44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Mazdas nya Miata-koncept Spyder och Speedster är nu uppvisade
Mazdas nya Miata-koncept

Årets SEMA Show i Las Vegas är i full gång vilket betyder att vi som nu inte är på plats ändå får ta del av lite av det som visas upp. Mazdas två konceptversioner på nya Miata finns där, och nu får vi bilder på hur de ser ut på utsidan. De heter Spyder och Speedster och fokus har legat på låg vikt och avskalade detaljer.

Speedstern är den mer extrema av de två och den saknar helt och hållet tak. Det är något som gör mycket för vikten, den här är nämligen hela 104 kilo lättare än standardbilen, vilket ger en totalvikt på bara 943 kilo. Förutom avsaknaden av tak och vindruta har man även byggt både stolarna och dörrarna i kolfiber för att få ner vikten. I övrigt är bilens interiör klädd i Alcantara. Undertill sitter ställbara dämpare från K&W som bland annat sänker bilen med 30 millimeter. Motorn är fyran på 2.0 liter och den ger 158 hästar.

Spydern får ett nytt kjolpaket runt om men det som sticker ut mest är den bruna tygbiten som täcker sittbrunnen. Den här får också ställbar fjädring runt om, nya hjul och en specialsydd inredning. Även här har man sparat vikt och bilen väger nu in på 1 043 kilo.

Vilken gillar du bäst av de två?

evo.co.uk Bil, Mazda, Sema, Spyder, Speedster, Miata, MX-5, koncept, officiell
Mazda plockar med sig Miata Spyder och Speedster till Sema Två nya versioner på cabben Det är snart dags för årets Sema-show igen där mängder av intressanta och spännande bilbyggen kommer att visas upp. De stora biltillverkarna är ibland på plats för att visa upp något skojigt och i år kommer Mazda att ställa ut två nya versioner av nya Miata - en Spyder och en Speedster. Spydern lackas i Mercury Silver och får en interiör som dränkts i läder och som ska vara rejält ombonad. Speedster hyllar 50-talet och dess minimalistiska roadster-modeller där låg vikt var nyckeln till prestandan. Denna lackas i färgen Blue Ether och saknar bekvämligheter såsom en vanlig vindruta, istället sitter där endast ett litet vindskydd. Sema-showen pågår mellan den 3-6 november och det hela hålls i Las Vegas. Tumnagel
43.8°
0
57.2° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 3 nov 2015, 15:30
Mazdas nya Miata-koncept Spyder och Speedster är nu uppvisade
57.2°
0