24 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium! Breaking News! Microsoft köper Activision Blizzard!

Intel vill ha ny SSD-standard i ultrabooks
Ska göra datorerna tunnare och snabbare

Intel vill ha ny SSD-standard i ultrabooks

Intel planerar att utöka sina planer för ultrabooks genom att standardisera specifikationerna för SSDs i plattformen. Detta gör att vi kommer se ännu tunnare och snabbare ultrabooks framöver.

Företaget planerar samarbete med flera stora företag inom industrin, inklusive tillverkare av NAND-flash minnen som SanDisk, Micron och Samsung. De kommer att diskutera något som nu är känt som NGFF, eller Next Generation Form Factor, en ny SSD-formfaktor, troligen baserad på mSATA.

Intel vill också snabba upp utvecklingen av NGFF SSD eftersom den nuvarande mSATA-formfaktorn kommer med en del begränsningar, inklusive arean av kretskortet som används som i sin tur begränsar antalet ONFI-kanaler.

NGFF kommer antagligen att ha en större kretskortsarea men fortfarande behålla mSATA-gränssnittet vilket ger samma antal ONFI-kanaler som 2,5" SSDs. Det kommer använda den senaste generationen av SSD-kontrollers och toggle NAND-flash minne.

Den nya formfaktorn kommer inte att öka i tjocklek jämfört med dagens mSATA utan kommer istället bli längre. Intel och företagets ultrabook-partners talar just nu om en möjlighet på fem olika längder av kretskort.

PC, Övrigt, Intel, Ultrabook, SSD, NGFF
40.6° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
mån. 6 aug 2012, 11:18
Intel vill ha ny SSD-standard i ultrabooks Ska göra datorerna tunnare och snabbare
40.6°
0