41 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ny modell av laptopen Pi-Top Byggs runt en Raspberry Pi-dator
Ny modell av laptopen Pi-Top

Företaget Pi-Top som för några år sedan crowdfundade en DIY-laptop baserad på en Raspberry Pi-dator släpper nu en ny version av datorn Pi-Top.

Det handlar om en någorlunda modulär dator där användaren enkelt kan dra bort datorns tangentbord för att komma åt datorns inre för att uppdatera eller installera ny hårdvara. Ursprungsmodellen av Pi-Top innehöll 23 olika delar som användaren fick montera ihop men den nya modellen är betydligt mycket enklare att bygga ihop då den enbart består av sex olika delar.

Den nya modellen av Pi-Top har en Full HD-skärm på 14 tum samt en Rasberry Pi 3 med 4 USB-ingångar, HDMI-utgång, ethernet-ingång, microSD-kortplats, Bluetooth, wifi samt en hörlurs-ingång. Lagringen sker på ett medföljande microSD-kort på 8GB. Pi-Top kör ett eget operativsystem som man kallar för "pi-topOS: Polaris".

Pi-Top vill ha 320 dollar för sin senaste modell (285 utan Raspberry Pi-datorn). Det gör den kanske något lite för dyr då det går att få både chromebooks och windows-laptops på marknaden till liknande pris.

PC, Hårdvara, pi-top, laptop, raspberry pi Via theverge.com
Här är den 3D-printade datorn Drivs av en Raspberry Pi Här är ett kul litet projekt för den som är lite lite intresserad av datorer, 3D-printing och MacGyver. Projektet heter Pi-Top och kommer inom kort att dyka upp på Kickstarter i hopp om att få in pengar nog för att göra det till en verklighet. Projektet går ut på att skapa en do-it-yourself-dator där man köper ett kit och sedan får skriva ut datorchassit och själv montera in skärmen, tangentbordet med mera. Kärnan i datorn kommer att vara en Raspberry Pi och tanken är att detta ska vara ett lärorikt projekt för de som vill lära sig mer om hur datorer fungerar och hur man kan använda Raspberry Pi. Exakt vad det hela kommer att kosta är just nu oklart. Tumnagel
37.5°
0
Pi-Top 3D-utskriven bärbar dator med Raspberry Pi När vi ändå talar om 3D-skrivare så kommer här den första datorn utskriven med en 3D-skrivare som baserar sig på Raspberry Pi. Den bärbara datorn kallas för Pi-Top och har tillkännagetts som ett indieGoGo-projekt. Köper man kitet så får man även STL-filer så att man kan modifiera och skriva ut sitt eget chassi till datorn. Med kommer också ett Raspberry Pi med tre expansionsmoduler som består av ett kretskort som hanterar strömmen, HDMI-to-LVDS brygga och en kontroller för tangentbord och musplatta. Skärmstorleken ligger på 13,3" och har en upplösning av 1280x720 pixlar. Tumnagel
41.2°
0
40.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 17 okt 2017, 20:30
Ny modell av laptopen Pi-Top Byggs runt en Raspberry Pi-dator
40.0°
0