42 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bild till artikel
Officiella bilder på Pagani Huayra "Gudarnas vind"

Nu så har det kommit ut lite officiella och högupplösta bilder på Paganis nya superbil, Huayra. De läckta bilderna som vi sett tidigare hämtade från bland annat tidningar visade sig stämma, dessvärre. Utseendemässigt känns det inte som att Huayra bjuder på särskilt mycket nytt.

AMG har haft med ett finger i spelet även i den här bilen, och bistår med en fläskig 6-liters V12:a med dubbla turbo. Effekten ska vara över 700 hästar och vridet ska ligga omkring 1000 Nm. Ganska bra med pulver i en kärra som bara väger 1350 kilo. 0-100-tider har inte avslöjats än men toppfarten ska vara över 370 blås. För att ta hand om kraften som endast skickas till bakhjulen jobbar en helt ny sjustegad sekventiell låda från XTRAC, dock utan dubbelkoppling. En låda med dubbelkoppling skulle enligt Pagani addera 70 kilo, så de väljer att göra precis som Lamborghini gör med sin kommande värsting, banta.

Väl på plats i cockpit omges man av en kolfibermonocoque och har den enorma spisen bakom ryggen. Motorn är placerad i mitten och kupén ganska långt fram vilket ger en bra viktfördelning. Måtten på bilen säger 4,6 meter på längden, 1,17 meter på höjden och en hjulbas på 2,8 meter.

Till skillnad från Zondan har Huayra som vi kan se måsvingedörrar. Även den bakre ljuskonstellationen ser lite annorlunda ut och fronten har numera ett glatt smil att bjuda på. Inredningen ser i vanlig ordning exklusiv ut och även om inte priset är officiellt ryktas det om i runda slängar 1 miljon euro.

carscoop.blogspot.com Bil, Nyheter, Pagani, Huayra, officiell, superbil, V12, Italien, AMG, Mercedes, Genève, Horatio Tack till Johnny Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel
36.8° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 26 jan 2011, 11:13
Officiella bilder på Pagani Huayra "Gudarnas vind"
36.8°
0