12 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Volvo Cars och Qualcomm börjar samarbeta
Ska ta fram snabbare infotainmentsystem

Volvo Cars och Qualcomm börjar samarbeta

Volvo Cars börjar nu att samarbeta med det amerikanska telekommunikationsbolaget Qualcomm. Tillsammans ska de använda Qualcomms Snapdragon Cockpit Platforms för att ta fram nästa generation av det Android Automotive-baserade infotainmentsystemet. Detta ska vara mycket snabbare, mer responsivt och har sin premiär i Volvos kommande eldrivna SUV och i Polestar 3.

Även Honda och Renault kommer att använda Qualcomms kommande plattformar för infotainmentsystem, uppkoppling, förarassistans och molntjänster.

Bil, Volvo, Volvo Cars, Qualcomm, samarbete, infotainmentsystem, Snapdragon, CES2022, CES 2022
Visa Pressmeddelande Volvo Cars och Qualcomm samarbetar för att leverera branschledande prestanda för infotainmentsystem

Volvo Car Group använder Qualcomm Technologies Snapdragon* Cockpit Platforms för att ta biltillverkarens Google Android Automotive-baserade infotainmentsystem till nästa nivå i kommande helelektriska bilar under varumärkena Volvo och Polestar.

Genom att utnyttja Volvo Cars och teknikföretaget Qualcomms interna forsknings- och utvecklingskompetens kommer företagen att förbättra den övergripande förmågan hos Volvos nästa generations infotainmentsystem som drivs av Google Android, vilket gör det mycket snabbare och mer responsivt.

Qualcomms Snapdragon Cockpit Platforms är designade för att vara ett centralt nav för högpresterande datoranvändning. Det kan uppfylla mycket krävande grafik-, ljud- och artificiella intelligenskrav i kommande SUV:en Polestar 3 och i Volvo Cars kommande helelektriska SUV, samtidigt som de har en mycket låg strömförbrukning.

Med den senaste Snapdragon Automotive Platforms kommer Volvo Cars nästa generations infotainmentsystem att vara mer än dubbelt så snabbt, medan dess grafikgenerering kommer att vara upp till tio gånger snabbare.

För Volvo Cars innebär övergången till att bli ett renodlat elbilsföretag och en ledare inom premiumelbilssegmentet år 2030 mer än att bara erbjuda rena elbilar. Det inkluderar också att erbjuda sömlös anslutning, branschledande säkerhetsstandarder, avancerad autonom körning och bästa möjliga användarupplevelse. För att stödja dessa ambitioner samarbetar Volvo Cars med lämpliga globala ledare inom techindustrin.

– Volvo Cars är ett företag som tror på att samarbeta med teknikledare som Qualcomm Technologies Inc. och Google för att leverera den bästa upplevelsen till våra kunder, säger Henrik Green, Volvo Cars produktchef. – Med Qualcomm-teknik i vår kommande helelektriska SUV kommer vårt Google Android-baserade infotainmentsystem att nå nästa nivå.

Tillsammans med Qualcomm och Google kan Volvo Cars leverera branschledande video-, ljud- och anslutningsprestanda i sin nästa generation av helt elektriska bilar.

– Vårt mål är att stödja Volvo Cars genom att integrera banbrytande, skalbar och uppgraderbar teknik som ger premiumupplevelser idag och i framtiden för sina kunder, säger Enrico Salvatori, senior vice president & president of Europe/MEA, Qualcomm Europe, Inc. – Vi är stolta över den starka organisatoriska koncentrationen inom fordonsindustrin som vi har i Europa, som sträcker sig över teknik, tjänster, produktmarknadsföring och go-to-market.

Samtidigt inkluderar samarbetet framtida förbättringar som ska rullas ut over-the-air och över tid. Det skapar också en solid grund som gör det möjligt för Volvo Cars att fortsätta leverera premiummässiga, uppkopplade, intelligenta och responsiva upplevelser i bilen i framtiden.
45.2° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 5 jan 2022, 17:00
45.2°
0

Volvo Cars och Qualcomm börjar samarbeta

Ska ta fram snabbare infotainmentsystem