m
Hyundai presenterar Bayon

Hyundai presenterar Bayon
En till kompakt SUV

Bil / Hyundai

Hyundai har nu presenterat den nya modellen Bayon som är ytterligare en kompakt SUV. Modellen som är i B-segmentet vill sno kunder från exempelvis Ford Puma, Nissan Juke och Volkswagen T-Cross. Namnet uttalas "Bye-Onn" och det kommer från franska Basque Country. Man valde detta för att påvisa ytterligare att bilen designats specifikt för den europeiska marknaden.

Måtten är 4,1 meter på längden, 1,77 på bredden med en hjulbas på 2,58 meter. Bayon baseras på i20 och drivningen sker endast på framhjulen. Kraften kommer dit via en av två stycken versioner av en turbomatad trecylindrig bensinmotor på 1,0 liter. Den kan man få med antingen 100 eller 120 hästar. Vridet är oavsett val 172 newtonmeter. Båda är mildhybrider och sexstegad manuell växellåda är standard, sjustegad DCT finns som tillval.

Insidan hämtar mycket från i20 och man får ett digitalt instrumentkluster på 10,25 tum och antingen en infotainmentskärm på åtta eller 10,25 tum beroende på utrustningsval.

Bayon börjar säljas i sommar och priset väntas ligga på runt 17.000 pund.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Hyundai presenterar Bayon
Visa
Pressmeddelande
Hyundai presenterar helt nya BAYON, en snygg och elegant crossover-SUV

Idag avslöjades Hyundai BAYON, en helt ny crossover-SUV designad speciellt för Europa. Som ett tillskott i B-segmentet blir BAYON den senaste och minsta medlemmen av Hyundais växande SUV-familj.

Helt nya BAYON har en kompakt exteriör, rymlig interiör och en lång lista med intelligenta säkerhets- och uppkopplingsfunktioner som sticker ut i klassen. Helt nya BAYON demokratiserar ny teknik och gör den högteknologiska funktionaliteten tillgänglig för alla.

I linje med Hyundais befintliga namngivningsstrategi, inspirerades namnet BAYON av en semesterort: Bayonne, huvudstaden i franska Baskien och en av de vackraste platserna i sydvästra Frankrike. Eftersom BAYON är utformad för att möta kraven på den europeiska marknaden, beslutade företaget att ge modellen ett europeiskt namn.

”Då SUV-karosser fortsätter att växa i popularitet över världen såg Hyundai tydlig efterfrågan för en modell kapabel att navigera europeiska städer och samtidigt ha tillräckligt med utrymme för att möta kundernas krav,” säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President of Marketing & Product på Hyundai Motor Europe. ”Klassledande uppkopplings- och säkerhetsfunktioner, en skarp och distinkt design, tillsammans med integrationen av Hyundais 48-volts mildhybridteknik gör att BAYON sticker ut i segmentet.”

Med BAYON har Hyundai nu lanserat och uppgraderad sju nya modeller på bara 12 månader – eller 20 om man räknar med alla karosstyper och drivlinevariationer. Detta gör 2020 till ett rekordår för expansion av modellprogrammet.

En skarp och distinkt design
BAYON är den senaste modellen som med sin unika design gör avtryck i Hyundais SUV-familj. Genom sina iögonfallande, distinkta och oväntade proportioner har den fått en starkt grafisk form. BAYON förkroppsligar Hyundais designidentitet, Sensuous Sportiness, definierad av harmonin mellan proportioner, arkitektur, styling och teknologi. Den här senaste tolkningen av Sensuous Sportiness kombinerar emotionella värden med innovativa lösningar.

”Med sitt skarpa utseende och integrering av viktiga designelement, stärker BAYON Hyundais designriktning i SUV-kategorin,” säger Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer på Hyundai Motor Group. ”BAYONs unika och självsäkra utseende, förkroppsligat av sina starka linjer och pilformade lampor, förväntas etablera bilen som den mest unika och enastående tillskottet i B-segmentets blomstrande SUV-kategori.”

Utvändig design
BAYON kännetecknas av en distinkt utvändig design som skiljer den från konkurrenterna. Unika designlösningar, högteknologiska detaljer och ett rent utseende gör att den sticker ut från mängden.

Framtill öppnar en bred grill upp sig nedtill för att skapa en solid hållning. Tredelade strålkastare kombinerade med ett luftintag etablerar ett unikt utseende och arkitektur. Det horisontella, långsmala luftintaget skapar tillsammans med och varselljusen en bredd, medan den låga hasplåten bekräftar bilens SUV-identitet.

Sett från sidan ger en dynamisk axel ett kilformat utseende och den pilformade C-stolpen skapar en dynamisk och oväntad arkitektur.

Baktill understryker de pilformade ljusen stolpdynamiken. Deras utsträckta position skapar en bred hållning som med stöd från en tunn, horisontell linje vilken sammankopplar bakljusen ytterligare understryker bredden och volymen för att skapa en levande sektion. Den kraftfulla bakdelen och visuellt förlängda bakrutan initierar en unik och uttrycksfull bakre design. Strålkastare och blinkers i LED kompletterar det moderna utseendet.

BAYON finns tillgänglig med 15-tums stålfälgar och 16- eller 17-tums lättmetallhjul. Totalt nio exteriörfärger finns tillgängliga, inklusive den nya lanseringsfärgen, Mangrove Green. Två-tonslackat tak i Phantom Black finns också tillgängligt som tillval i kombination med flera färger.

En moden, digital interiör
BAYON har en ren, rymlig och upplyst interiör. Det finns ett tydligt fokus på att maximera komforten för passagerare både fram och bak samt öka bagageutrymmet.

Interiören definieras av en stor mängd uppkoppilngsteknik, inklusive en 10,25-tums AVN eller 8-tums Display Audio. Passagerare kan dra nytta av LED-teknik integrerad i främre benutrymme, dörrsidor, främre dörrhandtag och mittkonsolens förvaringsyta för att sätta rätt stämningsbelysning.

Ett noga utvalt utbud av neutrala interiörfärger och material ger maximal kompatibilitet med de utvändiga färgerna. Ett färgkoncept med små och subtila accenter skapar en lugn atmosfär som gör det lättare för föraren att fokusera. BAYON levereras som standard med en helsvart tyginteriör och med två ytterligare färgkombinationer som tillval.

Klassledande uppkoppling och teknik
Precis som hos andra Hyundai-modeller erbjuder BAYON avancerad uppkopplingsteknik vilken annars är sällsynt för segmentet. Modellen har klassledande digital instrumentering och infotainmentfunktioner i toppklass.

Passagerare kan välja mellan en 10,25-tums AVN-skärm eller en 8-tums Display Audio. 8-tums Display Audio inkluderar trådlös Apple CarPlay och Android Auto.

Två USB-portar för främre passagerare och en för bakre raden gör det möjligt för upp till tre enheter att laddas samtidigt. En av de främre portarna möjliggör också dataöverföring så att passagerare kan koppla sin telefon till bilens infotainmentsystem. Ett premiumljudsystem från Bose kompletterar paketet och garanterar passagerarna en högkvalitativ lyssningsupplevelse.

Hyundai BlueLink Connected Car Services
BAYON är utrustad med den senaste Hyundai BlueLink-uppgraderingen, vilket innebär att användare kan dra nytta av toppmoderna uppkopplingstjänster. Den senaste versionen av BlueLink inkluderar tjänster som Connected Routing och en ny användarprofils-funktion. Nytt för BlueLink är kalenderintegrering. Det betyder att förare kan spegla sin Google- eller Apple-kalender i bilens infotainmentsystem. Om kalenderbokningar även innehåller en adress kan den importeras direkt in i bilens navigator.

Kunderna kan också lokalisera, låsa och låsa upp sin bil samt få fordonsinformation som servicebehov, däcktryck och bränslenivå med hjälp av BlueLink-appen

Rymlighet och Bekvämlighet
Hyundai BAYON levererar komfort och bagageutrymme hos en SUV med smidigheten och bränsleeffektivitet som en B-segmentsbil. Modellens kompakta exteriör och familjevänliga interiör gör att kunder kan njuta av det bästa från två världar. Medan den kompakta storleken och utmärkta sikten gör den lätt att kliva in i och hantera, erbjuds också den säkra och robusta känsla som kunder förväntar sig från en Hyundai-SUV tack vare sin höga sittposition.

Med 411 liters bagageutrymme utmärker sig BAYON för sin stora lastkapacitet, trots sin kompakta storlek. På så sätt sticker BAYON ut för sin rymlighet och användbarhet.

Med en längd på 4180 mm, 1775 mm bredd, höjd på 1490 mm (eller 1500 med 17-tumsfälgar), får dimensionerna en perfekt balans mellan bekvämlighet och fördelarna hos en kompakt bil. BAYON har en hjulbas på 2590 mm som ger utmärkt benutrymme och bekväm färd för passagerare både fram och bak. Främre passagerare kan åtnjuta 1072 mm benutrymme medan bakre erbjuds 882 mm.

Som en äkta SUV, erbjuder BAYON en markfrigång på upp till 183 mm (i kombination med 17-tumsfälgar), vilket är högre än de flesta andra bilar i B-segmentet.


Klassledande säkerhetspaket
BAYON delar sitt säkra och robusta DNA med andra medlemmar av Hyundais SUV-familj och har säkerhetsfunktioner som matchar. Modellen sticker ut i segmentet genom att BAYON erbjuder en omfattande lista av säkerhetsfunktioner från Hyundai SmartSense. Många av dem är dessutom inkluderade som standard.

Ett antal semi-autonoma körfunktioner skiljer BAYON från sina konkurrenter. Lane Following Assist (LFA) arbetar för att hålla bilen centrerad i sin fil. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) ljuder först ett alarm och sen vid behov appliceras bromsarna för att förhindra en kollision. Den här funktionen inkluderar detektering av bilar, fotgängare och cyklister samt även Junction Turning som kan applicera bromsarna för att undvika olyckor med mötande bil när du svänger vänster i en korsning. En annan avancerad funktion, Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), använder data från bilens navigator för att automatiskt anpassa farten vid körning på landsväg eller motorväg.

BAYON innehåller också flera funktioner som försiktigt fångar förarens uppmärksamhet när deras fokus minskar. Driver Attention Warning (DAW) analyserar körmönster för att upptäcka dåsig eller distraherad körning. Systemet fungerar tillsammans med Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) som varnar när bilen framför börjar röra på sig och föraren inte reagerar tillräckligt snabbt. Dessutom meddelar Rear Occupant Alert (ROA) om sensorer indikerar rörelse i baksätet när föraren lämnar bilen. Detta gör BAYON ännu säkrare för bakre passagerare, inklusive barn och husdjur, vilket gör den till ett utmärkt bilval för familjer.

Ytterligare funktioner garanterar säkerhet när bilen körs i låga hastigheter eller vid parkering. Parking Collision Avoidance Assist-Reverse (PCA-R) varnar och vid behov bromsar när ett bakre hinder upptäcks under långsam backning. Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) assisterar förare på ett liknande sätt när de backar ut från en parkeringsplats och en annan bil passerar. Parking Assist (PA) möjliggör för semi-autonom parkering med hjälp av flera sensorer och mjukvara som arbetar tillsammans för att assistera förare att parkera i trånga utrymmen.

I händelse av en olycka varnar eCall automatiskt räddningstjänsten om bilens krockkuddar löses ut. Alternativt kan passagerare också aktivera tjänsten med en knapptryckning.


Drivlinor
BAYON har utmärkt bränsleeffektivitet och konkurrenskraftiga CO2-utsläpp tack vare en uppdaterad Kappa-motorfamilj. Den turboladdade T-GDi-motorn med direktinsprutning har minskats i storlek för optimerad effektivitet. Kombinerad med Hyundais unika 48-volts mildhybridsystem (48V) med intelligent Manual Transmission (iMT), resulterar det i ännu mer bränslebesparingar och effektivitet.

iMT frikopplar motorn från växellådan när föraren släpper på gaspedalen. Detta gör att bilen glider i friläge, vilket minskar utsläpp och sparar bränsle. Det finns två olika glidlägen förknippade med iMT: först när motorn är på tomgång och även när motorn är helt avstängd. Motorn startar igen så snart föraren trycker på antingen bromsen eller gasar för att köra vidare med samma växel som när den stängdes av. Detta resulterar i bättre bränsleeffektivitet utan att kompromissa med prestanda.

BAYON har också Hyundais unika Continously Variable Valve Duration (CVVD) -teknik som kontrollerar tiden för ventilernas öppning och stängning anpassat efter körförhållanden. Detta optimerar motorprestanda samtidigt som bränsleeffektiviteten förbättras, vilket resulterar i minskade utsläpp och bränslebesparingar.

Modellen lanseras i Sverige med 1.0-liters T-GDi-motorn, kombinerad med 48V-system som ger 100 hk. Motorn kan kombineras med 6-växlade intelligent Manual Transmission (6iMT) eller en 7-växlad dubbelkopplingslåda (7DCT). Motorn har även tre körlägen som optimerar responstid och styrprestanda baserat på körförhållanden. Dessa är Eco, Normal och Sport.

En 1.2-liters MPi-motor med 84 hk i kombination med en 5-växlad manuell växellåda finns även tillgänglig som insteg.

BAYON är Hyundais första SUV som utrustats med Rev Matching, en funktion som vanligtvis bara återfinns hos Hyundais prestandamodeller. Rev Matching synkroniserar motorn med utgående axeln för att möjliggöra mjukare och sportigare nedväxlingar. Funktionen finns tillgänglig för 1.0-liters T-GDi 48V i kombination med 6iMT i Sportläge.

Helt nya Hyundai BAYON har svensk lansering till sommaren 2021.
37.2°
0

Hyundai presenterar Bayon

En till kompakt SUV

Nikola visar när deras eldrivna lastbil kör uppför
Inget fusk med nedförsbackar den här gången

Lastbilstillverkaren Nikola har släppt ett nytt klipp där man visar upp när en prototyp av deras eldrivna lastbil Tre kör upp för en backe med 12 procents lutning. Det här kommer efter det att Nikola förra året blev påkomna med att ha fuskat i en produktvideo. Då visade Nikola upp när lastbilen körde för egen maskin på vad som såg ut att vara en raksträcka. I själva verket så rullade dock lastbilen utan egen motorkraft på en väg som lutade svagt nedåt. Den fejkade videon tvingade Nikolas grundare Trevor Milton att avgå som vd för företaget och förra veckan åtalades även Milton för bedrägeri. Bedrägerianklagelserna kommer efter det att en åklagare ansett att Milton med den fejkade videon försökte föra investerare och andra bakom ljuset. Tumnagel
36.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Otterbox lanserar MagSafe-fäste till Xbox-kontroller
Om du vill fästa din iPhone 12 på en spelkontroll

Otterbox är den senaste tillbehörstillverkaren i en rad av företag som tagit fram tillbehör anpassade för MagSafe på Apples iPhone 12-modeller. Otterbox lanserar nu "Mobile Gaming Clip for MagSafe" vilket är ett fäste som gör att man smidigt kan fästa sin iPhone 12 på en Xbox-kontroll. Fästet kan även användas som ett ställ, se bild nedan, om man vill lira spel på iPhone 12 utan att ha denna fäst ovanpå Xbox-kontrollen. OtterBox Mobile Gaming Clip for MagSafe kostar cirka 40 dollar vilket är 10 dollar mer än vad ett liknande fäste från Otterbox utan MagSafe kostar. Tumnagel
38.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

PS5 med skiva säljs inte längre med förlust
Stabil milstolpe!

Nyligen blev det känt att PS5 har sålts i tio miljoner exemplar och nu har ytterligare en milstolpe nåtts. Produktionen av den skivförsedda och snäppet dyrare versionen av konsolen har nått en nivå att det inte längre kostar med att bygga enheten än vad det gör att sälja den. Även den digitala versionen verkar vara på gång att nå samma nivå. Med PS3 dröjde det år innan Sony nådde samma nivå och för PS4 tog det ungefär ett halvår. Med tanke på allt produktionsstrul, komponentbrist och en skvätt pandemi så är ändå nio månader rätt acceptabelt. Tumnagel
42.4°
+
André Stray
0

Kolla in ett potpurri av alla Boston Dynamics robotar
Robotfest med Spot, Atlas och andra robotar!

CNET har klippt ihop en kort videofilm där man visar upp alla robotar som robotföretaget Boston Dynamics utvecklat genom åren. De flesta känner antagligen till Boston Dynamics robothund Spot och en hel del har antagligen även koll på deras humanoida robot Atlas. I klippet ovan visas även dessa robotar föregångare Big Dog och Petman upp. Förutom det så får vi även kolla in den klättrande roboten Rise, hopproboten Sand Flea, leopardroboten Cheetah och lite annat i CNET:s sammanställning över Boston Dynamics robotar. Tumnagel
38.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Senaste Super Heavy-raketen står nu på SpaceX startbana
Kolla in när Booster 4 rullar ut här

I förrgår visade SpaceX upp hur deras nästa Super Heavy-raket försetts med hela 29 stycken av SpaceX Raptor-motorer och igår rullade man ut ekipaget från SpaceX raketfabrik. Nu står raketen på plats på avskjutningsplatsen på SpaceX rymdbas Starbase i närheten av Boca Chica i delstaten Texas. Den senaste Super Heavy-raketen går under namnet "Booster 4" och är tänkt att lyfta Starship-prototypen "Ship 20" mot rymden någon gång under de kommande månaderna. Det kommer att bli det första testet där SpaceX Starship tar sig till rymde. Det senaste året har ett antal Starship-prototyper tagit sig luftturer på 10 - 15 kilometer ovanför havsytan för att därefter återvända till jorden. När Starship Ship 20 ska bege sig till rymden kommer denna att monteras ovanpå Super Heavy Booster 4. Går allt som det ska så kan det komma att se ut som på illustrationen nedan när väl ekipaget lyfter från jorden. I klippet ovan kan ni kolla in hur det såg ut när SpaceX rullade ut den 70 meter höga Super Heavy Booster 4. Under utrullningen passerade Booster 4 bland annat Booster 3, Super Heavy-prototypen som SpaceX motortestade på Starbase förra månaden. Tumnagel
40.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Skyrim-modd förbättrar tredjepersonsläget rejält
Gör det lättare att röra sig och slåss i olika riktningar

Skyrim går att lira både i första- och tredjeperson, men tredjepersonsläget lämnar en hel del att önska. Som spelare får du rätt bra översikt när du traskar runt, men att slåss kan vara lite utav ett helvete. Som tur är finns det moddar som förbättrar upplevelsen en skvätt på olika sätt och en ny modd vid namn True Directional Movement - Modernized Third Person Gameplay gör livet bra mycket härligare om man vill lira i tredjeperson. Det är en overhaul-modd som förändrar tredjepersonsläget rejält och gör det möjligt att röra sig och attackera i 360 grader, vilket gör att spelet känns som ett regelrätt tredjepersonsäventyr. Modden i fråga hittar ni via länken här nere till vänster. Tumnagel
38.8°
+
André Stray
0

Nu kan man skicka självraderande bilder med WhatsApp
Går bara att kolla på en gång

Facebooks meddelandetjänst WhatsApp lanserar nu en ny funktion som ger användare möjlighet att skicka bilder och videoklipp som mottagaren bara kan se en gång, därefter kommer de att raderas från chatten automatiskt. Den nya WhatsApp-funktionen kallas för "View Once". Bilder och videoklipp som skickas med View Once-funktionen kommer inte att förhandsvisas i chattfönstret. Det ska dock observeras att det inte finns något som hindrar mottagaren från att skärmdumpa den skickade bilden eller spela in videoklippet via telefonens skärminspelnings-funktion. WhatsApp uppger även att bilder och videoklipp som skickas med View Once-funktionen och sedan rapporteras kommer att göras tillgängliga för visning för WhatsApp moderatorer. Vidare uppger man att om meddelandet som innehåller bilden eller videoklippet inte öppnas på två veckor så kommer det att raderas automatiskt. Tumnagel
36.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Google råkar avslöja kommande Nest-kameror
Lär presenteras alldeles strax

I början av året meddelade Google att de kommer leverera lite nyheter på Nest-fronten senare i år och nu verkar det vara dags. Google har själva lagt upp nyheterna i sin webbutik och det handlar om en ny batteridriven Nest-kamera som ska kunna användas både inomhus och utomhus, en Nest-kamera med ordentliga lampor, en ny kabelförsedd kamera samt en Nest-ringklocka som ser betydligt plattare ut än den tidigare. Specifikt vad enheterna kommer kunna göra är lite okänt, men i och med publiceringen i butiken så lär det nog inte dröja allt för lång tid innan nymodigheterna presenteras officiellt. Tumnagel
36.3°
+
André Stray
0

Kurzgesagt snackar universums största svarta hål
Insert din mamma-skämt här

Kurzgesagt har släppt en ny video och den här gången pratas det om svarta hål igen. Mer specifikt universums största svarta hål. Tumnagel
39.9°
+
André Stray
0

Sony ska börja visa en del av sina filmer på ScreenX-biografer
Kolla in Venom i 270 grader

Sony har tecknat ett avtal med den koreanska biografkedjan CJ 4DPlex som innebär att femton av deras kommande filmer kommer att visas i det så kallade ScreenX-format. ScreenX är ett panorama-format som använder både filmduken och biografens väggar för att visa filmer i 270 grader. I dagsläget finns det lite över 300 biografer i ett 30-tal länder som har stöd för formatet. Här i Sverige finns inga ScreenX-biografer och den närmaste sådan för oss som bor i Sverige är Odeon Cinema i Oslo. Bland filmerna som Sony kommer att visa på ScreenX-biografer finns bland andra Venom: Let There Be Carnage och Spider-Man: No Way Home. Här ovanför kan ni kolla in en trailer på hur Wonder Woman 1984 ser ut på en ScreenX-biograf. Tumnagel
38.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Rust är det mest älskade programmeringsspråket
Cobol det mest fruktade

Att programmera är kul men ofta kanske det kan bero på i vilket språk man kodar. I Stack Overflows årliga undersökning bland sina användare har dessa svarat att Rust är det mest älskade programmeringsspråket, en titel som språket kammar hem för sjätte året i rad. I Stack Overflows undersökning, som även innefattade många andra programmeringsrelaterade frågor, svarade över 5000 programmerare att de älskade Rust medan bara lite 750 personer ansåg att språket var fruktansvärt. Allra mest verkar programmerare frukta Cobol, ett programmeringsspråk som har över 60 år på nacken och bland annat används i stordatorer. Bland andra programmeringsspråk som Stack Overflows användare verkar älska hittas Clojure, TypeScript, Elixir och Julia. Bland språk som programmerare fruktar fanns förutom Cobol även språk som till exempel VBA, Matlab och Objective-C. Ni hittar hela listan på programmeringsspråk som Stack Overflows användare älskar och fruktar under "Läs mer". Tumnagel
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny trailer för Dont Breathe 2
Mer hysch-pysch!

En ordentlig trailer har släppts för kommande Donx27t Breathe 2, vilket är uppföljaren på kritikerrosade skräckthrillern Donx27t Breathe. Filmen utspelar sig flera år efter första och vi får än en gång träffa Norman Nordstrom som måste hantera lite busar som verkar vilja honom illa. 13 augusti släpps filmen. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Apple uppdaterar Mac Pro med nya GPU-alternativ
Om du vill ha en ännu fetare version av Apples värstingdator

Apple uppdaterar nu sin värstingdator Mac Pro med tre nya GPU-alternativ för de som vill göra den stationära datorn ännu mera maxad. Det handlar om de tre GPU-modulerna Radeon Pro W6800X MPX Module, Radeon Pro W6800X Duo MPX Module samt Radeon Pro W6900X MPX Module. De tre modulerna säljs redan nu till nya med Mac Pro och kommer senare även gå att köpa separat till de som vill uppdatera sina redan inköpta Mac Pro. I och med uppdateringen kommer det inte längre att vara möjligt att köpa Mac Pro med Radeon Pro Vega II-GPU:er. Under "Läs mer" hittas vilka GPU-moduler som nu finns tillgängliga till Mac Pro samt hur mycket extra dessa kostar om man väljer något över Radeon Pro 580X med 8 GB gddr5-minne. Det innebär även att en fullsmetad Mac Pro med extra allt nu kostar runt 650.000 kronor om jag räknar rätt. Tumnagel
38.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Devinsupertramp tolkar Contra
För att fira släppet av Contra Returns

Nu har mobilspelet Contra Returns släppts till mobila enheter, både iOS och Android, och för att fira släppet har Konami bett Devinsupertramp att göra en Contra-inspirerad video och denna kan ni kika på ovan. Själva mobilspelet är för övrigt ett helt okej tidsfördriv. Det är förstås en hel del mikrotransaktioner och en skvätt pay to play, men om man håller spelsessionerna förhållandevis korta så går det att komma undan utan att pröjsa. Tumnagel
36.9°
+
André Stray
0

Storbritannien kan blockera Nvidias köp av ARM
Anser att affären kan leda till nationella säkerhetsproblem

Efter det att den brittiska myndigheten Competition and Markets Authority (CMA) granskat Nvidias eventuella uppköp av det brittiska företaget ARM så verkar det nu som om Storbritannien kan komma att förhindra att affären blir av. Enligt CMA:s utredning så kan Nvidias eventuella uppköp av ARM bland annat innebära diverse nationella säkerhetsproblem för Storbritannien, exakt vad dessa består av nämns inte. Enligt källor som har inblick i den brittiska regeringens diskussioner kring uppköpet så lutar det åt att Storbritannien kommer att blockera detta. Det hela ska dock utredas grundligare och inget regeringsbeslut om affären är än så länge fattat. Det var i september förra året som Nvidia meddelade att man planerade att köpa ARM av japanska SoftBank för 40 miljarder dollar. Storbritannien genomförde en liknande utredning som den man nu gjort när SoftBank 2016 köpte upp ARM. Den utredningen verkar dock inte ha lett till de betänkligheter Storbritannien nu har angående en liknande affär. Tumnagel
40.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Apple överraskar med ny design på webbutiken
Kort på kort

Under gårdagen låg Apples webbutik nere en stund och när det händer brukar det ske trevligheter som att nya produkter blir tillgängliga. Den här gången blev det dock inga nya produkter, utan det var själva butiken som fick lite kärlek. Med den nya designen ligger fokus på kort och påminner lite mer om App Store samt är lite mer mobilvänlig, vilket är perfekt om du ska shoppa kommande iPhone 13 från din iPhone 12. Tumnagel
39.8°
+
André Stray
0

Sveriges högsta träd har dött
Mölnbackagranen blev nästan 50 meter hög

SVT Nyheter rapporterar att den så kallade Mölnbackagranen har dött efter att ha angripits av granbarkborrar. Granen finns i Mölnbacka i Värmland och utsågs 2018 till Sveriges högsta levande träd. Mölnbackagranen är 49,6 meter hög och är högre än både den så kallade "Lekvattnetgranen" som var 48 meter när den fälldes 2003, och Silvergranen som hittades vid Omberg 2016 som då var 49 meter skriver tidningen Land. Vilket träd som nu är Sveriges högsta levande träd verkar i skrivande stund lite oklart. Här nedan kan ni kolla in ett inslag från SVT där Fredrik Reuter berättar lite mer om Mölnbackagranen. Tumnagel
27.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Den här helgen kan du spela Far Cry 5
Utan extra kostnad

Ubisoft meddelade nyss att folk kommer kunna spela Far Cry 5 helt gratis från och med i morgon klockan 15.00 fram till söndag klockan 22.00. Jag själv har fortfarande inte spelat Far Cry 5 trots att jag kört genom och gillat de tidigare i spelen i serien. Nu har jag inte någon ursäkt längre att inte köra det så det lär väl bli lite Far Cry 5-spelande resten av denna vecka. Om man inte vill slösa tid på att ladda ner spelet under gratisperioden så kan du förladda spelet redan nu på Windows, PlayStation 4 och Xbox One. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Ett besök på skolan för världens dyraste barnvakter
Här tränas självförsvar med bebis

Business Insider besöker här världens mest exklusiva skola för barnvakter där man inte bara lär sig att laga mat och sy utan också självförsvar samt bilkörning under farliga förhållanden. Tumnagel
81kg
+
Frode Wikesjö

Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons

Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar. Tumnagel
89kg
+
Wille Wilhelmsson

En titt på vad som gör Nespresso Vertuo speciellt
En kaffecentrifug

I denna video kollar kaffenörden James Hoffman in Nespressos Vertuo-system och vad som gör det lite speciellt jämfört med originalet. Nespresso Vertuo, som funnits några år har en stor fördel jämfört med de klassiska Nespressokapslarna; det går att få större koppar kaffe. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

The Weeknd har något nytt på gång
Teasar på sociala medier

Artisten The Weeknd har under dagen laddat upp detta klipp med titeln "The Dawn Is Coming" som verkar vara en teaser till hans nästa album, som inte borde vara så långt borta. Enligt tweeten nedan börjar det inatt. Det är just nu oklart exakt vad som börjar, men det är mycket möjligt att det kan handla om ett låtsläpp. Förra albumet från Abel Tesfaye, som han egentligen heter, släpptes 20 mars 2020. Tumnagel
91kg
+
Hugo Engström

Kurt Cobains barndomshem blir museum
Kolla in hur Nirvanas sångare växte upp

Alla Nirvana-fans får snart ett nytt utflyktsmål att vallfärda till då bandets sångare Kurt Cobains barndomshem ska bli ett museum med en tillhörande utställning. Huset ligger i Aberdeen i den amerikanska delstaten Washington och Cobain bodde i huset mellan 1968 - 1984, flera år innan Cobain och Nirvana blev kända. Husets nuvarande ägare James Beacon säger att han planerar att renovera om huset så att det till 90 - 95 procent ser ut som det gjorde under tidseran Cobain bodde där. Ni kan ta en titt på hur huset ser ut för tillfället i klippet ovan. Beacon har även fått huset beviljat som ett officiellt kulturminnesmärke i Washington. Nirvana bildades av Kurt Cobain och Krist Novoselic 1987 och 1990 anslöt sig Dave Grohl till bandet. Nirvana lade ner i samband med att Cobain begick självmord 1994. Tumnagel
74kg
+
Wille Wilhelmsson

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
40kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
112kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
83kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
103kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström