8 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Windows 10 och Xbox One får gemensam affär för appar Lanseras i sommar
Bild till artikel

Ända sedan lanseringen av Windows 10 förra sommaren har Microsoft varit tydliga med att de vill föra alla sina plattformar närmare varandra, bland annat genom universala appar och spel.

Nu bekräftar också Microsoft att operativsystemet Windows 10 och konsolen Xbox One kommer att få en gemensam affär där allt innehåll kommer att samlas. Det här känns som ett helt naturligt steg och ett drag jag tror de flesta hade väntat sig. Speciellt med tanke på att Xbox One i sommar kommer att få stöd för universala appar och att flera Xbox One-spel kommer att bli spelbara på Windows 10 framöver.

Den nya affären kommer att lanseras i sommar tillsammans med den nya, och nyligen presenterade, uppdateringen av Windows 10 som fått namnet Anniversary Update. Under sin Build Conference meddelade Microsoft även att Xbox One-användare kommer att kunna göra om sina Xbox One-konsoler till utvecklarenheter där de kan ta fram just universala spel och appar. Microsoft presenterade också ett nytt verktyg som kan göra om både nya och gamla win32-spel till universala appar vilket innebär att de sedan blir spelbara i Windows 10 och kan säljas i Windowsaffären.

theverge.com PC, Mjukvara, Windows 10, Xbox One, affär, appar, anniversary update, microsoft
49.8° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
ons. 30 mar 2016, 21:45
Windows 10 och Xbox One får gemensam affär för appar Lanseras i sommar
49.8°
0