41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nintendo-distributören Bergsala blir en del av Thunderful Group Ny nordisk speljätte på ingång?
Nintendo-distributören Bergsala blir en del av Thunderful Group

Thunderful Publishing startade i slutet av 2017 och har sedan dess gjort ett ordentligt jobb med att etablera sig på spelmarknaden. I slutet av förra året smygstartade gänget Thunderful Group tillsammans med Nintendo-distributören Bergsala, Amo Toys och Nordic Game Supply och nu har sammanslagningen blivit officiellt. I ett uttalande om samarbetet säger Brjann Sigurgeirsson, VD för Thunderful Group, detta:
”Koncernens verksamheter kännetecknas av ledande positioner och goda förutsättningar på sina respektive marknader. Vi har redan jobbat ihop i många år; nu ska vi använda vår storlek och vår gemensamma vision för att stärka oss ytterligare, både som koncern och inom de enskilda affärsområdena.”

Den nya koncernen kommer bestå av tre delar: Thunderful Development, Thunderful Publishing och Thunderful Distribution. Enligt pressmedelandet möjliggör denna nya koncernstruktur ökad samverkan och ökade synergier på flera plan och väldigt stor del av verksamheterna kan centraliseras.

Spel, Bransch, thunderful group, bergsala, nintendo
Berättelsen om Bergsala och Nintendo Lite historielektion från IGN Den svenska distributören Bergsala och Nintendo har haft ett långt samarbete som sträcker sig till början av 80-talet och det hela började med en liten vit lögn. IGN har släppt en kort dokumentär om hur samarbetet blev verklighet och den kan ni skåda ovan i sin helhet. Tumnagel
56.6°
0
Aktuellt hälsar på hos Bergsala Klipp från förr I SVT:s öppna arkiv kan man hitta ett inslag från 1990 där Aktuellt pratade med Bergsala och deras framgångar. Ett klart intressant klipp att spana in, inte minst för det galna nostalgifaktorn. Klippet hittar man via länken nedan. Tumnagel
47.5°
0
34.8° 0 André Stray André Stray
tors. 30 jan 2020, 16:20
Nintendo-distributören Bergsala blir en del av Thunderful Group Ny nordisk speljätte på ingång?
34.8°
0