44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Doordefender kan nu köpas i Sverige En slags airbag mot dörruppslag
Doordefender kan nu köpas i Sverige

Ni har säkert alla varit med om det. Den stora parkeringen utanför mataffären har bara ett fåtal platser lediga, och bredvid de lediga platserna står det alltid ett par hungriga Volvo V70:s och väntar på sina byten. Volvo-bilarna har solskydd med glada Disney-figurer på, har inte tvättats på flera veckor och är så buckliga och repiga att man undrar om de varit med i castingen för Grand Theft Auto The Movie. Risken för att dessa bilar ska attackera din med sina dörrar är så hög att du nästan överväger att parkera ett kvarter längre bort bara för att slippa befinna dig i deras revir.

Produkten Doordefender som nu börjar säljas i Sverige vill bekämpa din nojja. Det är en slags airbag som du med hjälp av magneter monterar på dina dörrar, och som då fångar upp en attackerande bildörr utan att det blir uppslagsmärken på din bil.

Kanske inte den mest estetiskt tilltalande produkten i världen men den fyller nog sin funktion. Snabbt på med skyddet när du parkerat på ett lurigt ställe, och sen är det bara att packa in dem i bilen igen. För att köra med dessa på borde vara förbjudet.

Finns i fem olika färger och ett set med två par som skyddar båda sidorna på bilen går loss på 1 495 kronor.

doordefender.se Bil, Tillbehör, Doordefender, skydd, dörruppslag Visa Pressmeddelande Doordefender® gör premiär i Sverige

Det nyetablerade företaget Mikano i Norrköping har nu som enda svensk importör tagit in produkten Doordefender®; en magnetisk bilfender som placeras på sidan av bilen för att skydda mot skador från dörruppslag.

"Doordefender® är en produkt som länge saknats på den svenska marknaden och när den nu gör entré blir det lättare för bilägare att undvika allt från repskador till bucklor på bilen" säger ägaren Mikael Arvidsson.

"Bilägare i Sverige är i allmänhet rädda om sina ofta dyra bilar, helt förståligt, därför tror jag att en produkt som doordefender® kommer bli väldigt uppskattad då den bidrar till att minska risken för plåtskador och allt bekymmer det för med sig", fortsätter Mikael

Biltillverkarna har idag nästan uteslutande upphört att använda skyddslister på bildörrarna, av estetiska skäl. Det är därför inte konstigt att verkstäderna har fullt upp med att räta ut bucklor och lacka om bildörrar efter dörruppslag. Doordefender® är byggd för att skydda dig från just detta. Doordefender® är tillverkad i ett högkvalitativt material som är kraftigt, slitstarkt och står emot väder såsom regn och snö. Kraftfulla magneter håller den stadigt på plats och sidan som fäster mot bilen består av ett mjukt tygmaterial som skyddar lacken mot repor. Fendrarna är snabba och enkla att applicera och när de inte används tar de liten plats i bagaget. De tillhandahålls i fem färger för att matcha de flesta bilar i Sverige.

Doordefender® kommer ursprungligen från Kanada och uppfanns av Kirk Hochrein i Ontario 1996 av den enkla anledningen att han ville skydda sin bil. Fler med honom har förstått värdet i att slippa dyra verkstadskostnader på grund av skador som bilen tillskansats i till exempel trånga parkeringsfickor och därför har Doordefender ® redan sålts i tio-tusentals exemplar världen över. Att Mikano nu lanserar Doordefender® i Sverige gör äntligen produkten mer lättillgänglig för svenska bilägare.
49.8° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 9 aug 2013, 12:40
Doordefender kan nu köpas i Sverige En slags airbag mot dörruppslag
49.8°
0