38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
BMW visar upp monster-suven Concept XM

BMW visar upp monster-suven Concept XM
Laddhybrid med 750 hästar

BMW presenterar nu Concept XM som är en SUV med laddhybrid-teknik. Kanske inte låter så speciellt men här har fokus inte bara legat på att få till något bränslesnålt med bra räckvidd på el utan prestanda står i första rummet. Det här är M-divisionens första helt egna modell (BMW M1 räknas tydligen inte riktigt) som inte är baserad på någon befintlig och man menar allvar. Än så länge bara ett koncept, men BMW säger att den här ska komma och att designen inte är långt från det som produktionsversionen bjuder på. Det innebär enorm grill, slimmade strålkastare, skarpa vinklar överallt och en rätt så annorlunda bakdel.

Under huven sitter en helt ny V8:a som är parad med en elmotor. Effekten anges till 750 hästar och vridet till 1000 newtonmeter. Siffrorna gör det här till den mest kraftfulla BMW:n hittills. Hur stort batteripacket är får vi inte reda på just nu men man ska i alla fall kunna ta sig runt åtta mil på bara el.

Allt om hur BMW har tänkt kring konceptet kan ni se i klippen nedan. Produktionen av modellen väntas dra igång i slutet av nästa år.

Bil, BMW, BMW Concept XM, officiell, koncept, SUV, prestanda, effekt Via BMWblog
37.2° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 30 nov 2021, 09:00
BMW visar upp monster-suven Concept XM Laddhybrid med 750 hästar
37.2°
0