32 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Gigabyte ger svar på problemen med LGA1155 sockeln TechReaction fick ett felaktigt kort att testa med
Gigabyte ger svar på problemen med LGA1155 sockeln

Under förra veckan skrev jag om att när sidan TechReaction.net gjort en recension med ett av Gigabytes nya Sandy Bridge-moderkort så fanns det fortfarande en risk för att sockeln i kortet skulle gå sönder vi överklockning.

Gigabyte har nu lämnat ett svar på de rapporterna om LGA1155-moderkorten och säger att företaget skickade ut fel kort till de tekniksidor som fått testa företagets moderkort för att se vad de går för.

Gigabyte skickade två kort till TechReaction, ett UD7 och ett UD4, det första helt nytt och det senare var redan öppnat. Gigabyte säger att UD4-kortet hade en felaktig komponent och borde inte ha skickats iväg till TechReaction.

Företaget säger att det måste förekommit en miss och de skickade ut ett kort som skadats under deras egen testning av korten. TechReaction borde ha fått ett helt nytt kort. Gigabyte kör egna tester med överklockning och annat som inget vanligt moderkort ska utsättas för. Detta är för att testa hållbarheten och den bestäms när ett kort slutar att fungera.

Om detta stämmer eller inte är svårt att säga och Gigabyte sade ingenting om vilka gränsvärden som företagets kort klarar av. De sade dock att de inte fått in några andra rapporter om kort som uppvisat samma symptom som TechReaction fick fram.

PC, Hårdvara, Gigabyte, LGA1155
36.7° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
ons. 26 jan 2011, 16:59
Gigabyte ger svar på problemen med LGA1155 sockeln TechReaction fick ett felaktigt kort att testa med
36.7°
0