44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Exklusivt Här är Volvo Concept XC Coupe Försmak på kommande XC90
Här är Volvo Concept XC Coupe

Feber kan som enda svenska medie ikväll visa er Volvos senaste koncept som kommer att visas på motormässan i Detroit i helgen. Namnet på konceptet är Concept XC Coupe och vad vi får se är en sportigare version av kommande XC90.

Mycket känns igen från det första konceptet Concept C och det är sannerligen inte dåligt - jag gillade verkligen den bilen och det verkade ni också köra. Det XC-konceptet har två dörrar (det är ju en coupé) men på insidan hittar vi fyra sittplatser. XC90 kommer få fyra dörrar när den väl kommer och vi anar att fälgarna kommer att krympa och skidboxen växa.

Konceptet är precis som det första - och kommande XC90 - på Volvos kommande plattform Scalable Product Architecture (SPA).

Hur lika är konceptet och kommande XC90 då?
- Volvo Concept XC in another demonstration of what our new architecture is capable of. It brings us a bit closer to the all-new XC90 säger designchefen Thomas Ingenlath. But it goes without saying that a three-row, seven-seater will have a larger and fuller look than this four-seater. Volvo Concept XC is more of a Cross Country version of a sleek sports wagon.

Nytt samarbete med svenska POC
Om du har varit i fjällen har du säkerligen sett någon med hjälm från svenska POC. Volvo och POC kommer att börja jobba närmare varandra och XC-konceptet har fått lite inspiration från POC.

- Several orange details and exterior graphics in combination with a bold use of matte rubber mouldings, which cover the rear end of the car, add to the highly functional expression in the design säger designchefen Thomas Ingenlath.

Bil, Volvo, concept, coupe, concept xc coupe, thomas ingenlath
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Här är Volvo Concept XC Coupe
Här är framtidens Volvo Vi har klämt på Concept C som i Coupé Snart börjar Frankfurtmässan men för att inte drunkna i floden av nyheter under mässan passade Volvo igår på att visa upp hur deras framtid kommer att se ut. Eller man visade upp delar av den redan i måndags men då utan Volvo-loggor. Vi fick chansen att komma och klappa på bilen och byta några ord med den rätt färske designchefen Thomas Ingenlath, en chans som vi så klart tog. Thomas började med att förklara hur man tänker i framtiden, en framtid där man måste sticka ut utan att vara konstig, ha en väldigt tydlig profil och där användaren måste stå i fokus. När Thomas började prata om skandinavisk design och drog upp en bild på några klassiska stolar blev jag lite trött men när han förklarade att det här inte var den skandinaviska designen man hämtat inspiration ifrån blev jag genast hoppfullare. Istället pratar Thomas om ett aktivt liv i en miljö utan trängsel, som i bland kan vara lite tung och svart och där lyx inte är blingbling utan snarare sand mellan tårna och semester. Det nya designspråket är enligt mig ett tillräckligt stort steg bort från dagens lite tråkiga Volvo men som ändå lyckas fortsätta vara Volvo. På ren svenska är Concept C vrålsnygg och jag kan för första gången tänka mig en Volvo. Tumnagel
1169kg
0
Volvo visar det som kommer att bli nya XC90 Concept XC Coupé När Roger var i Göteborg och kikade på Volvo Concept C fick han även ta del av information kring nya XC90. Nu kommer mer i form av lite renderingar och en film, på något som Volvo kallar Concept XC Coupé. Konceptbilen kommer att visas upp på North American International Auto Show (NAIAS) den 13 januari. Mer information kring den kommer att släppas den 8 januari. Tumnagel
52.2°
0
76.3° 0 Roger Åberg Roger Åberg
tis. 7 jan 2014, 18:35
Exklusivt Här är Volvo Concept XC Coupe Försmak på kommande XC90
76.3°
0