LIVE 17:00 DICE pratar Battlefield 2024
m

Volkswagen visar Sport Coupé Concept GTE
Plug in-hybrid som visar nytt designspråk

Volkswagen visar Sport Coupé Concept GTE
Bil / Volkswagen

Volkswagen presenterar nu det nya plug in-hybridkonceptet Sport Coupé Concept GTE. En bil som ska visa upp en ny era gällande tillverkarens designspråk.

Konceptet mäter in på 4.87 meter i längd och har en hjulbas på 2.84 meter. På höjden mäter den 1.4 meter och på bredden 1.86 meter. I bagageutrymmet ska det gå in 480 liter.

Under huven sitter en turbomatad TSI-V6:a på 3.0 liter och två elmotorer som tillsammans ger en systemeffekt på 380 hästar och 500 Nm. Detta ska ge bilen en 0-100-tid på fem sekunder och en toppfart på 250 km/h, samtidigt som motorn bara ska ha en förbrukning på 0.2 liter per mil. En av elmotorerna är integrerad i den sexstegade DSG-växellådan medan den andra sitter på bakaxeln och på så vis även gör bilen fyrhjulsdriven. På bara el ska man kunna komma fem mil och den totala räckvidden anges till över 120 mil.

Allt om Sport Coupé Concept GTE finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Visa
Pressmeddelande
Världspremiär i Genève för Sport Coupé Concept GTE – ny era för Volkswagens designspråk

Sport Coupé Concept GTE är en spännande sportbil med en exklusiv design

Högteknologisk konceptbil med ett gränssnitt av en helt ny generation och plugin-hybrid drivsystem

Tio viktiga fakta om Sport Coupé Concept GTE:

Sport Coupé Concept GTE är den främsta företrädaren för ett helt nytt, progressivt designspråk hos Volkswagen.

I konceptet har man förenat exklusiv sportbilsdesign med 4-dörrars kaross och stor baklucka.

Sport Coupé Concept GTE har positionerats över dagens
Volkswagen CC.

Coupé-modellen är 4870 mm lång och hjulbasen är hela 2841 mm, vilket ger maximal längd inne i kupén.

Active Info Display (digitalt huvudinstrument) erbjuder 3-dimensionell grafik av mycket hög kvalitet.

Som tillval kan navigeringssystemet läsa in biometriska data från föraren för att beräkna rekommenderad färdväg.

Sport Coupé Concept GTE utnyttjar ett plugin-hybrid drivsystem (TSI-motor plus två elmotorer) med en systemeffekt på 380 HK.

Coupén med en topphastighet på 250 km/h har en räckvidd på minst 50 kilometer i helelektriskt läge (E-mode).

I GTE-läge accelererar Sport Coupé Concept GTE från 0 till 100 km/h på bara 5,0 sekunder.

Innovativ fyrhjulsdrift via elektrisk kardanaxel.

Volkswagens världspremiär av Sport Coupé Concept GTE sker på den internationella bilsalongen 2015 i Genève. Denna avantgardistiska modell presenteras som den främsta företrädaren för ett nytt, progressivt designspråk inom Volkswagen.

- Evolution och revolution förenas i Sport Coupé Concept GTE. Detta koncept bygger på Volkswagens design-DNA, som har fått ännu tydligare drag. Det visar hur spännande det största volymmärket i vår koncern formar den närmaste framtiden, säger Walter de Silva, designchef på Volkswagen AG.

Heinz-Jakob Neusser, Volkswagens utvecklingschef, uttrycker det så här:

- Denna konceptbil är en otroligt spännande och dynamisk coupé, som inte liknar någon annan modell i sin klass. Av designen av Sport Coupé Concept GTE – dvs hur denna exklusiva sportbil har fått en formgivning med extra funktionalitet tack vare en stor bagagelucka och en kupé med fyra säten – förstår vi att den kommer att bli ett konkurrenskraftigt alternativ till klassiska sedanmodeller i B- och C-segmenten.

Volkswagens designchef, Klaus Bischoff, säger:

- Sport Coupé Concept GTE är en milstolpe inom expressiv design. En omisskännlig, ny design - från första till sista penseldraget. En stilistisk kompass. Med denna konceptbil har Volkswagen inte bara presenterat en ny modell med en ny design, utan även gett en föraning av en helt ny era inom design.

Exklusivt gränssnitt Interiören hos Sport Coupé Concept GTE är lika innovativ som exteriören. Extremt ren design, ergonomisk perfektion och nya, interaktiva gränssnitt mellan människa och maskin – bl.a. utnyttjande av förarens biometriska uppgifter och nytt Active Info Display med 3D-utseende – skapar tillsammans en avantgardistisk atmosfär inne i kupén som harmoniserar perfekt med exteriörens uttrycksfulla design.

GTE, plugin-hybrid från Volkswagen. Det är inte bara bilens design som är innovativ, det är även teknologin. GTE-beteckningen utlovar ett drivsystem med en revolutionerande teknologi. Ända sedan Golf GTE lanserades har dessa tre bokstäver använts inom Volkswagen för att beteckna en bil med plugin-hybrid drivsystem. Passat GTE kommer senare i år. Dessa bilar har en räckvidd på ca 50 kilometer i helelektriskt läge. Och de kan även klara mycket långa sträckor med tillförsikt. Det sker med maximal dynamik. Bilarna är såväl tysta glidare som kraftfulla långfärdsbilar. GTE-versionerna kommer att förekomma i alla fordonsklasser, som till exempel i SUV-konceptbilen som visades på den internationella bilsalongen i Detroit.

I Sport Coupé Concept GTE som presenteras i Genève har Volkswagen lagt till en ny aspekt på GTE-filosofin – en speciell, avantgardisk sådan. GTE fastback med 279 kW / 380 HK ger samma långfärdsegenskaper som en Gran Turismo samtidigt som den gör det möjligt att köra med noll utsläpp, tack vare två elmotorer och ett batteri, som kan laddas externt. Konceptbilen med en topphastighet på 250 km/h har en bränsleförbrukning vid blandad körning på 2,0 l/100 km.

En egen klass. Volkswagen skiljer mellan B-, C- och D-segmenten i mellan- och premium-klasserna. Den senaste versionen av Passat, till exempel, sätter standarden för mellanklassen, dvs i högvolymsektionen av B-segmentet. Volkswagen CC är positionerad i det övre B -segmentet. Och Phaeton, som är en premium sedan, är en typisk modell i D-segmentet. Konceptbilen, som presenteras i Genève, bryter sig ut ur det övre B-segmentet och tar sig in i C-segmentet. Klaus Bischoff kommentar:

- Internt är Sport Coupé Concept GTE en bil som vi positionerar över dagens Volkswagen CC. Vi förstärker det här segmentet med premium design, som är både exklusivt och dynamiskt, och som kastar nytt ljus över termen avantgard.

Chefen för Volkswagens Design fortsätter:

- När vi utvecklade konceptet hade vi ett särskilt mål i sikte: Vi ville att denna 4-dörrars sportbil skulle bli en åtråvärd bil, den skulle locka fram känslan att "Den vill jag ha".

Snabba proportioner. Utvecklingen av den karismatiska designen hos Sport Coupé Concept GTE bygger återigen på plattformskonceptet "Modular Transverse Matrix" (MQB) från Volkswagen. Det gör det möjligt att implementera spännande proportioner och perfekta paketdimensioner. Den viktigaste av alla dessa dimensioner är förhållandet mellan exteriörens längd och hjulbasen. Konceptbilen är 4870 mm lång, medan hjulbasens mått är helt fenomenala 2841 mm. Detta ger möjlighet att skapa ett mycket komfortabelt utrymme invändigt med en längd på hela 1871 mm och extremt karossöverhäng. Det främre överhänget är 909 mm och det bakre 1120 mm – räknat från axelns mitt.

Samtidigt har Volkswagen med den här konceptbilen skapat en mycket låg (1407 mm hög) och bred (1865 mm) 4-dörrars coupé med stora 21-tum fälgar. Tack vare MQB är utnyttjandet av utrymmet i bilen utmärkt: Exempelvis erbjuder Sport Coupé Concept GTE, som är utrustad med ett skjutbart panoramaglastak, imponerande bra takhöjd både fram och bak trots de dynamiska dimensionerna.

Via den stora bagageluckan, som man knappast kan ana från utsidan, får man tillgång till ett bagageutrymme på hela 480 liter. Avantgard utan gränser!

Design utvändigt.

Karismatisk. Om Sport Coupé Concept GTE togs i serieproduktion skulle denna 4-dörrars sportbil få ett mycket attraktivt pris för kunder som behöver en bil med mer än två dörrar och som vill njuta av en utsökt design. Att utveckla Sport Coupé Concept GTE hela vägen till serieproduktion för att skapa en överkomlig dröm är en stor utmaning. Men genom att utveckla plattformskonceptet "Modular Transverse Matrix" och ett helt unikt design-DNA har Volkswagen skapat de rätta förutsättningarna för att omvandla denna bil, som är en milstolpe för hela bilbranschen, till en bil för serieproduktion inom en inte alltför avlägsen framtid. -

- All vår kunskap och kreativitet finns samlad i den expressiva designen hos Sport Coupé Concept GTE, säger Klaus Bischoff och fortsätter:

- Den här bilen, en 4-dörrars coupé med den karismatiska designen hos en sportbil, intar helt nya territorier och visar hur många olika aspekter kan uttryckas med hjälp av vårt nya designspråk.

Frampartiet - sammanfogning av kylargrill och strålkastare Hos Sport Coupé Concept GTE har kylargrillen, strålkastarna och VW-märket sammanfogats till en helt ny tolkning av Volkswagens framparti. Designteamet har särskilt fokuserat på 3-dimensionella uttryck i designen och därmed skapat en karosslinje som ger en ojämförligt oberoende och extremt dynamisk profil. På de yttre kanterna av kylargrillen gränsar den till de två LED-strålkastarna som är djupt inbäddade och integrerade i frampartiet. Strålkastarna är inramade av en tvärgående dekordetalj från kylargrillen.

Den tvärgående dekoren, som är tillverkad i aluminium, avslutas i en uppåtsträvande form - som vingspetsarna på ett modernt jetplan. Formen hos dessa små vingar upprepas på olika ställen i såväl exteriören som interiören och löper som en tråd genom hela bilens design.

Karaktäristisk design av lamporna. I infattningen av kylargrillen bildar den översta tvärgående dekoren med de små vingarna en inramning för de inre LED-modulerna (helljus och punktmönstrat varselljus). Den andra tvärgående dekoren är lindad runt de yttre LED-modulerna (halvljus och punktmönstrat varselljus). De små vingarna fungerar även som varselljus tack vare de integrerade banden av LED-lampor. Motsvarande avsnitt av den översta tvärgående dekoren fungerar också som blinkers genom att färgen på LED-ljuset ändras. Signaturen på varselljusen hos Sport Coupé Concept GTE fullbordas genom de C-formade LED-modulerna som placerats runt de lägre luftintagen (ett typiskt drag hos elbilar och plugin-hybrider från Volkswagen).

Sex tvärgående dekordetaljer för kylargrillen. Under de två övre tvärgående dekordetaljerna på kylargrillen, som sträcker sig över nästan hela bredden av frampartiet, sitter fyra andra dekordetaljer i aluminium. Varje dekordetalj är smalare än detaljen ovanför och tillsammans bildar de ett brett "V", som ramas in av den karossfärgade delen av stötfångaren. Till höger och till vänster om detta fångas ögat av den karaktäristiska C-formade signaturen hos varselljusen.

Silhuett. Sport Coupé Concept GTE är inte en sedan. Det är en äkta coupé med fyra dörrar och en bagagelucka. Detta har givit en design som framhäver långa, utdragna linjer, en låg höjd och en atletisk karossform. Hur kompromisslöst denna konceptfilosofi har implementerats kan man tydligt se på bilens siluett.

Taklinjen antar formen av en tillplattad kurva, som sträcker sig från A-stolpen, som har dragits långt tillbaka (vilket resulterat i en mycket lång motorhuv), till bakre delen av karossen. Den bakre delen av siluetten domineras av den extremt lågt placerade C-stolpen, som utvecklas sömlöst från taklinjen.

Snygga detaljer på sidorna är till exempel ventilationsöppningarna som integrerats i framskärmen och dörrarna (och likadant på motorhuven), och vars kromdetaljer är en upprepning av det stilistiska draget hos de små vingarna. Man hittar även dessa stilistiska drag även på de 5-ekrade 21-tums fälgarna.

Sidolinje och motorhuv blir ett. Hur precist designen av konceptbilen skapades och utfördes illustreras av två exempel i bilens silhuett. För det första linjen på fönsterbrädan. Denna linje, som ser ut som om den hade ristats in i karossen, fortsätter som en skarp kant in i vingarna. Där sammanfogas den med de små vingarna i den övre dekordetaljen i kylargrillen och fungerar som avslutning för de fyra lägre kromdetaljerna i kylargrillen.

För det andra karaktärslinjen. Den löper under fönsterbrädan och är den viktigaste linjen på bilen. I bakpartiet har den utformats som en s.k. "undercut". Här har karaktärslinjen dragits något utåt. På så sätt har designteamet framhävt det kraftfulla skulderpartiet och skapat en ljusbrytande kant. Denna "undercut" minskas gradvis när linjen löper mot bilens frontparti. Här sträcker sig karaktärslinjen in i de främre hjulhusen.

Samtidigt fortsätter den in i kanten på den stora motorhuven, som även omfattar framskärmarna och den övre delen av hjulhusen. När motorhuven öppnas, känner man igen sig från motorsporten. På många sportbilar visas nämligen nästan hela motorrummet när man lyfter på motorhuven. En liten spännande detalj är de helt infällda dörrhandtagen.

Bakparti. Den precision och känsla för detaljer, som låg bakom utvecklingen av designen för Sport Coupé Concept GTE, illustreras väl om man tar en titt på sidan av bakpartiet. Här kan man se att taklinjen inklusive linjen på C-stolparna, som skapar en tänkt linje fram till bakkanten av bagageluckan, övergår direkt in i den vertikala ytan på bakpartiet. Detta är ett typiskt stildrag hos klassiska sportbilar. Bakkanten respektive den bakre spoilern gör att bilen ser längre ut.

Från sidan fortsätter den lägre kanten av den bakre spoilern över bakljusen och direkt in i karaktärslinjen och på så sätt löper den hela vägen in i skulderpartiet. Detta är den expressiva bilden av en klassisk sportbil, som lånar ut sin unika karisma till en bil med fyra dörrar. Taksektionen smalnar av framifrån.

Denna inåtgående avsmalning skapar utrymme för ett kraftfullt skulderparti, som i sin tur övergår till de starkt utsvängda och enhetliga ytorna av de integrerade hjulhusen under den utskurna karaktärslinjen. Så här ska en sportbil se ut, helt enkelt.

Bakljus. Liksom strålkastarna har de trapetsformade LED-bakljusen fått ett tredimensionellt utseende. Deras ljussignatur är hämtad från designen av de små vingarna. På båda sidorna av bilen består grundljusenheten av två blänkande svarta element, där både LED-bromsljusen och reflexerna samt LED-glasinläggen (för bakljus och blinkers) har integrerats. De röda glasen på bakljusen har fått en tredimensionell design. På natten kan man inte se den svarta bakgrunden på grundljusenheten. Det gör att de belysta LED-elementen tycks sväva och de skapar en typisk ljussignatur.

Kupékoncept.

Active Info Display med 3D-utseende. De nya gränssnittsmodulerna i Sport Coupé Concept GTE är både tilltalande för ögat och tekniskt spännande. Instrumentuppsättningen är en prototyp av en nyutvecklad Active Info Display med 3D-visuell effekt. Skärmen är 12,3-tum diagonalt och har utformats så att den virtuella ytan smälter in i den verkliga gränsen till instrumentuppsättningen. Detta sker genom en patenterad orienteringsbelysning med tredimensionell effekt. Ingen omgivande svart panel syns, istället ser man bara en fri yta, som interaktivt strukturerar den tredimensionella ytan utan förnimbara gränser. Detta ger en mycket hög värdenivå.

I grundkonfigurationen av det digitala instrumentet visas två runda instrument. Till vänster återfinns effektmätaren och till höger hastighetsmätaren, och i mitten finns ett fält där information av många olika slag kan visas efter önskemål. Den nya ytan, som kan användas fritt, gör att de runda instrumenten tycks sväva i ett virtuellt utrymme. Grafiken för displayen ändras efter drivläge (E-mode eller GTE-mode).

Fyra displayer. Pekskärmen till det centrala infotainmentsystemet är 10,1 tum diagonalt. Ytan vid sidan om pekskärmen har också känsliga skjutreglage för klimatstyrningen. Som mediastyrningsmodul för baksätet finns en pekskärm (12,3 tum), som är placerad mellan de två sätena. Den kan användas för att styra olika funktioner såsom mediabibliotek, telefon och navigering.

Baksätespassagerarna kan också manövrera de två skärmarna (10,1 tum vardera), som sitter i nackskydden till framsätesstolarna, via denna mediastyrningsenhet. Dessutom kan skjutreglagen, som är integrerade vid sidan om 12,3-tumskärmen, användas för att sköta det automatiska klimatstyrningssystemet (klimatkontroll med fyra zoner).

Navigeringssystemet känner igen biometriska data. För första gången presenterar Volkswagen ett system där bilens elektronik samverkar direkt med föraren. Baserat på förarens biometriska uppgifter avgör Sport Coupé Concept GTE själv – via en smartwatch eller ett armband som mäter förarens vitala funktioner – vilken väg den ska välja fram till destinationen. Om den till exempel ska välja en svår, kurvig väg eller en mer behaglig vägsträcka.

Övervakningen av biometriska uppgifter börjar så fort föraren knappar in destinationen via röststyrning eller på pekskärmen. Men naturligtvis endast om föraren vill att uppgifter som lagrats i enheten används i navigeringssystemet. Tid och avstånd är sekundära faktorer i det här fallet. I detta navigeringsläge, som är skräddarsytt för respektive förare, är syftet endast att föraren ska känna största möjliga körglädje.

Navigeringssystemet rekommenderar vägar som kan ge denna upplevelse. Rekommendationerna visas som en lista på skärmen eller via Cover Flow. I det här fallet används appar för att visa ytterligare information och bilder om respektive färdväg, t.ex. från Instagram. Föraren kan se den utvalda vägen i infotainmentsystemet innan färden börjar.

Samtidigt får föraren detaljerad information om vägsträckan och om trafiksituationen, väder samt vägförhållanden längs sträckan. För att få fram exakt realtidsinformation utvärderar systemet anonymiserad data (bil-till-bil) från andra bilar, som också kör på samma sträcka, men som ligger framför Sport Coupé Concept GTE.

Samtidigt jämför systemet vägförhållanden med bilens tillstånd och utrustning. Innan färden påbörjas kontrollerar därför Sport Coupé Concept GTE förarens vitalitet, vägförhållanden och bilens tillstånd.

Kokongkänsla. Sättet på vilket en linje från instrumentpanelen och dörrskuldrorna tycks linda sig runt de fyra passagerarna som en kokong är helt unik. Instrumentpanelen, som utformats med horisontella element och dekor i läder överst, övergår likformigt in i dekorpanelerna i framdörrarna. Utseendet på dessa paneler fortsätter i sin tur, både stilistiskt och i val av material, in i bakdörrarna. Därifrån sträcker sig detta kokongelement, som omgärdar hela interiören, upp till den invändiga dekoren under bakfönstret.

Ikonisk instrumentpanel med ren struktur. Instrumentpanelen har fått en rak, ren och minimalistisk design. I den övre delen fungerar tre tunna och eleganta springor i aluminium som ventilationsöppningar. Under dem löper en tunn list i svart pianolack. Ytterligare en ventilationsöppning i aluminum är placerad under den tunna listen. Listen spänner över hela bredden på instrumentpanelen och avbryts endast av huvudinstrumentet - Active Info Display.

Ännu en dekorlist i aluminium, som löper över hela bredden, gör dekoren komplett. Den fortsätter stilistiskt in i dörrpanelerna, där den övergår som en "vinge" på dörrhandtagen.

En annan karaktäristisk linje skapas av orienteringsbelysningen. Den tunna, exakta ljuslinjen, som man kan få i varierande färger, löper runt instrumentpanelen (och in i panelerna i framdörrarna) samt runt det centrala infotainmentsystemet och den stora mittkonsolen, som sträcker sig in i utrymmet för baksätespassagerarna, och framhäver därmed konturerna för dessa områden.

Mittkonsol för sportbil. Mittkonsolen sträcker sig, precis som i en sportbil, upp mot instrumentpanelen där den ansluter till infotainmentsystemet. Även här utgörs de dominerande stilelementen av eleganta, blanksvarta och mycket tunna aluminiumsargar. Som en kontrast mot detta finns en yta i ett material som liknar äkta trä, under den "svävande" mittkonsolen. Samma material återfinns i dörrpanelerna och på ratten. En praktisk detalj är mugghållarna till höger om DSG-växelspaken. Muggar som placeras här kan hållas hållas varma eller kalla.

Växelspaken till den 6-stegade DSG-växellådan är utrustad med växlingskonceptet shift-by-wire. Som en joystick är den normalt positionerad i mittläget. Det räcker med att bara slå till växelspaken lätt för att aktivera R-, N- och D-växlarna. Föraren väljer P-läget genom att trycka på en separat knapp, som är integrerad i växelspaken.

Drivsystem

Plugin-hybrid-drivning. Sport Coupé Concept GTE drivs av ett plugin-hybrid drivsystem, som är både ekonomiskt och sportigt. Förbränningsmotorn, som Volkswagen använder i den här konceptbilen, är en turboladdad 3,0 liters direktinsprutad motor (TSI) som levererar en effekt på 220 kW / 299 HK och ett maximalt vridmoment på 500 Nm. Elkomponenterna består av ett litiumjonbatteri (i mittunneln) och två elmotorer. Den främre elmotorn är integrerad i den 6-stegade DSG-växellådan (DQ400E) och levererar en effekt på 40 kW. Den bakre elmotorn utvecklar en effekt på 85 kW.

Den totala tillgängliga systemeffekten är 279 kW / 380 HK. Vid behov kan systemeffekten distribueras till alla fyra hjulen, tack vare den bakre elmotorn och en "elektrisk kardanaxel". I det sportiga GTE-läget accelererar coupén, som har en topphastighet på 250 km/h, från 0 till 100 km/h på bara 5,0 sekunder. Trots denna dynamiska prestanda är konceptbilen en föregångare inom bränsleekonomi. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är bara 2,0 l/100 km. Dessutom kan Sport Coupé Concept GTE köras helt elektriskt med en räckvidd på minst 50 kilometer – med noll utsläpp. Den totala räckvidden för den här konceptbilen är över 1200 km.

"Hybrid". Konceptbilen startas normalt i Hybridläge. Sport Coupé Concept GTE är en klassisk fullhybrid, där batterierna laddas via regenerativ bromsning. Systemet väljer automatiskt rätt kombination av TSI och/eller elmotorer beroende på den aktuella körsituationen. När föraren släpper trycket på gaspedalen, och om batteriet är tillräckligt laddat, stängs alla drivkällor av och frikopplas från drivlinan. Detta är en form av "frihjul". I detta läge produceras noll utsläpp.

Om föraren tar foten från gaspedalen eller trampar på bromspedalen och batteriet inte är tillräckligt laddat, fungerar de bägge elmotorerna som generatorer och lagrar återvunnen bromsenergi i litiumjonbatteriet. I detta läge stängs även TSI-motorn av och frigörs från drivlinan. När V6-motorn är den enda drivkällan fungerar konceptbilen som en framhjulsdriven bil. Tack vare TSI-motorns avancerade teknologi är Sport Coupé Concept GTE även i detta läge en mycket bränsleeffektiv bil.

"E-Mode". I E-läge, som föraren aktiverar genom att trycka på en knapp, är det bara elmotorn på 85 kW på bakaxeln som fungerar som drivkälla. När man kör på enbart el, kopplas V6 TSI-motorn bort från drivlinan via kopplingen och stängs av. Så snart som den 6-cylindriga motorn behövs igen - beroende batteriets laddningsstatus eller andra parametrar - kopplas den in i drivlinan igen på bråkdelen av en sekund och helt ryckfritt.

Litiumjonbatteriet, som har en kapacitet på 10,7 kWh, förser elmotorerna med energi. Kraftelektronik, som är integrerad i utrymmet för främre motorn, styr flödet av högspänningsenergi till och från batteriet och till elmotorerna. Bilens 12-voltssystem får sin elektricitet från en DC/DC-konverter. Batteriet laddas via externa elkällor eller under körning.

"GTE". Föraren använder GTE-knappen för att växla över till GTE-läge och aktivera de funktioner som ger coupén dynamiska köregenskaper. Gaspedalen, växellådan och rattens egenskaper upplevs nu som ännu sportigare. I GTE-läge samverkar TSI och elmotorerna för att öka prestandan och ge bilen full systemeffekt och maximalt systemvridmoment.

Battery Charge / Battery Hold. Det dubbla läget "Battery Hold" (energiinnehållet i batteriet håller sig konstant) och "Battery Charge" (batteriet laddas under körning) aktiveras via en undermeny i infotainmentsystemet. Detta läge kan användas för att avsiktligt möjliggöra helelektriskt läge (E-mode) i stadsmiljö för att köra med noll utsläpp där.

Fyrhjulsdrift tack vare "elektrisk kardanaxel". Så fort situationen kräver det fördelas drivkraften på alla fyra hjulen på Sport Coupé Concept GTE. I detta läge, och om batteriet har låg laddning, fungerar den främre elmotorn, som nu får kinetisk energi (rörelseenergi) från V6 TSI-motorn, endast som generator och strömkälla för sin kollega på bakaxeln. Eftersom energin till den bakre elmotorn överförs per kabel och inte mekaniskt, talar man här om en ”elektrisk kardanaxel”.

Fyrhjulsdriften fungerar även om batteriet har låg laddning eftersom TSI-motorn driver den bakre elmotorn via den främre elmotorn.
46.7°
0

Volkswagen visar Sport Coupé Concept GTE

Plug in-hybrid som visar nytt designspråk

E3 2021 Kolla in årets Nintendo Direct inför E3 2021
Får vi se något Zelda?

Om cirka två timmar, klockan 18:00, kommer Nintendo att hålla en Nintendo Direct-sändning inför årets E3. Denna presentation kommer att vara cirka 40 minuter lång och fokusera helt på spel till Nintendo Switch, varav de flesta släpps redan under 2021. Direkt efter denna sändning kommer Nintendo Treehouse Live att sända i tre timmar och där bjuda på några djupdykningar för några av Nintendo Switch-spelen från Directen. Du kan kolla in den europeiska varianten av sändningen i klippet ovan. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Här är Ikea och Sonos nya högtalare!
Som ett konstverk på väggen

Efter mycket rykten så är nästa del av samarbetet mellan Ikea och Sonos här. Namnet är så klart fortfarande Symfonisk och den här gången handlar det om en tavelram med högtalare. Men du kan inte stoppa in din egen konst tyvärr. Istället får man förlita sig på Ikea och de fronter som de släpper. Basen är en svart och en vit med en massa små hål och dessa tycker jag är riktigt snygga, men det finns färgglada fronter också. Tyvärr är dessa, enligt mig, rätt så trista, lite roser och ordet Love är inte så spännande. Vad tycker ni om motiven? Tekniskt är det en wifi-högtalare (bluetooth finns inte) som kopplas in med hjälp av Sonos app och teknik. Airplay 2 finns också. Säljstart är 15 juli och baspaketet (antingen den vita eller svarta) kostar 1795 kronor. Sedan kostar de flesta fronterna 400 kronor styck, någon kostar 200 kronor. Tumnagel
39.0°
+
Roger Åberg
0

BuzzFeed börjar betala användare för innehåll
Användare kan få upp till 10.000 dollar per artikel

Den amerikanska underhålls-sajten BuzzFeed kommer snart att börja betala för användargenererat innehåll rapporterar Variety. Användare kommer från och med i sommar få möjlighet att få betalt för list-artiklar, quiz och annat som de bidrar med till BuzzFeed. Det krävs dock att det som användarna skriver blir hyfsat populärt för att de ska få ersättning för detta. Den första utbetalningsgränsen börjar vid 150.000 visningar av en artikel och då erhåller författaren av artikeln 150 dollar. Därefter följer flera ersättningsnivåer i en stigande skala. Den högsta utbetalningen ligger på 10.000 dollar för en artikel men då måste artikeln komma upp i 4 miljoner visningar. Det är dock inga omöjligheter att komma upp i dessa siffror givet att BuzzFeed har cirka 1,2 miljarder sidvisningar i månaden enligt dem själva. För att kunna vara med i BuzzFeeds ersättningsprogram krävs det att användaren är minst 16 år gammal, får minst 150.000 sidvisningar per artikel de bidrar med samt är amerikansk medborgare. Tumnagel
37.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Eve Academy har nu släppts till Eve Online
Ger spelare grundkurs om hur man spelar spelet

Eve Online går till viss del att beskrivas som Excel fast med ett tjusigare gränssnitt. Spelet fyller snart 20 år och det finns en otrolig mängd saker att göra i spelet, men för nya spelare kan detta vara aningen avskräckande. I samband med PC Gaming Show meddelade utvecklarna CCP att Eve Academy nu släppts skarpt och ger spelare möjlighet att lära sig hur spelet fungerar. CCP hoppas att kunna locka nya spelare via Eve Academy genom att erbjuda omfattande information redan från karaktärsmakaren, de tillgängliga karriärerna, hur man kommer igång med aktiviteter och vad man ska sätta för mål. CCP:s creative Director Bergur Finnbogason säger detta om satsningen: “It’s no secret that EVE Online is a complex game, and its unmatched freedom has a lot to offer players who are hungry for adventure. We’ve learned that players who have goals they want to accomplish in EVE Online get more enjoyment out of the game. Everyone has to start somewhere, and EVE Academy gives us an opportunity to help new Capsuleers learn the ropes and set their own goals.” Tumnagel
38.2°
+
André Stray
0

E3 2021 Kolla in när DICE pratar Battlefield 2024
Drar igång 17:00

Klockan 17:00 kommer DICE köra en Twitch-ström där de ska prata och visa lite Battlefield 2042. Det mesa av snacket kommer göras av DICE general manager, Oskar Gabrielson och deras senior design director, Daniel Berlin, men andra DICE-utvecklare kommer också dyka upp för att snacka lite om spelet. Sändningen kommer att fokusera på mer detaljerad snack om sådant som redan har visats så man ska nog inte förvänta sig allt för mycket nytt här. Du hittar Twitch-strömmen via länken nedan. Battlefield 2042 släpps de 22 oktober till Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One och Xbox Series X/S. Tumnagel
38.3°
+
Frode Wikesjö
0

Epic Games vill lära filmmakare att använda Unreal Engine
Ska anordna workshops tillsammans med Tribeca

Epic Games vill göra det enklare för filmmakare att använda företagets spelmotor Unreal Engine i filmproduktioner. Företaget har därför inlett ett samarbete med Tribeca Enterprises, företaget som bland annat arrangerar Tribeca Film Festival. Samarbete innebär att Epic och Tribeca kommer att arrangera utbildningar och workshops för filmmakare som vill lära sig använda Unreal i filmer. Unreal Engine används i en lång rad spel, bland andra Final Fantasy VII Remake, Star Wars Jedi: Fallen Order och Fortnite. Motorn har även används i filmer och tv-serier som till exempel The Mandalorian, Rogue One: A Star Wars Story, War of the Planet of the Apes, Ford v Ferrari och Star Wars: The Rise of Skywalker. Att man kan göra en hel del feta grejer med Unreal Engine har Epic och deras samarbetspartners visat upp åtskilliga gånger de senaste åren. Ni hittar lite demon från sådant i de inlänkade artiklarna här nedanför. Här ovanför hittas den senaste demon där Epic Games tillsammans med svenskgrundade Quixel visar upp lite vad som går att göra med kommande Unreal Engine 5. Tumnagel
39.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Stadia-exklusiva Orcs Must Die 3 släpps brett i juli
Blir spelbart på PC, Playstation och Xbox

I juli förra året släpptes Orcs Must Die 3 till Google Stadia och det verkar som att exklusiviteten gällde i ett år. 23 juli blir det lite bredare release för spelet och spelare kommer kunna lägga vantarna på det till PC, PS4 och Xbox One och går att lira på PS5 och XSX/S via bakåtkompatibilitetsläget. Precis som i tidigare Orcs Must Die-spel får spelare ta kontroll över en karaktär med unika förmågor som släpps på banor där målet är att stoppa horder av orcher att ta sig till banans slut. Tower defence i tredje person, helt enkelt. Tumnagel
37.4°
+
André Stray
0

Teaser för S02 av The Morning Show
Premiär på Apple TV+ den 17 september

Apple släppte nyss en liten teaser för den andra säsongen av dramaserien The Morning Show. Denna andra säsong kommer dra igång den 17 september och i den kommer både Julianna Marguelies samt Hasan Minhaj dyka upp. Tumnagel
38.4°
+
Frode Wikesjö
0

Med Unplugged kan du börja lira luftgitarr på riktigt
Guitar Hero för virtual reality

Här kan ni kolla in lite från det kommande VR-spelet Unplugged, ett spel som väl bäst kan beskrivas som en VR-version av klassiska Guitar Hero. Till skillnad från Guitar Hero kräver dock inte Unplugged någon tillhörande gitarr-kontroll. Med Unplugged får spelaren möjlighet att via luftgitarrs-gester spela med i musiken som spelas upp i spelet. I klippet ovan avslöjas bland annat att Offspring kommer att vara ett av banden som står för musiken i spelet. Dessutom avslöjas det ett Marcus Henderson som var huvudgitarrist för Guitar Hero nu börjat arbeta med Unplugged. Unplugged utvecklas av vr-utvecklaren Anotherway och publiceras av Vertigo. Spelet släpps någon gång i höst till Oculus Quest samt via Steam till vr-headset för PC som har stöd för att läsa av handgester. Tumnagel
38.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Jaguar Land Rover ska göra vätgasdriven Defender
Ska börja testas i slutet av året

Jaguar Land Rover håller på och utvecklar en version av sin Defender-modell med vätgasdrivna bränsleceller. Modellen kommer att bli en del av det som Jaguar Land Rover arbetar med under sitt så kallade "Project Zeus", ett program där man pysslar med att utveckla vätgasbaserade drivsystem till sina bilar. Den vätgasdrivna Defender-modellen är en del i företagets arbete att nå nollutsläpp från sina bilars avgaser fram till 2036 och bli helt koldioxidneutrala till 2039. Jaguars bränslecells-chef Ralph Clague säger om den nya satsningen: "We know hydrogen has a role to play in the future powertrain mix across the whole transport industry, and alongside battery electric vehicles, it offers another zero tailpipe emission solution for the specific capabilities and requirements of Jaguar Land Rover’s world class line-up of vehicles. The work done alongside our partners in Project Zeus will help us on our journey to become a net zero carbon business by 2039, as we prepare for the next generation of zero tailpipe emissions vehicles." Den vätgasdrivna Defender-modellen är under utveckling nu och Jaguar Land Rover hoppas kunna börja testa den i Storbritannien någon gång runt året slut. Tumnagel
38.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

YouTube slutar visa känslig reklam i toppen
Vill inte ha alkohol och politik där

YouTube har bestämt sig för att inte längre visa reklam för politiska kandidater, alkohol, receptbelagda mediciner eller hasardspel i reklambannern på toppen av webbplatsen. Politiskt laddade annonser kan fortfarande dyka upp men dessa kommer att granskas innan de dyker upp. Då YouTube är en av de mest besökta webbplatserna på nätet och den platsen definitivt är deras mest framträdande är detta ju ett ganska stort beslut. Tumnagel
40.4°
+
Frode Wikesjö
0

Razer släpper fet och dyr laddare
130W och 180 dollar

Laddare har de senaste året blivit trevligare och trevligare och nu presenterar Razer en som jag gärna hade köpt om det inte var för priset. Laddaren har två USB-C och dessa får dela på 100W. Det betyder att om du har en grej inkopplad får den 100W, har du två grejer inkopplade får du 50W på vardera port. Det finns även två USB-A-portar som på samma sätt delar på 18W. Med andra ord det mesta man behöver. Det finns även pluggar för att växla mellan EU/UK/US-kontakt. Dessutom rätt snygg. Men så var det där med priset. Den kostar 180 dollar vilket är gnutta för många dollars enligt mig. Tumnagel
36.6°
+
Roger Åberg
0

Greenland får en uppföljare
Kan Olympus Has Fallen få uppföljare så kan väl Greenland också

Naturkatastroffilmen Greenland med Gerard Butler i huvudrollen handlade om en komet som kraschade på jorden och endast ett fåtal människor fick chansen att fly till en bunker på Grönland. Filmen väckte väl inte direkt allt för mycket uppmärksamhet när den släpptes för något år sedan men den lyckades ändå dra in en hel del biopengar. Nu ska denna film få en uppföljare där de som överlevde kometkraschen vandrar runt i ett fruset Europa för att hitta ett nytt hem och börja bygga upp världen igen. Filmen heter Greenland: Migration och Butler, Morena Baccarin samt första filmens regissör, Ric Roman Waugh, ska återvända för uppföljaren. Tumnagel
39.4°
+
Frode Wikesjö
0

E3 2021 Resident Evil: Village får DLC
Men mycket mer än så vet vi ej

I går kväll höll Capcoms ett litet E3-event som inte hade jättemycket spännande i sig. En sak som de nämnde dock var at det kommer mer grejer till Resident Evil: Village. Förutom att utvecklingen av detta extramaterial är på gång så fick vi inte mycket mer konkret information än så. Mer information ska istället komma senare vilket ju inte direkt är någon sexig E3-nyhet. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Rare har gått tillbaka till ruta ett med Everwild
Siktar på release tidigast 2024

Rare visade upp Everwild i november 2019 och spelet fick lite mer tid i strålkastarljuset under Microsofts E3-show förra året. Arbetet verkade gå framåt, men under årets Xbox-show lös spelet med sin frånvaro. Och det kan dröja tills vi får se spelet igen. Enligt VideoGamesChronicle har spelets creative director lämnat Rare och i samband med detta har Rare gått tillbaka till ritbordet med spelets design. Enligt VCG ska Rares fokus på att leverera ett spel utan strider satt käppar i hjulet för utvecklingen då det hela inte verkat funka på gameplaynivå. Och ett spel utan rolig gameplay är inte så lockande i slutändan. Av det vi fått se hittills av Everwild har varit väldigt lovande och det hela har sett riktigt intressant ut, så det är lite tråkigt att vi inte kommer få spela den versionen av spelet. Förhoppningsvis kommer Rare och gänget lyckas knäcka nöten och spelet lär dyka upp igenom i sinom tid. När vi kommer få se spelet ordentligt nästa gång är okänt, men det verkar som att utvecklarna siktar på release 2024 som tidigast. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Kevin Smith pratar om Masters of the Universe: Revelation
He-Man!

Kevin Smith är som bekant showrunner för kommande Masters of the Universe: Revelation. I klippt ovan pratar han lite om serien och gör en liten djupdykning i historian av He-Man, Skeletor, Eternia och Masters of the Universe generellt. Masters of the Universe: Revelation ser ju onekligen lovande ut speciellt om man är uppvuxen på Mattel-karaktärerna. Men om det verkligen blir bra eller ej får vi se när serien har premiär på Netflix den 23 juli. Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Turtle Beach visar upp VelocityOne Flight
Perfekt till Flight Simulator-släppet på Xbox

Flight Simulator 2020 kommer släppas till Xbox Series X/S 27 juli och om man vill ha en ordentlig flygupplevelse så kan det vara bra att införskaffa en ordentlig flygkontroll till spelet. Turtle Beach har presenterat den nya kontrollen VelocityOne Flight som ger dig en ordentlig yoke som går att vrida 180 grader, integrerade roderkontroller, 10 programmerbara knappar och en inbyggd färgskärm. VelocityOne Flight kommer börja säljas senare i sommar och kommer ha ett rekommenderat pris på motsvarande 350 dollar. Tumnagel
38.9°
+
André Stray
0

Rykte Nästa Apple Watch ryktas få ny skärm
Och ett nytt UWB-chip

Nyhetsbyrån Bloomberg har varit i kontakt med källor som ser ut att bekräfta en del av de tidigare ryktena som förekommit om kommande Apple Watch-modeller från Apple. Enligt Bloombergs källor så kommer nästa Apple Watch att förses med en helt ny skärm som ska ha mindre skärmkanter än den senaste Apple Watch Series 6. Det kom rykten om att nästa Apple Watch skulle få en ny design redan förra månaden. Stämmer uppgifterna som Bloomberg nu presenterat så verkar ju så bli fallet. Dessutom sägs det att nästa Apple Watch kommer att få ett nytt UWB-chip men exakt varför så är fallet uppges inte. Det är dock känt att nästa version av watchOS kommer göra det möjligt att öppna olika typer av lås med Apple Watch. Slutligen snackas det även om ett rykte som gör gällande att Apple Watch kan börja fungera som en glukosmätare. Även detta är ett rykte som förekommit tidigare. Detta verkar dock vara en funktion som inte kommer att dyka upp på nästa Apple Watch-modell men kanske kan vara något vi får se på Apple Watch ännu längre in i framtiden. Tumnagel
39.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Cliff Burton-museum ska byggas i Ljungby
Metallicas första basist hedras i småland

Smålandsposten rapporterar att Metallicas första basist Cliff Burton kommer att hedras med ett museum i småländska Ljungby. Det var utanför Ljungby som Cliff Burton dog då Metallicas turnébuss körde av vägen där efter en spelning i Stockholm 1986. Museet kommer att beviljats bidrag på 300.000 kronor från Riksantikvarieämbetet vilka ska användas för att uppföra museet. På museet kommer man att försöka berätta historien om vem Cliff Burton var, Metallica, olyckan såväl som fansens egna historien om Burton. När Cliff Burton-museet kommer att öppna finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni lyssna på när Metallica framförde "For Whom the Bell Tolls" med Burton på bas 1985. Tumnagel
80kg
+
Wille Wilhelmsson

Lego släpper Adidas-lego
Adidas släpper Lego-sneakers

Det har varit mycket Lego-skor i år, en del snyggare än andra. Nu är det dags igen och den här gången är det lite annorlunda, för nu kommer det även ett bygge från Lego. Målet för både lego och sneaker är klassikern Superstar. Adidas har här gjort en rätt klassisk sko som har en del lego-detaljer både fram, bak och på sidan. Skon kommer att säljas här från 1 juli och prislappen ligger på 140 euro för vuxenstorlekar och mellan 55 och 75 euro för barnstorlekar. Lego har gjort ett rätt rejält bygge på 731 delar som så klart levereras i en sko-kartong. Det här bygget kommer att bli ett måste för sneakersnörden och det motiverar kanske prislappen på 1149 kronor. Tumnagel
72kg
+
Roger Åberg

Plantation Rum får fina askar av Sebastián Mateu
Tillverkade på Carl Malmsten Snickeri

Plantation Rum har dragit igång ett samarbete med konsthantverkaren och möbelsnickaren Sebastián Mateu för att ta fram kollektionen "The Plantation Craft Collection". Denna kollektion består av en serie boxar i olika storlekar och färger, tillverkade på Carl Malmsten Snickeri och skapta av genomfärgat fanér i ask. Kollektionen består av dryckesförvaring med tillhörande spelask innehållande domino och kortlek och är tillverkad i begränsad och signerad upplaga. De kan användas för förvaring men är framförallt skapta som inredningsdetaljer för hemmet. Alla askar i kollektionen är tillverkade av Sebastián Mateu själv i begränsad och signerad upplaga. I ett försök att stödja hantverk kommer Plantation Rum skänka överskottet till hantverksprojektet Kulturgatan, grundat av stiftelsen Lehmanns Verkstad i Bodafors. Försäljningen av dessa askar sker via länken nedan. Tumnagel
91kg
+
Frode Wikesjö

Iggy Pop kommer till Sverige
10 juni 2022

Den legendariska rockartisten Iggy Pop kommer uppträda på Filadelfia i Stockholm fredagen den 10 juni 2022. Iggy Pop har levererat hits sedan 1969 så konserten kommer sannolikt bjuda på massvis med godbitar från punkens gudfader. Biljetterna till konserten släpps nu på fredag den 18 juni klockan 10:00 via länken nedan. Tumnagel
94kg
+
Frode Wikesjö

Ryskt band ska göra Crocs punkigt

Crocs är väl allt annat än punkigt, men nu tar de hjälp av det ryska bandet Little Big för att bli lite creddigare. Oklart om det kommer att fungera, men ett rätt roligt försök ändå. Tumnagel
66kg
+
Roger Åberg

En rundtur i Gudfadern-huset
Kan bli ditt för endast 90 000 000 dollar

Här får vi följa med på en rundtur runt huset som bland annat användes för att spela in Gudfadern och Bodyguard. Huset är värderat till 89 750 000 dollar vilket ju är väldigt mycket pengar för ett hus. Men för det får du ett 2 694 kvadratmeter stort hus med nio sovrum, 15 badrum och en tomt på dryga 14 000 kvadratmeter. Om du är sugen kan du anmäla dig till en IRL-visning via länken nedan. Bonushus nedan. Tumnagel
79kg
+
Frode Wikesjö

Omnipollo har perfekta ölen till nubben
O.P. och alkoholfri öl i kombination

O.P. Anderson är riktigt gott på till exempel midsommar, men det är ju också gott att dricka en öl till. Sprit + starköl är ju dock sällan en lysande kombination kanske, men nu har O.P. och Omnipollo gjort ett intressant samarbete som löser det. Omnipollo har nämligen tagit fram en alkoholfri snapsöl. Antingen så tar man nubben i nubbeglaset och ölen i ölglaset eller så häller man i nubben i ölen, det är valfritt. Den beskrivs vara i "gränslandet mellan en pale ale och en IPA med blommiga och fruktiga karaktärer där tydliga inslag av citrus, grapefrukt och aprikos samsas med en blommig humlekaraktär". – Det blommiga från ölet och det kryddiga från O.P. Anderson blir en superspännande kombination där två omsorgsfulla drycker möts på ett fint sätt, säger Henok Fentie. Vi älskar att jobba med varumärken som har en lång historia och i det här samarbete har det varit jättekul att se våra energier smälta ihop rent bokstavligen. Ölen börjar säljas i morgon och eftersom den är alkoholfri (0,3 procent) så kommer den att säljas i dagligvaruhandeln men även på ett antal restauranger. Tumnagel
122kg
+
Roger Åberg

Ny bok om svensk gin
Vi är riktigt bra på den goda drycken

Vi är riktigt bra på gin här i Sverige och det bör ju uppmärksammas. I dag släpps boken Svensk gin, drinkar, destillerier och drömmare som verkar vara en perfekt bok för den som vill få kunskap om gin men framförallt upptäcka de svenska tillverkarna. Huvudförfattare är Jens Josefsson och boken fokuserar inte så mycket på historien utan snarare nutiden och framtiden eftersom detta händer just nu. Författarna villa tt boken ska vara som en reseguide för de som vill ta den av svensk och samtida sprithistoria, men den innehåller även drinkar och massor av fakta. Och den handlar inte bara om gin, för gin ses ju oftast med tonic och man besöker även svenska tonicproducenter. Boken släpps i dag. Tumnagel
116kg
+
Roger Åberg

Prince släpper nytt
Platta kommer i juli

Det är snart fem år sedan Prince gick bort och han är saknad av många. Ryktet säger att han hade väldigt, väldigt mycket inspelade låtar och sista juli kommer det faktiskt en ny platta. Den heter Welcome 2 America och från den kommer den här singeln som heter Born 2 die. Tumnagel
81kg
+
Roger Åberg

Neil Young klar med sin scifi-roman Canary
Verkar bli en rätt märklig historia

Den gamle rockern Neil Young uppger att han nu har skrivit klart scifi-romanen "Canary", en bok som han har arbetat i fyra år med att färdigställa. På sin webbplats skriver han att han precis lämnat in manuskriptet till boken till sin förläggare. 2018 beskrev Young handlingen i "Canary" för Rolling Stone: "It’s kind of a sci-fi thing about a guy who gets busted for a crime. He works for a power company and there’s corruption in the power company and he wants to expose it, so he figures out a way to expose it and shuts down the grid a couple of times. He gets busted for doing that, and the cops come and take him out of his office, put him in a van, drug him, and he goes to a hospital somewhere. Then he wakes up and he’s on a mission to pay his debt to society. That’s all he cares about. Then he puts on these glasses, and they broadcast everything that he sees and he goes into different places and interacts with the people there and he’s just a regular guy, but these people in this room downtown are watching everything he’s doing and listening to everything. He discovers the solar company he works for is a hoax. And they’re not really using solar. They’re using this shit – the guy who’s doing this has come up with a way to make bad fuel, the bad energy, this really ugly terrible stuff, and he’s figured out a way to genetically create these animals that shit that gives the energy to make the [fuel]. So he’s created this new species. But the species escapes. So it’s a fuckin’ mess." Det verkar med andra ord som om Neil Youngs scifi-bok kanske inte blir helt olik ett sammanfattning av tv-serien Rick and Morty. När eller om "Canary" kommer att dyka upp i bokhandeln framgår inte. Tumnagel
94kg
+
Wille Wilhelmsson

ASAP Rocky gör filmen Stockholm Syndrome
Dokumentär om när han greps i Sverige

Musikern ASAP Rocky kommer snart att släppa filmen Stockholm Syndrome vilken kommer att handla om när han kom i klammeri med den svenska rättvisan. Det var sommaren 2019 som ASAP Rocky greps i Stockholm efter att ha varit inblandad i ett bråk. Han dömes senare till villkorlig dom för misshandel. Förutom ASAP Rocky själv kommer bland andra Kim Kardashian, Nicki Minaj, Naomi Campbell och Tyler the Creator medverka i filmen skriver Dazed. Stockholm Syndrome kommer att ha premiär på amerikanska Tribeca Film Festival 13 juni. När vi eventuellt kan få se den här i Sverige finns det än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
-517kg
+
Wille Wilhelmsson

Burger King slutar med plastleksaker
Nu blir det svenska böcker istället

Att hamburgerrestauranger slutar med plastsugrör upprör, framförallt känns det otroligt töntigt när man använder plastlock, delar ut plastleksaker och så vidare. Nu tar Burger King i alla fall ett steg i rätt riktning och slutar med plastleksaker i sina barnmål. Istället blir det Svanenmärkta böcker som produceras i Lettland. Man lovar att alla böcker ska skrivas av svenska författare. Om det blir några klassiker återstår att se, men pressbilden säger nog att det inte blir så... Tumnagel
232kg
+
Roger Åberg