3 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Linjesköna Opel Astra GTC officiell Scirocco och Megané Coupé får se upp
Linjesköna Opel Astra GTC officiell

Vi har tidigare sett både konceptbilder och läckta bilder på Astra GTC men nu väljer Opel att släppa de officiella bilderna. Med sina lite sportigare former ska den ta sig an bilar som till exempel Volkswagen Scirocco. Premiär blir det i höst på bilmässan i Frankfurt.

Bilen har tappat två dörrar och fått sig en helt ny kaross jämfört med vanliga Astra. Faktum är att det enda den delar med femdörrars-versionen är dörrhandtagen och antennen på taket. GTC ligger 15 millimeter närmare marken och har fått både ökad hjulbas och spårvidd. Ingenjörerna har fingrat extra mycket på chassiet och bland annat monterat samma fjädring som Insignia OPC använder sig av. Som tillval kan man även få den adaptiva fjädringen FlexRide med tre olika inställningsmöjligheter.

Fyra motoralternativ finns att välja bland till en början, fler kommer när premiären närmar sig. Vi börjar med en 2-liters dieselsnurra som ger 165 hästar och 380 Nm. 0-100 km/h går på 8,9 sekunder och förbrukningen landar på 0,49 liter per mil. De övriga motorerna är turbobensinare på 1,4 och 1,6 liter. Den minsta motorn finns med 120 eller 140 hästar och 1,6:an är på 180. Nästa år kommer även en effektfullare OPC-version.

Trolig Sverigepremiär strax efter mässan i Frankfurt. Klipp under "Läs mer".

Bil, Nyheter, Opel, Astra, GTC, officiell, sport, coupé, linjer

Läs mer
37.8° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 7 jun 2011, 09:29
Linjesköna Opel Astra GTC officiell Scirocco och Megané Coupé får se upp
37.8°
0