33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Diablo 3 Auktion House togs offline efter bugg Nya patchen förstörde hela ekonomiska systemet
Bild till artikel

Idag släpptes patchen 1.0.8 till Diablo 3 på de amerikanska servarna. Tyvärr medförde den en bugg som gjorde att spelare kunde utnyttja det ekonomiska systemet för att tjäna ofantligt mycket virtuellt guld. Det blev så allvarligt att Blizzard blev tvugna att stänga ner det både vanliga Auktion House med virtuella pengar och det Auktion House som hanterar riktiga pengar.

"After the release of Patch 1.0.8 this morning, we made the decision to take the gold and real-money Auction Houses offline to investigate a bug that certain players were exploiting to dupe gold. Our team is working hard to fix any outstanding issues and take appropriate actions with the accounts involved."
För att ge exempel på vad buggen åstadkom så finns det flera spelare som nu har många miljarder virtuellt guld på sina konton och en spelare lyckades anskaffa sig 371 biljoner guld i spelet med resultat att det ekonomiska systemet i princip havererade.

Blizzard ska nu ha åtgärdat problemet och meddelar att de inte kommer att ändra tillbaka servrarna till innan patchen utan fokusera på att göra korrigeringar på de konton som utnyttjat buggen. Det verkar också som om Auktion House fortfarande är offline tills det har säkerställts att buggfixen fungerar. Däremot är releasen av patchen på asiatiska och europeiska servrar inte hotade utan patchen kommer att släppas som beräknat.

polygon.com Spel, PC, Diablo 3, Auktion House, Blizzard, Bugg
39.4° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
ons. 8 maj 2013, 20:29
Diablo 3 Auktion House togs offline efter bugg Nya patchen förstörde hela ekonomiska systemet
39.4°
0