wikesjö
0

Kamerahalsband på varg
Häng med vargen V089

Här får vi följa med på en tur med en varg i Minnesota. Några forskare satte nämligen en Vectronic-Aerospace-kamera på en varg som spelade in 30-sekundersklipp med hämna mellanrum. Trots att en stor del av kameran täcks av vargens päls kan man se hur vargen tuggar på ben, fångar fisk och plaskar i vatten. Tumnagel
38.9°
+
Frode Wikesjö
0

Ny Avatar-serie på väg till YouTube
Trailer släpps nästa vecka

Den officiella YouTube-kanalen för Avatar: Legenden om Aang (Avatar: The Last Airbender) meddelade under gårdagen att en ny Avatar-serie är på gång. Serien kommer sändas på YouTube så man ska nog kanske inte förvänta sig någon ny episk historia utan. Det är nog mer troligt att det blir kortare historier och avsnitt vilket passar plattformen mer. Exakt vad det blir kommer vi dock få reda på på måndag när de släpper den första trailern. Själva serien kommer ha premiär den 24 april. Vad det än blir är det kul att se att Nickelodeon har mer Avatar att bjuda på. I Sverige kan man se samtliga tre säsonger av Avatar: Legenden om Aang på Viaplay. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Vilken extern hårddisk är bäst för din PlayStation 5?
Digital Foundry försöker reda ut detta

Nyligen fick PlayStation 5 ny funktionalitet vilket gjorde att man kunde lagra PlayStation 5-spel på en extern hårddisk så länge den externa lagringen fyller kravet med att ha överföringshastighet på över 5Gbps. Spelen man lagrar externt kommer dock inte kunna spela direkt, utan du måste föras tillbaka till konsolens interna SSD-lagring när du ska spela. Men vilken hårddisk är bra att köra då? Det är något som prestanda- och hårdvarufantasterna borta på Digital Foundry försökt reda ut. De körde nämligen ordentliga tester med en rad olika hårdiskar och kopplingar. Samsung 870 QVO SATA vekar vara alternativet de gillar bäst och du kan kolla in deras tester i klippet ovan eller läsa det i textform via länken nedan. Tumnagel
38.0°
+
Frode Wikesjö
0

VWs eldrivna prestandabilar döps till GTX
Kommer alla ha fyrhjulsdrift

Nu har Audi och Skoda presenterat lite snabbare versioner av sina motsvarigheter till Volkswagens prestandaversion av ID.4 så då är det dags för Volkswagen. Det har ryktas om att namnet kommer att bli GTX och nu är det officiellt att det blir så. Precis som GTI och GTE så blir det här ett varumärke. Presentation sker 28 april, men några hemligheter finns egentligen inte. Det kommer att bli fyrhjulsdrivet (därav X) och modellen kommer att få 299 hästar. Troligen kommer det precis som hos Skoda även att komma ett fyrhjulsdrivet alternativ med 265 hästar, Skoda har valt att inte döpa den till RS utan överlämnar det till 299-hästarn och det är troligt att Volkswagen följer samma väg. ID.4 GTX har setts på spionbilder och då har bilen en slankare taklinje och är lite mer coupe-inspirerad, så det kommer att bli skillnader även på utseendet. Hur mycket man kommer att göra på chassi och liknande återstår att se. Tumnagel
36.9°
+
Roger Åberg
0

Alfred Molina återvänder Doctor Octopus
I alla fall enligt Alfred Molina

Förra året börjad det snurra rykten om att skådespelarna från de tidigare Spider-Man-filmerna skulle dyka upp i kommande Spider-Man: No Way Home. Bland annat så snackades det om att Alfred Molina skulle återvända till som Doktor Otto Octavius. Nu har ingen mindre än Alfred Molina själv bekräftat detta och man får väl utgå från att han har koll på sin egna situation. Han nämnde nämligen detta i en intervju med Variety att han ska reprisera sin roll från Sam Raimis Spider-Man 2 från 2004. "When we were shooting it, we were all under orders not to talk about it, because it was supposed to be some great big secret. But, you know, it’s all over the internet. I actually described myself as the worst kept secret in Hollywood!" Nu kan man väl mer eller mindre utgå från att Spider-Man: No Way Home kommer bli någon form av historia med Spider-Verse-liknande parallella universum vilket ju onekligen låter lovande. Bonusklipp nedan. Tumnagel
42.1°
+
Frode Wikesjö
0

LG lanserar tre 4K-projektorer
Med laser som ljuskälla

LG har nu lanserat sina 4K-projektorer i Sverige. Dessa inkluderar LG ProBeam Laser 4K (BU50NST), LG CineBeam Laser 4K (HU85LS) och LG HU810P 4K. Samtliga modeller kommer med LG:s smart-tv-system, webOS, och använder laser som ljuskälla. LG lovar att ljuskällans livslängd är betydligt längre än en konventionell projektorlampa på grund av detta. Enligt dem ska källan klara av att visa 6 000 långfilmer innan den behöver bytas ut, vilket skulle motsvara att man spelar upp film åtta timmar om dagen i sju år. LG ProBeam Laser 4K är en mer kompakt modell men kan trots det få till en 4K-upplösning med en bildstorlek på upp till 300 tum. Ljusstyrka ligger på 5 000 ANSI Lumens och kör HDBaseT och kan ta emot fem olika signaler via en enda kabel. Tumnagel
40.8°
+
Frode Wikesjö
0

S04 av Castlevania har premiär nästa månad
Blir också seriens sista

Den fjärde säsongen av Castlevania har premiär på Netflix den 13 maj. Detta kommer tyvärr bli seriens sista säsong dock har Netflix planer på att göra en ny Castlevania-serie som ska följa ett nytt gäng karaktärer. En kort teaser finns att beskåda och den hittar du i tweeten nedan. Tumnagel
43.7°
+
Frode Wikesjö
0

Hyundai släpper pickupen Santa Cruz
Variant av Tucson

För i tiden fanns det en kategori bilar som var hälften personbil, hälften pickup. Kategorin har varit död rätt länge nu men nu gör Hyundai ett nytt, modernt försök där hälften är SUV och hälften är pickis. Låter ju som en helt vanlig pickis tänker du, men nä, det här är lite mer vanlig bil i sin form ändå eftersom SUV-delen egentligen är en Tucson och det inte är någon Land Cruiser direkt utan snarare en crossover. Modellen kallar man för Santa Cruz och här i Europa lär vi inte se den. Faktum är att det nog bara blir USA som den kommer att säljas i. Modellen har fyra dörrar och så klart en pickisbädd och drivs av en bensinfyra på antingen 190 eller 275 hästar. Frågan är om den här bilen kommer att träffa helt rätt i USA eller om de tycker att den är alldeles för liten. Tumnagel
40.4°
+
Roger Åberg
0

Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice släpps till konsol 18 maj
Mer snuskäventyr till folket!

Gillar du äventyrsspel med diverse snusk och en drös sexreferenser? Då har vi goda nyheter då Leisure Suit Larry - Wet Dreams Dry Twice kommer släppas till konsol om en månad. Spelet släpptes till PC i oktober, men från 18 maj kommer vi få ta oss an nya äventyr med den pilske Larry på PS4, Xbox One och Nintendo Switch. Tumnagel
41.8°
+
André Stray
0

Kika på lite bortklippt material från Warcraft-filmen
#ReleasetheJonesCut

Warcraft: The Beginning släpptes 2016 och filmen kritiserades rejält av kritiker samtidigt som den älskades av folk som faktiskt betalade för att se den. Är man en av de som gillade filmen och bara vill ha mer så har Universal släppt en video med ett gäng bortklippta scener från filmen och dessa kan ni kika på ovan. Tumnagel
40.5°
+
André Stray
0

Retrohantverk skapar kuber med speltema
Retrohantverk med pixelkärlek

Instagram-användaren Retrohantverk tillverkar små kuber i akryl med speltema. Kuberna kan vara med motiv från spel som Pokémon, Earthbound och Kid Icarus men här finns också kuber med moderna spel så som Among Us. Retrohantverk tar också emot specialbeställningar om man nu vill ha sitt favoritspel i en kub. Kuberna har ett innermått på 8,5 x 8,5 cm och kostar mellan 300 till 500 kronor. Tumnagel
41.1°
+
Frode Wikesjö
0

Snubbe moddar piano med riktiga hammare
Ger lite mer dunk

Den svenske musikern och Youtubern Mattias Krantz har släppt en video där han visar sitt arbete med att ersätta trähammarna på ett piano mer lite mer rejäla hammare. Tumnagel
36.4°
+
André Stray
0

Kolla in Rocket Labs presentation av sig själva
Rymdföretaget som gör både egna raketer och satelliter

I år är det 15 år sedan det amerikanska rymdföretaget Rocket Lab drog igång sin verksamhet och sedan dess har man hunnit bli ett etablerat företag inom den privata rymdindustrin. Rocket Lab har bland annat utvecklat den egna raketen Electron som sedan 2017 används för att skjuta upp satelliter till rymden. Förutom det har man även tagit fram satellitplattformen Photon med vilken det ska bli billigare att skjuta upp satelliter. Förra månaden presenterade man även planerna på att bygga raketen Neutron, en raket som ska vara färdigutvecklad 2024 och då tros kunna komma att konkurrera med SpaceX trotjänare Falcon 9. Här ovanför kan ni kolla in en tre minuter lång film där Rocket Lab presenterar en del av det man har åstadkommit sedan starten 2006. Tumnagel
37.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

KRISS KYLE CYKLAR I WALES
På MTB istället för BMX

BMX-åkaren Kriss Kyle lämnade sin BMX hemma när han skulle åka till Wales. Väl där kunde han dock inte låta bli att cykla lite men istället för tuffa sig med BMX:en tog han en tur med en enduro-MTB istället. Tumnagel
83kg
+
Frode Wikesjö

Steve-O äter heta kycklingvingar
Och dricker lite sås

Det är dags för Steve-O att gästa Hot Ones och utöver att äta starka kycklingvingar pratas det om hans karriär och liv. Tumnagel
83kg
+
André Stray

Mode-"regler" för japanska kvinnor
Rätt mycket att hålla reda på alltså

YouTube-kanalen Life Where Ix27m From intervjuar här några japanska kvinnor om hur landets rätt strikta mode-"regler". Redan från tidig ålder lär man sig att man måste klä sig och se ut på ett visst sätt i formella sammanhang. Om man inte gör det kan det lätt bli lite problematiskt. Tumnagel
75kg
+
Frode Wikesjö

Nu kommer TipTop i godisform
Hurra!

TipTop är en fantastisk glass där glassen liksom är bonus. För choklad och puffarna i det och det där i mitten är ju det som är godast egentligen. Nu kommer TipTop som godis med bara dessa godbitar och kallas då TipTop Bites. Det är den åttonde godisversionen av glass som Candy People lanserar, tidigare har vi fått 88an Bites, Nogger Bites, Piggelin Drops, Sandwich Bites, Sandwich Bites Pepparkaka, Lakritspuck Bites och Calippo Drop. TipTop Bites kommer 23 april till Hemmakväll och till välsorterade livsmedels- och servicebutiker från vecka 19. Tumnagel
86kg
+
Roger Åberg

Kanye Wests Nike Air Yeezy 1 säljs på auktion
Prototyp tros gå för en miljon dollar

Auktionshuset Sothebys kommer snart att auktionera ut en prototyp av Nike Air Yeezy vilka kan komma att bli de dyraste sneakers som någonsin sålts på en auktion. Prototypen låg till förlaga till den första versionen av Nike Air Yeezy vilka Kanye West visade upp för första gången på Grammy Awards 2008 och som började säljas i butik året därpå. Sothebys själva tror att slutpriset på skorna kommer att landa på över en miljon dollar. Skulle så bli fallet så skulle det slå det nuvarande rekordet för ett par sneakers som sattes i maj förra året när ett par Nike Air Jordan 1 som Michael Jordan själv använt gick för 615.000 dollar. Prototypen av Nike Air Yeezy kommer att visas upp av Sothebys i Hongkong senare den här månaden. De kommer sedan att säljas via en privat auktion till den som kan hosta upp mest deg för att bli ägare till vad Sothebys kallar "one of the most prized and sought-after sneakers in existence". Tumnagel
43kg
+
Wille Wilhelmsson

Amason kör live på Twitch i kväll
Med Esther

Saknar du att gå på konsert? I kväll så kör Amason och Esther live på eventet 3,6h Ingrid och det hela strömmas helt gratis på Twitch. Strömmen öppnar klockan 17.00, sen kör DJ Gustav Ejstes från 18.00. Esther går på 18.40 och Amason går på 19.00 och spelar i en timme. Sedan tar DJ Lång-Kalle över. Nedan ett klipp från när Amason körde på en tidigare version av 3,6h Ingrid. Under det Esther. Tumnagel
86kg
+
Roger Åberg

Stan Smith Mylo är tillverkade av svamp
Adidas visar upp nytt koncept

Adidas har visat upp en ny version av sin klassiska tennisko Stan Smith där lädret i skon delvis är ersatt av materialet Mylo, ett naturmaterial som är framställt från svampmycel. Det hela är en del av Adidas plan att använda så mycket naturmaterial som möjligt i sin skotillverkning, något som man gör för att värna om miljön. Mylo tillverkas av biotech-företaget Bolt Thread men i dagsläget verkar det inte finnas tillräcklig tillgång på materialet för att det ska gå att producera en kommersiell version av Stan Smith Mylo. Det innebär att skon i dagsläget bara finns som ett koncept men förhoppningsvis kanske vi kan få se en lite svampigare version av Stan Smith i butikerna i framtiden. När så kan bli fallet finns det dock än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
99kg
+
Wille Wilhelmsson

Sluta göra olika Oreos, tack!
En fejkhälsning från Oreo-chefen

Oreos är rackarns goda och man kan utan problem klämma en hel förpackning på en sittning. Givetvis är det den vanliga versionen som gäller, men Oreo har ballat ur en aning när det kommer till att erbjuda olika varianter av kakan. Så pass att Oreo-chefen* bestämt sig för att tala ut. *Klart det inte är. Tumnagel
81kg
+
André Stray

Coop lanserar hållbarhetsdeklaration i sin app
Kolla in varans hållbarhetsavtryck

Livsmedelskedjan Coop lanserar nu en ny funktion i sin app med vilken kunder kan ta reda på något som Coop kallar för hållbarhetsdeklaration. Genom att scanna streckkoden på en vara får kunden information om varans avtryck utifrån tio olika områden som rör klimat, miljö och samhälle. Hållbarhetsdeklarationen har en skala mellan ett och fem inom varje område. Ju lägre siffror en vara har – desto lägre hållbarhetsavtryck bedöms varan ha. Hållbarhetsdeklarationen kommer hjälpa kunderna att äta mer hållbart, men också styra utvecklingen av Coops sortiment skriver Coop i ett pressmeddelande. Skulle du själv vilja testa Coop-varornas hållbarhetsdeklaration hittas Coops app gratis till iPhone i App Store här och till Android på Google Play här. I videoklippet här nedanför kan ni kolla in hur det hela går till. Tumnagel
202kg
+
Wille Wilhelmsson

Nu drar årets försäljning av majblommor igång
Köp i butik eller i barnens webbshoppar

Idag drog årets försäljning av majblommor igång, de små pinsen som säljs för att motverka barnfattigdom i Sverige. Traditionellt har majblommor sålts av skolbarn men på grund av pandemin fick detta ställas in förra året. I år har Majblomman förändrat upplägget av försäljningen vilket innebär att skolbarn kan skapa sina egna webbshoppar där de kan sälja de fysiska Majblommor som skulle sålts förra året och samla in pengar till sin skolklass. De fysiska Majblommorna från 2020 kommer även att säljas i ICA-butiker såväl som i Majblommans egna webbshop. I videoklippet här nedanför kan ni kolla in hur skolbarn som vill sälja Majblommor kan skapa sina egna webbshoppar för att sälja dessa. Det kommer även att säljas en digital variant av Majblomman 2021 vilken alla som donerar pengar till Majblommans arbete mot barnfattigdom kommer att få. Det kan man göra genom att bidra till insamlingar som kan startas av företag och privatpersoner på Majblommans hemsida. Ni kan kolla in både förra årets fysiska Majblomma såväl som årets digitala Majblomma på bilden här ovanför. Tumnagel
89kg
+
Wille Wilhelmsson

Le Creuset släpper ny serie med ugnstillbehör
Med nonstick

Le Creuset är kända för sina färgglada köksprylar men nu släpper man en serie med ugnstillbehör som inte är så färgglada. Tillverkade av hårdanodiserat aluminium och med PRFE-beläggning och man lovar att de ska tåla hårda dag så de går att diska i maskin och köras i ugn upp till 260 grader. De olika plåtarna och formarna kostar mellan 409 och 789 kronor och köper man flera så går de att förvaras i varandra. De finns i butik från 1 maj. Tumnagel
90kg
+
Roger Åberg

Patagonia skippar företagsloggor på sina kläder
För att kläderna ska få längre livslängd

Klädmärket Patagonia har beslutat att framöver tacka nej till företag som vill köpa Patagonia-kläder försedda med företagens egna logotyper. Detta är något man gör av miljöhänsyn då man tror att livslängden på ett klädesplagg blir kortare om detta är försett med en företagslogotyp. I ett blogginlägg skriver Patagonia: "What we’ve learned is that adding an additional non-removable logo reduces the life span of a garment, often by a lot, for trivial reasons. People change jobs, and the extra logo makes for an awkward re-gift. People tend not to pass logoed gear down to their kids, and not everyone wants to be an advertisement on weekends, even if they’re proud to go into work on weekdays. The result? Perfectly good gear ends up forgotten in the closet—or worse, gets tossed in the trash." Enligt Patagonia så slängdes bara 2018 11,3 miljoner ton kläder på soptippen, något som man hoppas minska med initiativet att inte längre tillåta företagslogotyper på sina kläder. Tumnagel
183kg
+
Wille Wilhelmsson