m

Nu är Skodas eldrivna konceptbil Vision E officiell
Något av detta kanske kommer i produktion

Nu är Skodas eldrivna konceptbil Vision E officiell
Bil / Skoda

Efter en del teasers är nu Skodas eldrivna konceptbil Vision E officiell och presenterad i Shanghai. Det är en fyrdörrars SUV-coupé som ska vara fullproppad med teknik, bland annat sån som gör att den kan köra själv.

Bilen mäter 4,68 meter på längden, 1,92 på bredden, 1,59 på höjden och har en hjulbas på 2,85 meter. Den är alltså något kortare och lägre än modellen Kodiaq, men bredare. Insidan bjuder på en minimalistisk design där tre skärmar breder ut sig på instrumentpanelen. Fyra stycken personer får plats och det finns prylar som gestkontroll, Eye Tracking och pulsmätare att leka med. Den ska även ha självkörning i Level 3 vilket innebär att den kan gasa, styra och bromsa helt själv.

Vision E bygger på Volkswagens MEB-plattform och den har två stycken elmotorer som tillsammans ger 306 hästar. Det räcker för att ge bilen en toppfart på 180 km/h. Kraften till motorerna kommer från ett litiumjon-batteri som sitter i golvet och detta räcker för en räckvidd på upp till 50 mil. Som i så många andra fall ska det gå att snabbladda upp batteriet till 80 procent på 30 minuter.

2020 planerar Skoda att presentera sin första eldrivna produktionsbil, om något får följa med från detta koncept återstår att se.

Visa
Pressmeddelande
ŠKODA VISION E: För en eldriven framtid

Första eldrivna konceptbilen någonsin från ŠKODA
Två elmotorer med 225 kW effekt (306 hk)
Räckvidd upp till 500 kilometer med kraftfulla litium jon-batterier och avancerad kraftregenerering.
Tredje steget i självkörande teknik
ŠKODAs senaste designspråk med kristalldesign
Elektriska drivlinor en central part i ŠKODA’s globala tillväxtstrategi
Redan 2025 beräknas var fjärde ny ŠKODA vara elektrifierad genom antingen laddhybrid eller ren eldrift
ŠKODA lägger grunden för framtidens elektriska mobilitet med konceptbilen VISION E. Utrustad med dubbla elmotorer, ett kraftfullt litium jon-batteri och nya smarta Simply Clever-lösningar tar ŠKODA med mer än 120 års historik klivet in i den elektrifierade världen redan om två år.
2020 lanseras första elbilen, 2025 kommer det finns fem helt eldrivna ŠKODA-modeller i modellprogrammet och samma år ska var fjärde såld bil vara elektrifierad som laddhybrid eller ren eldrift.

- Med konceptbilen VISION E presenterar vi ŠKODAs framtida designspråk och teknik. ŠKODA VISION E är företagets första helt eldrivna fordon som också uppfyller den tredje nivån för självkörande fordon, säger Bernhard Maier, CEO på ŠKODA.
- Med VISION E har vi tagit med typiska ŠKODA-detaljer till en helt ny eldriven modell. Vi kombinerar det nya designspråket med ett generöst kupéutrymme, innovativ teknik, de senaste förarassistans- och säkerhetssystemen och flera ”Simply Clever”-lösningar. Och allt det erbjuder vi tillsammans med en imponerande räckvidd.

Avancerad teknik i smart förpackning
ŠKODA VISION E är en förhandstitt av den serieproducerade elbilen som lanseras redan 2020. Konceptbilen baseras på Volkswagen-gruppens MEB-plattform och leverera genom sina två elmotorer maximalt 225 kW (306 hk). Det ger inte bara en imponerande acceleration och en toppfart om 180 km/h – tack vare effektiva och kraftfulla litium jon-batterier och intelligent energiåtervinning har VISION E upp till 500 kilometers räckvidd. Dessutom har nya VISION E teknik som uppfyller kraven för tredje nivån för självkörande bilar.
Ett avancerat styrsystem hanterar kraftfördelningen från elmotorerna som är monterade vid fram- respektive bakaxel, vilket därmed ger avancerad fyrhjulsdrift med blixtsnabb respons för maximal säkerhet, stabilitet och körgläldje.

Det vätskekylda batteriet är monterat i golvet mellan fram- och bakaxel för att både säkerställa maximal krocksäkerhet och optimal viktfördelning med låg tyngpunkt.
Batteriet kan laddas både trådlöst och med sladd. Den trådlösa laddningen görs genom induktion och innebär att bilen parkeras ovanför en laddplatta som enkelt och trådlöst laddar batteriet med maximalt 11 kW-laddkapacitet. Med konventionell laddkabel laddas batteriet betydligt snabbare, på bara 30 minuter fylls det till 80 procent.

VISION E – nästa steg i företagets designspråk
ŠKODA VISION E mäter 4,69 meter på längden, 1,92 meter på bredden och är 1,59 meter hög. Tack vare lång hjulbas – 2,85 meter – är överhängen fram och bak korta och kupén har gott om plats för såväl åkande och bagage – som alltid i en ŠKODA. Den framtidsorienterade bilen kombinerar en högre sittposition som i en SUV med en kombis praktiska lastutrymme tillsammans med en snygg sluttande taklinje som på en coupé.
- De senaste åren har ŠKODA skapat enastående konceptbilar som utvecklat företagets designspråk och som format framtida modeller. Nya ŠKODA VISION E visar nu nästa steg i utvecklingen och hur bilarna kommer att se ut i framtiden, säger Karl Neuhold, chef för exteriördesign.
Första konceptbilen med det nya designspråket var VISION D redan 2011, följt av VISION C 2016 och suv-konceptet VISION S som visades 2016.

ŠKODAs designspråk innebär harmoniska proportioner, detaljrika ytor, raka linjer och skarpa hörn för att skapa en karaktär av kraftfulla konturer mellan dynamik och känslor. Lampor har 3D- och med kristall-design som förstärker den tidlösa elegans med modern funktionalitet som är typisk för ŠKODA-bilar.

Fronten på VISION E domineras av den skarpt skurna huven och de breda LED-lamporna som löper över hela bilens bredd in i tunna triangulär strålkastare i båda ändar. Strålkastarna har Matrix LED-teknik som garanterar maximalt ljus för högsta säkerhet. Då VISION E är eldriven behövs inte heller någon konventionell grill för kylning.

Den sluttande taklinjen ger en coupé-likande känsla, men tack vare bra takhöjd är kupéutrymmena goda. Sidospeglarna är ersatta av kameror och de bakre sidodörrarna är både eldrivna och upphängda i bakkant. Det gör att det inte heller behövs någon B-stolpe och med båda sidodörrarna öppna är in- och ursteget extremt enkelt. Ännu enklare blir det då stolarna är elektriskt roterbara i 20 grader, som automatiskt vrider sig när dörren öppnas eller stängs.

Genom de stora glaspartierna är interiören både ljus och transperent. De raka och horisontella linjerna dominerar även interiören som har fyra individuella kroppsformare säten som förstärker den moderna känslan av bilen. Då det sitter elmotorer både fram och bak behövs inte heller någon konventionell kardantunnel, vilket ger ytterligare rymd i kupén.

Förutom den vanliga instrumenteringen, som i VISION E är helt digital, finns också skärmar för underhållning och hantering av bilens funktioner. På mittkonsolen finns bilens alla huvudfunktioner, men alla passagerare har också varsin pekskärm för att styra sin individuella underhållning. I dörrarna finns också ŠKODA phonebox som trådlöst laddar och speglar innehållet i telefonen direkt på den egna skärmen. Då VISION E dessutom är självkörande åker ratten automatiskt upp och frigör utrymme, samtidigt som föraren kan luta sig tillbaka.

Självkörande teknik
Nya VISION E är inte bara ŠKODAs startskott för en elektrisk framtid – det är också en demonstration av tekniken som kommer bli verklighet inom snart framtid: den självkörande.
- Konceptbilen ŠKODA VISION E uppfyller kraven för nivå tre för självkörande fordon, vilket innebär att den kan köra självständigt i trafikköer och på motorvägar genom autopiloten, den kan hålla sig i sin fil och göra undanmanövrar, köra om andra fordon, leta efter parkeringsplatser och köra både in och ut ur parkeringsplatser av sig själv, säger Christian Strube, chef för teknisk utveckling.

VISION E är också utrustad med ett flertal förarassistans- och säkerhetssystem som höjer såväl säkerhet som komfort och som redan finns tillgängliga i många ŠKODA-modeller i dag. I sin senaste generation i VISION E kan de däremot som Traffic Jam Assist automatiskt gasar och bromsar i kösituationer, autopilot kan på motorvägar både styra, bromsa och gasa automatiskt, parkerings-autopiloten som automatiskt letar upp lediga parkeringsplatser och leder in bilen dit samt den smarta parkeringsfunktionen som kommer ihåg och hittar förarens föredragna parkeringsplatser. Ett viktigt system inte minst för den induktiva och trådlösa laddningen, som kräver att bilen parkeras på en plats med laddplatta. Systemet lär sig snabbt var och hur föraren vill parkera, vilket gör att det bara krävs två manuella parkeringar för att bilen själv ska förstå hur den ska göra den tredje.

Assistanssystem i VISION E:
- Traffic Jam Assist som automatiskt tar över körningen i kösituationer
- Autopilot som tar över körningen på motorvägar
- Parkerings-autopilot som automatiskt letar efter och guidar bilen till lediga parkeringsplatser
- Parkeringsfunktionen med inlärningsförmåga som kommer ihåg och hittar förarens föredragna parkeringsplatser

Nytt i VISION E är också eye tracking som hela tiden övervakar förarens ögonrörelser. Det kamerabaserade systemet gör det möjligt att alltid visa informationen som krävs vid rätt tillfälle på rätt plats. Eyetracking kan också användas för att övervaka hur pigg föraren är och om tröttheten faller på kan trötthetsvarnaren aktiveras och rekommendera en paus.
I VISION E introduceras också hjärtsensor som mäter förarens puls och varnar om den faller till en farligt låg nivå. Då kan bilen dessutom automatiskt stanna vid vägkanten och larma efter hjälp via Emergency Call-funktionen som redan i dag är standard på nya ŠKODA-bilar.

En elektisk framtid, enligt ŠKODA
ŠKODA kommer att göra elektrisk mobilitet tillgänglig för alla, under veckans alla dagar. Därför utvecklas bilar från och med nu som både laddhybrider och som rena elbilar, självklart med egenskaper välkända för ŠKODA med användarvänliga bilar, prisvärda produkter och smarta funktioner.
- En lång räckvidd, enkel och smidig laddning och enastående kostnadseffektivetet gör den elektriska framtiden ”Simply Clever” – i självklart ŠKODA-manér, säger Bernhard Maier, CEO för ŠKODA.
Elektrisk mobilitet spelar en avgörande roll i företags globala tillväxtstrategi. Förutom de kommande laddhybriderna kommer ŠKODA också erbjuda fem helt eldrivna modeller redan år 2025. Från och med det året kommer också var fjärde ny ŠKODA världen över vara elektrifierad. De helt eldrivna modellerna kommer att finnas i flera olika storlekar och segment tillgängliga för flera olika kundgrupper.

ŠKODA är experter på att utveckla bilar för vardagen, bilar som är praktiskt användbara men också attraktiva, effektiva och smarta. Det är självklart egenskaper som spelar en stor roll i de innovativa koncepten som formar framtiden. Elektromobilitet enligt ŠKODA ger emissionsfri körning med högsta nivån av pålitlighet, användbarhet och prisvärdhet.

Laddhybrider från 2019, fem eldrivna bilar 2025
Flexibilitet är också en grundpelare för utvecklingen i kort och medellång sikt hos ŠKODA, och redan 2019 kommer företagets första laddhybrid att lanseras – då som nya ŠKODA SUPERB.
Det blir också företagets insteg i serieproduktionen av elektrifierade bilar, som senare kommer att växa ordentligt och laddhybrid-tekniken kommer att finnas tillgänglig i betydligt fler segment.
Samtidigt utvecklar ŠKODA själva sina helt eldrivna modeller. Redan 2020 lanseras den första helt eldrivna bilen och med Volkswagen-koncernens flexibla elbilsplattform MEB som bas skapas utrymmeseffektiva och prisvärda tvättäkta ŠKODA-modeller.

Självkörningens fem nivåer:
- Nivå 1: Assisterad körning såsom adaptiv farthållare som både håller hastighet och avstånd till framförvarande bil samt autobroms. Kravet är dock att föraren alltid ska hålla händerna på ratten.
- Nivå 2: halv-autonom körning där bilen automatiskt kan hålla sig inom sin fil, ta över såväl gas, broms som styrning i kösituationer. Dock inte vid svåra väderförhållanden.
- Nivå 3: här kan bilen ta över styrning helt och hållet på motorvägarna och samtidigt göra undanmanövrar och omkörningar, bromsa och gasa. I farliga situationer är dock föraren tvungen att ta över ratten inom en definierad tidsram. Från denna nivån kommunicerar också bilarna med varandra.
- Nivå 4: helt autonom körning som förväntas finnas tillgänglig inom ett par år. Här kan bilen under de flesta omständigheter köra sig själv och hantera svåra situationer på såväl landsvägar som i stadstrafik. Här ingår också uppkopplad infrastruktur med trafiksignaler som skapar gröna vågar och bilar som talar med varandra.
Nivå 5: helt självkörande från punkt A till punkt B.

Framtidens vision: eldrift, självkörande teknik och digitalisering
Bilvärlden befinner sig i en av de största omställningarna någonsin. Fortfarande växer de traditionella fordonen, men stegvis öppnas nya marknader för eldrivna och uppkopplade fordon där connectivity, alternativa drivlinor, ren eldrift, bildelning och självkörande bilar kommer spela en avgörande roll. Inom alla dessa områden har ŠKODA accepterat utmaningen för att fortsätta göra individuell mobilitet tillgänglig för alla. Därför utvecklar ŠKODA bilar med laddhybrid-teknik och ren eldrift som kombinerar emmisionsfri körning med ŠKODA-typiska egenskaper. Med lång räckvidd, användarvänlig laddteknik och optimal ekonomieffektivitet blir den eldrivna framtiden mer ”Simply Clever” än någonsin. Dessutom kombineras alternativa drivlinor med en distinkt och känslofylld design tillsammans med generösa utrymmen, praktisk användarvänlighet och bra pris.

Redan från årsmodell 2018 är alla nya ŠKODA-bilar standardutrustade med ŠKODA Connect som kopplar upp bilen och ger tillgång till smarta tjänster som både underlättar billivet och gör det roligare. Navigationssystemen håller koll på trafiksituationen, passagerarna har blixtsnabb tillgång till underhållning genom LTE-nätet och bilen kan till och med larma efter hjälp automatiskt i händelse av en olycka.

Genom att introducera alternativa drivlinor kan den individuella mobiliteten fortsätta samtidigt som man avsevärt minskar bränsleförbrukningen och utsläppen från fordonstrafiken. Därför är också elektrifiering av fordonsflottan viktig och såväl laddhybrider och helt eldrivna bilar en stor del av utvecklingen i digitalisering, självkörande teknik och innovativa mobila tjänster.

Fram till i dag har helt eldrivna bilar begränsat vardagen och mångas upplevelser av eldrift har kantats av räckviddsångest. Med stora tekniska framsteg i batteri-tekniken går det att höja effektiveteten och kapaciteten i högvoltsbatterier, vilket gör ŠKODAs framtida elbilar möjliga. Att fortsätta sänka laddningstiderna gör också bilen mer användbar i såväl vardagen som på långresor.

Däremot är det en utmaning för samhället att hänga med i samma tempo som bilvärlden i utveckling av infrastrukturen. ŠKODA utvecklar sina eldrivna bilar för att både kunna laddas genom vanligt vägguttag hemmavid och vid publika laddstationer.

Tillsammans med BMW Group, Daimler AG och Ford Motor Company har Volkswagen Group gemensamt lagt grunden för ett Europa-nät av 400 ultrasnabba laddstationer. Genom högeffektiv likström med upp till 350 kW effekt ska laddstationerna ladda ännu snabbare än dagens stationer.
Redan i år ska 400 laddstationer byggas runt om i Europa och till 2020 ska antalet snabbladdningsstationer vara tusentals.

Att branscher, fordonsföretag och myndigheter nu samarbetar är också mycket viktigt för att vi ska nå en gemensam framtid med laddbara och emissionsfria fordon, bland annat genom att nå standard för laddkontakter och hitta ett betalsystem för laddstationer.

Utveckligen av ŠKODAS framtida elbilar görs samtidigt som den självkörande tekniken utvecklas. I framtiden kan föraren flytta över ansvaret för resan till deras bil och med absolut precision kommer bilen att kunna gasa, bromsa och styra själv – såväl som att skapa en detaljerad bild av omgivningen tack vare ett stort antal kameror och sensorer. Alla elbilar utvecklade av ŠKODA baserade på MED-plattformen kommer ha den tekniska basen med alla dessa tekniker integrerade och som kommer kunna användas både på medellång och lång sikt. 2030 beräknas cirka 15 procent av alla nya bilar som säljs globalt vara helt självkörande, men det kräver att lagstiftning och infrastruktur utvecklas i samma takt som bilarna.

Samtidigt sker utvecklingen inom digitaliseringen mycket snabbt. Genom ŠKODA Connect kan bilköpare redan i dag boka service för bilen, se position och aktuell status – och redan när SUPERB lanseras som laddhybrid 2019 utökas antalet tjänster.

Fakta ŠKODA VISION E
Utvecklad av ŠKODA men baserad på koncernens MEB-plattform framtagen för eldrivna fordon
› Två elmotorer med total effekt om 225 kW
› Fyrhjulsdrift
› Räckvidd upp till 500 km
› Toppfart om 180 km/h
› Induktiv (trådlös) laddning med maximal laddkapacitet om 11 kW
› Snabbladdning: 80 procent av batteriets kapacitet på 30 minuter

Nya förarassistanssystem:
› Traffic Jam Assist
› Autopilot för motorvägskörning
› Parkerings-autopilot
› Parkeringsassistent med inlärningsfunktion

Skärmar och manövrering:
› Digital HMI
› Geststyrning
› Röststyrning
› Eyetracking
› Trötthetsvarnare
› Pulsmätare

Dimensioner:
› 4 688 millimeter lång
› 1 924 millimeter bred
› 1 591 millimeter hög
› 2 871 millimeters hjulbas
42.5°
0

Nu är Skodas eldrivna konceptbil Vision E officiell

Något av detta kanske kommer i produktion

Wayback Machine samarbetar med Cloudflare
För arkiveringen av gamla sajter

Internet Archives Wayback Machine har mer än 468 miljarder webbplatser lagrade och snart kommer det bli fler. Internet Archive har nämligen ingått ett samarbete med Cloudflare för att öka antalet arkiverade webbplatser. Samarbetet innebär att Wayback Machine kommer få en kopia av sajter som använder Cloudflares Always Online-service. Always Online skapar en kopia av en webbplats som alltid finns tillgänglig ifall någon server skulle gå ner. Så varje gång en bild av webbplatsen skapas skickas den även till Wayback Machine för arkivering. Hur många fler sajter som ni kommer lagras i och med Cloudflare-samarbetet är oklart men fler backups är ju alltid bra. Tumnagel
40.2°
+
Frode Wikesjö
0

Spela Football Manager 2020
Gratis på Epic Games Store just nu

Just nu bjuder Epic Game Store på Football Manager 2020. Det innebär att du kan plocka hem detta spel och behålla det för alltid. Erbjudandet gäller dock endast några dagar till så passa på att plocka om du är sugen. Även Watch Dogs 2 och svenskutvecklade Stick It To The Man! är gratis där just nu. Nästa vecka kommer Rollercoaster Tycoon 3: Complete Edition vara gratis på Epic Games Store. Så om du hade planer på att köpa det så kan man ju chilla med det fram till torsdag någon gång. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

Jack Quaid släpper Spotify-spellista
Inspirerad av The Boys-karaktären Hughie Campbell

Skådespelaren Jack Quaid är väl just nu sannolikt mest känd för sin roll som Hughie Campbell i The Boys. Han har ni slängt ihop en spellista på Spotify med låtar som inspirerade honom att känna sig som Hughie under inspelningarna. Så om du också vill känna dig som Hughie Campbell från The Boys så hittar du spellistan via länken nedan. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Michel Ancel lämnar spelbranschen
För att satsa på att bevara djurlivet i Montpellier

Spelveteranen Michel Ancel har bestämt sig för att lägga hatten på hyllan samt lämna spelbranschen helt och hållet efter 30 år. Ancel är sannolikt mest känd för en herrans massa Rayman-spel och så klart Beyond Good & Evil. Han ska istället jobba med ett naturreservat för vilda djur i Montpellier-området i Frankrike. Skyddandet av vilda djur har länge varit en passion för honom och eftersom naturreservatet växer vill han satsa helhjärtat på detta istället för spelbranschen. Ancel jobbade med både Beyond Good and Evil 2 och Wild. Utvecklingen av båda dessa spel säger han är i goda händer och kommer inte påverkas av att han nu ska ta hand om riktiga djur istället för digitala sådana. Tumnagel
46.5°
+
Frode Wikesjö
0

OnePlus Buds kommer fungera bättre på andra Androids
Med hjälp av en app

OnePlus-hörlurarna OnePlus Buds fungerar finfint men OnePlus-telefoner men lirar tyvärr inte lika bra med andra Android-telefoner. Användare har stött på problem med uppdatering av mjukvaran och märkt att vissa funktioner helt enkelt inte fungerat. Men det ska bli ändring på detta enligt OnePlus och det ska ske genom den separata OnePlus Buds-appen som då kommer bli kompatibel med andra Android-lurar. Denna app ser till att hörlurarna fungerar precis lika bra på andra Android-enheter så som på OnePlus egna lurar. När denna app kommer att släppas till andra Android-telefoner är för tillfallet oklart men det borde väl inte ta allt för lång tid tycker man. Tumnagel
36.9°
+
Frode Wikesjö
0

Bild-i-bild för YouTube fungerar inte längre på iOS 14
Nu har Google även satt stopp för youtube.com

I samband med iOS 14 fick Apples telefoner stöd för bild-i-bild vilket ju var ganska trevligt. Dock valde Google att låsa funktionaliteten för YouTube-appen om man inte betalade för YouTube Premium. Det gick dock att komma runt detta genom att kolla in YouTube-klipp på youtube.com via Safari och sedan köra det bild-i-bild. Men det slutade också fungera i veckan för alla som inte är YouTube Premium-abonnenter. Klart sunkigt att en sådan basal funktion ska döljas bakom betaltjänst men Google kanske behöver pengar eller något. YouTube-klipp som är inbäddade på andra webbplatser funkar dock fortfarande att köra via bild-i-bild. Tumnagel
18.5°
+
Frode Wikesjö
0

JerryRigEverything sliter en Microsoft Duo
Som håller bättre än jag trodde

Då var det dags igen att titta på när JerryRigEverything gör sitt bästa för att slita en telefon. Denna gång ger han sig på en Microsoft Duo som ser ut att klara testerna relativt bra. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

USA vill veta om Unreal Engine pratar med Kina
Eftersom Tencent äger delar av Epic Games

Den amerikanska regeringen har som bekant varit lite på krigsstigen när det gäller vissa kinesiska företag så som Huawei och ByteDance. Nu verkar det som att myndigheterna där har ställt in siktat på Tencent som bland annat äger League of Legends-skaparna Riot Games och 40 procent av Epic Games som gör populära spelmotorn Unreal Engine. Rapporter har nämligen börjat dyka upp om att myndigheterna därborta har bett både Riot och Epic att lämna över data för hur de lagrar användardata för att se om/hur det delas med Tencent. Tencent äger delar av många andra spelföretag också så som Supercell, Activision Blizzard, Ubisoft och Paradox. Tumnagel
39.4°
+
Frode Wikesjö
0

Bilder på nya Chromecast läcker
Läcker?

Den 30 september kommer Google visa upp sin nya Chromecast som kommer komma med en liten fjärrkontroll. Natten till i dag läckte det ut bilder på hårdvaran och dessa bilder kan du beskåda via länken nedan. Fjärrkontrollen har styrknappar samt lite andra funktionsknappar så som separata knappar för att starta YouTube eller Netflix. Volymreglaget hittar man på sidoknapparna. Detta blir den första Chromecast-enheten som säljs med fjärrkontroll så antagligen vill Google satsa lite mer på integrationen med Google/Android TV med denna enhet. På tal om Google-läckor så lyckades sajten 9to5Google få tag på några bilder på Nest kommande smarta högtalare som antagligen också kommer visas upp den 30 september. Bilder på dessa kan du hitta här. Tumnagel
34.8°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in systemkraven för Cyberpunk 2077
Samt två nya trailers

I går kväll presenterade CD Projekt Red systemkraven för kommande Cyberpunk 2077. Det är inte direkt några monsterkrav men kräver ändå, inte helt oväntat, lite datorkraft för att kunna köras ordentligt. SSD rekommenderas som lagring så för min del blir jag nog tvungen att radera Call of Duty: Modern Warfare sen när Cyberpunk 2077 släpps den 19 november. Spelets kompletta krav kan du se i tweeten nedan. CD Projekt Red släppte också två nya trailers för spelet i går och de kan du kolla in ovan och nedan. Tumnagel
40.5°
+
Frode Wikesjö
0

Polestar 1 är världens coolaste Volvo enligt Doug
Då har han inte sladdat med en 240

Det är många som redan testat och gått igenom Polestar 1 (vi bland annat) och nu har turen kommit till Doug DeMuro. Han tycker att det här är världens coolaste Volvo men han har lite dålig koll på historia eftersom han inte är med på varför det står "since 1959" på säkerhetsbältena. Tumnagel
44.6°
+
Bobby Green
0

Qantas flygning till ingenstans sålde slut på några minuter
Ressugna australier verkar vara sugna på att flyga

Efter det att en stor del av världens flygtrafik stängt ner fick det australiensiska flygbolaget en idé om att arrangera en 7 timmar lång "flight to nowhere". Detta verkar vara något som tilltalade australiensare som saknat att flyga. När biljetterna till flighten släpptes så sålde dessa slut på bara tio minuter, något som gör flighten till den antagligen snabbast utsålda flighten i Qantas historia. Flygningen till "ingenstans" har samma start- och slutdestination men under den sju timmar långa flygningen kommer flighten att gå över populära turistpunkter som Byron Bay, Bondi Beach och Sydney Harbor Bridge. Biljetterna till "flight to nowhere" kostade motsvarande cirka 5000 kronor i ekonomiklass, 11.500 kronor i premiumklass och 24.300 kronor i första klass. Flighten avgår 1 oktober från Sydney. Tumnagel
8.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sony bekräftar: PS5 kan inte köra spel från PS1, 2 eller 3
Endast bakåtkompatibel med Playstation 4-spel

När det kommer till bakåtkompatibilitet på Playstation 5 så har Sony levererat väldigt lite information. I samband med onsdagens stream meddelade dock gänget att 99 procent av PS4-spelen kommer kunna köras på Playstation 5, men hur läget ser ut med äldre titlar från PS1, PS2 och PS3 har varit oklart. I en intervju med Famitsu klargör PlayStation-chefen Jim Ryan hur läget med bakåtkompatibilitet egentligen ligger till. Ryan berättar att PS5 är designad med PS5-funktioner i fokus, men det har även varit viktigt även stödja PS4-spel för att inte lämna de närmare 100 miljoner PS4-spelarna bakom sig. Mer specifikt sägs detta: "We have been building devices with a focus on PS5-specific engineering. Among them, PS4 already has 100 million players, so I thought that I would like to play PS4 titles on PS5 as well, so I introduced PS4 compatibility. While achieving that, we focused on incorporating high-speed SSDs and the new controller DualSense in parallel. So, unfortunately, compatibility with [PS3, PS2, PS1] has not been achieved." Så, så var det med det. På PS5 får man lira spel till PS5 och PS4. Vill man spela titlar till äldre Playstation-konsoler så finns det dock lite hopp via Playstation Now, men för tillfället har Sony inte levererat någon information om hur den tjänsten kommer rulla på den kommande konsolen. Tumnagel
32.2°
+
André Stray
0

Det här är Touring Superleggera Aero 3
En strömlinjeformad bil med 30-talskänsla

Custombyggarna Touring Superleggera ska nästa vecka visa sitt senaste bygge på Salon Privé. Bilen som kallas för Aero 3 är en modern tolkning av strömlinjeformade sportbilar på 30-talet och under kolfiberkarossen som med lack tagit 5000 timmar att få till återfinns en "italiensk superbil". Man säger alltså inte vilken det är men med tanke på att det under huven sitter en V12:a som ger 740 hästar är det högst troligt en Ferrari F12berlinetta som gäller här. Man har inte velat bygga något som ska replikera en viss modell men personen som kommer att få det första exemplaret har ändå önskat att man fick in lite Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Aerodinamica i bilen. Med en sån körde man Le Mans 1938 och den rattades då av Raymond Sommer och Clemente Biondetti. Det är därför det står nummer 19 på den nya bilen samtidigt som de bakre sidorutorna har fått tre stycken ventilationshål i sig - såna som Alfan har framför cockpiten. 15 stycken exemplar kommer att tillverkas totalt men vad man får betala framgår inte, vilket kanske är bäst. Riktiga bilder istället för renderingar hittar ni på länken nedan. Tumnagel
38.7°
+
Bobby Green
0

Facebook slutar rekommendera hälsogrupper
Det sprids för mycket felaktig information i dessa

Facebook skriver i ett inlägg att man nu har antagit nya riktlinjer för vilka typer av grupper på tjänsten man framöver kommer att rekommendera för sina användare. Det kommer bland annat innebära att grupper som utger sig för att ha något med hälsa att göra inte längre kommer att ges som förslag eller rekommenderas för användare på Facebook. I inlägget skriver Facebook bland annat: "To prioritize connecting people with accurate health information, we are starting to no longer show health groups in recommendations. People can still invite friends to health groups or search for them." Anledningen till att Facebook nu slutar rekommendera grupper som ger hälsoråd eller förknippas med hälsa på andra sätt är att dessa ibland varit källor till felaktig information, något som i värsta fall kan skada en persons hälsa istället för att göra den bättre. Tumnagel
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Cezeri - quadrocopter från Turkiet
Första testflygningen genomförd

Cezeri från Turkiet är en stor drönare och nu har man genomfört den första flygningen med skapelsen. Den har plats för en person och kan starta och landa vertikalt. De första flygningarna gjorde man dock via fjärrkontroll för att vara på den säkra sidan. När tester med människor i kan dra igång är oklart men självklart är målet att detta ska ske snart. Man tror dock fortfarande att det är mellan 10-15 år bort innan man kan använda något sånt här som transportmedel. Tumnagel
37.4°
+
Bobby Green
0

The Verge tar en titt på LG Wing
Rätt intressant enhet

Nyligen presenterade LG den rätt intressanta telefonen LG Wing och nu har The Verge fått ta en liten titt på underligheterna. Gänget har släppt en ny video där de pratar om telefonen och vad man kan göra med den och helt ärligt ser telefonen ut att bli en av årets mest intressanta lurar. Tumnagel
40.8°
+
André Stray
0

Ny Night City Wire drar igång 18:00
Mer Cyberpunk 2077 på ingång!

Hade världen sett annorlunda ut så hade vi möjligtvis tillbringat dagen i Night City, men så kul får vi inte ha det. Cyberpunk 2077 kommer som känt släppas 19 november, vilket är samma dag som PS5, och vad spelet kommer erbjuda har utvecklarna visat i strömmar under titeln Night City Wire. I kväll klockan 18:00 kommer den tredje strömmen dra igång och denna kommer ni kunna kika på via utvecklarnas Twitch-kanal. Pallar ni inte Twitch så kan ni kika på avsnittet via strömmen nedan. Specifikt vad som kommer visas under kvällens show är för tillfället okänt, men fokus kommer ligga på spelets olika gäng och utvecklarna hintar även om att de kommer släppa specs-krav för PC-versionen. Ovan kan ni kika på den förra Night City Wire-strömmen som hölls i slutet av juni. Tumnagel
38.3°
+
André Stray
0

Deltagarna i På spåret 2020
Har premiär den 27 november

Fredagen den 27 november klockan 20.00 har en ny omgång av TV-programmet På spåret premiär på SVT1. Nu får vi reda på vilka deltagarna är. Sex stycken nya par gör entré i burarna medan tre stycken lag återvänder. Lagen är Sanna Lundell & Plura Jonsson, Frida Boisen & Hamid Zafar, Farah Abadi & Johan Glans, Dilan Apak & Moa Lundqvist, Magdalena Forsberg & Claes Elfsberg, Marianne Ahrne & Anders "Ankan" Johansson, Tomas Alfredson & Ernst Billgren, Irena Pozar & Patrik Arve, Emma Molin & Hanna Dorsin. En släppfilm kring deltagarna finns att se på länken nedan. Läs mer om lagen i pressmeddelandet. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Två nya juicer från God Morgon
Sun Power och Berry Protect

Juice-tillverkaren God Morgon lanserar nu två stycken nyheter i kyldisken. Man beskriver juicerna som funktionella med innehåll av vitaminer och antioxidanter. Sun Power innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot, yuzu och vitamin C och D. Berry Protect innehåller pressat äpple, blåbär, hallon och acerola och vitamin C och E. Båda rullas ut hos Ica och City Gross den här månaden och för en flaska på 0,85 liter får man betala 26,90 kronor. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Spiller - Groovejet (If This Ain't Love)
Fredagsklassikern

Vad hände egentligen för 20 år sedan? Jo, det ska jag tala om. Spiller släppte låten Groovejet (If This Ainx27t Love) med fantastiska Sophie Ellis-Bextor på sång och jag kan inte minnas hur många gånger jag har spelat den. Nu kom den tillbaka till mig igen efter en stunds frånvaro men den håller fortfarande. Grattis på fredag! Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Augustines nya singel Coast
Akustisk och original

Den svenska singer-songwritern Augustine släppte nyligen singeln Coast och här har vi den både i akustisk och i original version. Videon till den förstnämnda är inspelad på Gotland i somras med hjälp av ett elektroniskt piano. Augustine fick pris som "Årets Pop" på Manifestgalan 2020. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Ashley tillverkar skålar i trä
Ligger en hel del jobb bakom

I det här avsnittet ur Eaters serie Handmade får vi träffa Ashley Harwood som förvandlar stockar till skålar. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green

Nine Inch Nails Quake-soundtrack nu på vinyl
Party like it's 1996

När spelet Quake släpptes 1996 var det Nine Inch Nails som låg bakom det officiella soundtracket. Nu släpps musiken för första gången på vinyl. Plattan kostar 40 pund och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
237kg
+
Bobby Green

Ny juice från Innocent
Smakar granatäpple, hallon och lime

Innocents senaste produkt är den vi ser här - Perfectly Purple. Det är en blandning av juice och ingredienser från växtriket. Den innehåller rosenvatten, biotin, spirulina och vitaminerna B7 (bra för hud och hår), B3, B5, B6 och C. Den ska smaka granatäpple, hallon och lime. Rödbeta ger den lila färgen. Ska finnas i butik nu och för en flaska som rymmer 75 centiliter får man betala runt 27,90 kronor. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green

Imorgon släpper Uniqlo ny höst-kollektion
Här är en första titt

Den 17 september, alltså imorgon, släpps Uniqlo U AW20 i butik. Kollektionen är designad av Christophe Lemaire som är Artistic Director på Uniqlo U tillsammans med hans team i Paris. Fokus har legat på plagg med neutrala toner och hudtoner. Målet är att framkalla en känsla av värme och mysighet - något som troligtvis alla vill ha när hösten och vintern kryper sig på. Det finns 38 stycken produkter för dam, 39 för herr och fyra stycken nya accessoarer. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green

Årets Blossa-glögg smakar mynta och grönt te
Inspireras av Marrakech

I år tar Blossa-glöggen med oss till staden Marrakech och smaken vi bjuds på är mynta och grönt te. I staden finns torget Jemaa el-Fnaa och runt detta flera caféer som alla serverar ett sött marockanskt mynta-te. Detta har man alltså försökt att efterlikna samtidigt som man inte har plockat bort de traditionella glöggkryddorna. Designen på flaskan har inspirerats av det klassiska marockanska kaklet. Den grönblåa färgen ska föra tankarna till havet. Finns i Systembolagets beställningssortiment nu. Alkoholhalten ligger på 15 procent och för en flaska på 75 centiliter får man betala 124 kronor. Ett tips är att blanda glöggen med Champagne, Cava, Cremant eller Prosecco om man vill festa till det lite. Tumnagel
-1kg
+
Bobby Green

Här är Adidas Lego-skor
Festliga?

För några dagar sedan bubblade det upp att Adidas och Lego hade snickrat ihop ett par skor tillsammans. Nu får vi se hur dessa ser ut. Det man har gjort är att ta modellen Adidas ZX-8000 och sedan smyckat ut dessa i grälla färger och med Lego-loggan på plösen. På sidorna finns vad som ser ut som Lego-plattor men inga bitar lär fästa på ytan då plupparna ser för grunda ut. Där skosnörena möts kanske man dock kan sätta fast sin favorit-gubbe eller gumma. Släpps den 25 september och för ett par får man betala 130 dollar. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green

Nu kommer Mountain Dew till SodaStream
André jublar!

För ett år sedan skrev vi att SodaStream lanserat Pepsis smaker som syrup så att man kan bubbla läsken hemma själv. Nu presenteras ytterligare en nyhet i serien och det är citrus-läskedrycken Mountain Dew. Den svenska marknaden är först ut med detta och du ska hitta den nya smaken i butiker som Citygross, Clas Ohlson, Elon, Elgiganten, Gekås, MediaMarkt, Netonnet, Power och Webhallen nu. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green