12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

IKEA presenterar fjärrkontrollen Symfonisk
Och nya funktioner till Trådfri-appen

IKEA presenterar fjärrkontrollen Symfonisk
Foto: IKEA

Tidigare i år presenterade IKEA en högtalare och en lamphögtalare i sin produktfamilj Symonisk och idag presenterade man fjärrkontrollen Symfonisk vilken man kan använda för att styra dessa.

Med fjärrkontrollen kan man styra musiken som spelas ur Symonisk-högtalarna om dessa är kopplade till en Trådfri-hub från IKEA. Då Symfonisk är utvecklat i ett samarbete med Sonos kan man även styra andra Sonos-högtalare om dessa är kopplade till Trådfri-hubben.

Förutom den fysiska fjärrkontrollen Symfonisk så presenterade IKEA idag en uppdaterad version av sin Trådfri-app. Med den uppdaterade versionen av appen blir det bland annat möjligt att skapa förinställda belysningslägen, designa sin egen belysning och ställa in en timer som tänder och släcker lamporna vid en viss tidpunkt. Det kommer också att vara möjligt att gruppera olika anslutna produkter så att persiennerna öppnas och musiken börjar spela när lamporna tänds skriver IKEA i ett pressmeddelande.

Björn Block, Business Leader på IKEA Home Smart säger i pressmeddelandet:
"Med TRÅDFRI-appen kommer du att kunna styra alla dina anslutna IKEA-produkter med en mobiltelefon eller surfplatta, inklusive lamporna i TRÅDFRI-sortimentet, de smarta persiennerna FYRTUR och KADRILJ, SYMFONISK-högtalarna och alla högtalare från Sonos. Genom att samla allt på ett ställe ökar möjligheterna att skapa sin egen atmosfär i hemmet på ett bekvämt sätt."
Både fjärrkontrollen Symfonisk och integrationen med Trådfri-appen släpps någon gång under hösten 2019.

Pryl, Smarta hemmet, ikea, symfonisk, trådfri, fjärrkontroll
45.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 4 jun 2019, 11:45
45.9°
0

IKEA presenterar fjärrkontrollen Symfonisk

Och nya funktioner till Trådfri-appen