3 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Skodas suv i konceptformat presenterad Det här är VisionS
Skodas suv i konceptformat presenterad

På bilmässan i Genève kommer Skoda bland annat att ställa ut den här konceptbilen. Den kallas för VisionS och den är en förhandsvisning av hur den kommande suven som väntas få namnet Kodiak kommer att se ut.

Bilen bygger på Volkswagens MQB-platta och på längden är den 4,7 meter, på bredden 1,91 och på höjden 1,68. Hjulbasen anges till 2,79 meter. Sex personer ska få plats på insidan och platserna är uppdelade på tre rader. Under skalet sitter det för tillfället en laddhybriddrivlina och denna består av en turbomatad bensinfyra på 1,4 liter som är ihopkopplad med en sexstegad dubbelkopplingslåda som har en elmotor i sig. Utöver det sitter det ytterligare en elmotor på bakaxeln, som gör bilen fyrhjulsdriven. Den sammanlagda systemeffekten anges till 225 hästar och 0-100 km/h ska gå på 7,4 sekunder. Förbrukningen anges till 0,19 liter per mil och utsläppen till 45 gram per kilometer. På bara el ska man kunna köra upp till fem mil.

Bil, Skoda, VisionS, suv, Genève, koncept, Kodiak
Visa Pressmeddelande Första bilderna SKODA VisionS plug-in-hybrid

SKODA presenterar nu sina nyheter för bilsalongen i Genéve 2016. Höjdpunkten blir designstudien och konceptbilen VisionS. En plug-in-hybrid med tre sätesrader som visar SKODAs framtida satsning på SUV-modeller.

SKODA fortsätter att växa och levererade för andra året i rad över en miljon bilar världen över 2015. Ett led i tillväxten har varit en uppdatering av hela modellutbudet samt insteg i en rad nya segment. Nu kommer nästa steg i design- och teknikutveckling. Konceptbilen och plug-in-hybriden som ska visa SKODAs väg in i det växande SUV-segmentet.

Designen är tydligt inspirerad av Tjeckisk kubism och Bohemisk kristallkonst. Linjerna är precisa, skarpa och tydligt skurna där samspelet mellan ljus och skugga skapar visuella effekter på den Islands-gröna konceptbilen.

SKODA VisionS har en hjulbas på 2,79 meter, en totallängd på 4,70 meter, 1,91 meter bred och 1,68 meter hög.

Bilen är baserad på Volkswagen Groups MQB-koncept (Modularen Querbaukasten) och den första bilen från SKODA att rymma tre sätesrader och plats för sex personer.

Plug-in-hybrid
Nytt för SKODA är också plug-in-hybrid-driften vilket ger en effekt på 225 hästkrafter och gör att bilen accelererar 0-100 km/h. på 7,4 sekunder och når en toppfart på 200 km/h. Förbrukningen blir 1,9 liter per 100 km. (45 gram CO2/km). Bilen kan köras upp till 50 km på enbart eldrift och upp till 1 000 km med systemen kombinerade.

Förbränningsmotorn är en 1,4 liters TSI-motor på 156 hästkrafter och 250 Nm. Denna arbetar tillsammans med en elmotor på 40 kW och 220 Nm som är integrerad i den sexväxlade DSG-lådan och överför kraft till framhjulen. En andra elmotor på 85 kW och 270 Nm driver bakaxeln och arbetar oberoende av framaxeln vilket ger bilen en smart fyrhjulsdrift som inte behöver någon mekanisk koppling.

De tre motorerna samspelar på ett ytterst flexibelt sätt där föraren kan välja en rad olika körinställningar, från ren eldrift till laddningsläge – alltid i syfte att maximera förbrukningseffektiviteten. Lithium-jon batteriet på 12,4 kWh är placerat framför bakaxeln.

Infotainment
Med VisionS svara också SKODA på det snabbt ökande behovet av information och passagerarnas önskan att kommunicera genom att introducera ett digitalt nätverk i bilen. Detta innebär stora displayer med information och infotainment för varje passagerare som i sin tur enkelt kan ansluta till nätverket och mellan varandra.

Mer än VisionS
Utöver konceptbilen VisionS kommer SKODA att visa nya Octavia RS 4x4 på bilsalongen i Genéve. En bil med 184 hk. stark dieselmotor, fyrhjulsdrift och automatlåda (DSG). Med en acceleration på 0-100 km/h och ett bagageutrymme på 610 liter passar bilen såväl till körning för nöje som till resor med familjen.

Även SKODA Octavia G-TEC med DSG-låda visas upp på salongen. En ekonomisk och gasdriven bil som kan köras 100 km. på under fyra euro. Med sin 110 hästkrafter starka motor släpper bilen ut mindre än 100 gram CO2/km.
Första titten på Skodas suv Har plats för sex personer Skoda har nu delat med sig av tre stycken skisser som visar linjerna på deras första suv som har sin premiär på bilmässan i Genève i mars. Bilen som går under namnet VisionS kommer att benämnas som koncept, men produktionsversionen ska inte avvika så värst mycket. VisionS bygger på Volkswagens MQB-plattform och mäter 4,7 meter i längd, 1,91 i höjd och 1,68 i bredd - vilket är ungefär samma storlek som en BMW X3. Sex personer ska få plats på insidan fördelat på tre rader. Produktionsversionen som ryktas få namnet Kodiak visas troligtvis i Paris till hösten. Tumnagel
44.0°
0
50.6° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 17 feb 2016, 13:30
Skodas suv i konceptformat presenterad Det här är VisionS
50.6°
0