33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Mercedes nya S-klass i AMG-utförande nu presenterad Erbjuds för första gången med fyrhjulsdrift
Bild till artikel

Nästa AMG-bil från Mercedes att inställa sig är den här, S 63 AMG. En bjässe i ultralyxklassen som kan skeppa sina medåkare till valfri destination bekvämt och med flärd. Och snabbt. Det här aset gör nämligen 0-100 km/h på bara fyra sekunder.

För att få fart på plåten sitter det en V8:a på 5.5 liter under huven. Den har försetts med dubbla turboaggregat och lämnar hela 585 hästar och 900 Nm. Det är 41 hästar och 100 Nm mer än föregångaren det. Lägg till att ingenjörerna även har lyckats skala av 100 kilo och njut av att utvecklingen går åt rätt håll. Till motorn kopplas den sjustegade Speedshift-lådan.

I vanlig ordning skickas kraften till bakhjulen och med fullt ös på pedalen från stillastående tar det 4.4 sekunder innan man har nått 100 km/h. Men tycker man att det är för långsamt kan man nu för första gången i en S 63 AMG välja till fyrhjulsdrift, och då klaras sprinten på fyra sekunder blankt istället. 67 % av kraften skickas till bakhjulen, så det går alltså fortfarande att göra feta powerslides (om man nu skulle få för sig att göra det med en S 63 vill säga). Vill man även köra snabbare än den begränsade toppfarten på 250 km/h väljer man till något som kallas för "Drivers Package" och då lyfts spärren till 300 km/h istället.

Tre olika versioner av bilen kommer; en vanlig, en med lång hjulbas och den med fyrhjulsdrift. Världspremiär blir det i Frankfurt nu i höst och priserna när bilen börjar säljas startar på 149 880 Euro.

teknikensvarld.se Bil, Mercedes, Merceds, S 63 AMG, officiell, lyx
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Mercedes nya S-klass i AMG-utförande nu presenterad
Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Mercedes snabbvisar nya S63 AMG Vi får en liten skymt av bilen på fabriken Denna vecka drog Mercedes igång produktionen av sjätte generation S-Klass på fabriken i Sindelfingen, Tyskland. De släppte i samband med detta en video över produktionslinjen och där bland bilarna stod ingen mindre än nya S63 AMG som inte har presenterats ännu. Vi får en snabbtitt på den lite aggressivare fronten och emblemet på bakluckan, men inte mer än så för tillfället. Produktionen av den är med andra ord igång och det borde inte dröja länge innan Mercedes visar upp den helt och hållet. Tumnagel
39.2°
0
45.2° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 19 jul 2013, 09:41
Mercedes nya S-klass i AMG-utförande nu presenterad Erbjuds för första gången med fyrhjulsdrift
45.2°
0