41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bergsala köper 50 % av Zoink Folket som gjorde Stick it to the Man
Bergsala köper 50 % av Zoink

Nintendo-distributören Bergsala AB meddelade idag att de har köpt upp 50 % av den göteborgsbaserade spelstudion Zoink AB. Zoink är bland annat kända för att ha gjort spelet Stick it to the Man.
“Vi har länge varit ledande som distributör och förläggare av fysiska och digitala spel,” säger Owe Bergsten, koncernchef och grundare av Bergsala. “Zoink är liksom Image & Form en lokal utvecklare med en imponerande portfolio. Vi ser det som en naturlig expansion att knyta till oss starka utvecklare, och vi letar ständigt efter nya partners. Spelindustrin är i ständig förändring, och vi vill nå och kommunicera direkt med våra slutkunder - spelarna.”
Klaus Lyngeled, VD för Zoink, säger så här:
“Zoink har skapat många framgångsrika varumärken och kreativa spel för andra, och nu är det dags att ta ägandet i egna händer. Vi ska sälja våra spel direkt till våra kunder. Samarbetet med Bergsala och Image & Form gör att vi kan ta företaget till en helt ny nivå.”
I och med detta öppnar Bergala och Zoink även upp ett för ett samarbete med spelstudion Image & Form (Också ägt av Bergsala med 50 %). Exakt hur detta samarbete kommer gå till och vad vi kommer från se från dessa studios framöver har ännu inte berättats. Det får helt enkelt framtiden utvisa.

Spel, Övrigt, Zoink, Bergsala, Stick it to the man, Image & Form
41.1° 0 Peter Tjärndal Peter Tjärndal
ons. 10 sep 2014, 11:54
Bergsala köper 50 % av Zoink Folket som gjorde Stick it to the Man
41.1°
0