42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bild till artikel
Erik Buells nya företag heter Fuell Presenterar en elcykel och en elmotorcykel

Erik Buell har tillsammans med Frédéric Vasseur och Francois-Xavier Terny startat det nya företaget Fuell som ska tillverka eldrivna motorcyklar och elcyklar. Det man visar upp nu är motorcykeln Flow och cykeln Fluid - båda byggda helt från grunden av företaget själva.

Planen är att man ska lansera Fluid senare i år och då kommer den att kosta omkring 3 300 dollar. Cykeln har två stycken batterier som man kan ta ur och räckvidden anges till 20 mil. En full laddning ska kunna göras på 30 minuter. Två stycken versioner kommer att erbjudas - en som toppar 32 km/h och en som gör 45 km/h.

Flow erbjuds med antingen 11 eller 35 kW vilket innebär runt 15 eller 47 hästar. Vad den har för batteripack eller hur långt den kommer på en laddning får vi dock inte reda på. Motorn sitter i bakhjulet så det behövs ingen kedja eller rem för att föra över kraften. Lansering hoppas man ska kunna ske någon gång 2021.

jalopnik.com Fordon, Eldrivet, Erik Buell, Fuell, eldrift, motorcykel, cykel, el Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Dokumentär om Erik Buell och hans motorcyklar The Ragged Edge För två veckor sedan stod det klart att Erik Buell Racing lägger ner. Företaget är helt enkelt bankrutt och det finns ingen annan utväg. Ungefär samtidigt släpptes dokumentärfilmen The Ragged Edge som handlar om Erik och hans företag, dock innan de senaste nyheterna dök upp. Vi får följa med under en tumultartad period där han förlorade allt för att sedan bygga upp företaget igen. Trailern ser ni här ovan, filmen i sin helhet finns att strömma på länken nedan. Tumnagel
87kg
0
40.7° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 6 mar 2019, 12:00
Erik Buells nya företag heter Fuell Presenterar en elcykel och en elmotorcykel
40.7°
0