CES 2020
Impossible Foods lanserar växtbaserat fläsk
Kommer bacon att växa på träd i framtiden?

Det vegetariska matföretaget Impossible Foods passade på att lansera sin senaste produkt i samband med att teknikmässan CES drog igång i Las Vegas. Den här gången handlar det om något som man kallar för "Impossible Pork".
Impossible Pork är ett växtbaserat alternativ istället för griskött och enligt dem som redan testat på det så ska smaken ligga rätt nära traditionellt fläskkött från grisar. Edgar Alvarez från den amerikanska techsajten InputMag skriver efter deras test av Impossible Pork:
"It's so good, in my mind, that you could do one of those cheesy fake-meat blind tests on me and I probably wouldn't be able to tell the difference between the real and the plant-based pork. Not only does it taste good, though, but Impossible says its plant-based pork has 40 percent less calories than the real deal. It also doesn't contain gluten, animal hormones or antibiotics, just like the Impossible Burger."
Impossible Foods har sedan tidigare tagit fram de växtbaserade kött-alternativen Impossible Burgers samt Impossible Sausage och man håller även på att utveckla ett växtbaserat alternativ för olika typer av fiskkött.
Försök igen

Impossible Foods börjar med köttlösa korvar
Kommer bland annat att dyka upp på pizzor

Impossible Foods utvecklar vego-fisk
Växtbaserat kött som smakar fisk

CNET testar Burger Kings Impossible Whopper
"The Tesla of food"

Köttlösa hamburgare lika onyttiga som vanliga
Gör det något?
