m

Volkswagen gör en Evoque-cab
Visar konceptet T-Cross Breeze i Genève

Volkswagen gör en Evoque-cab
Bil / Volkswagen

Nissan försökte med Murano CrossCabriolet - att få folk att vilja åka omkring i en suv där man även kunde fälla bort taket. Det misslyckades fatalt. Range Rover gillade dock idén och presenterade i november förra året samma sak med modellen Evoque Cabriolet. Den gick det dock bättre för och försäljningen har gått över förväntan. Volkswagen vill inte vara sämre så därför presenterar de nu konceptet T-Cross Breeze. Det är en bil i Polo-klassen som alltså har lite bättre markfrigång och som man ska kunna sola sig i extra mycket eftersom den har ett tygtak som försvinner med ett knapptryck.

T-Cross Breeze mäter 4,33 meter i längd och den har en hjulbas på 2,56 meter. Höjden anges till 1,53 och bredden till 1,79. Under huven sitter det en bensinfyra på 1,0 liter med turbo som ger 110 hästar. Den driver bilens framhjul via en sjustegad dubbelkopplingslåda. 0-100 km/h ska ta 10,3 sekunder och toppfarten anges till 188 km/h. Förbrukningen ligger på 0,5 liter per mil med ett utsläpp på 115 gram per kilometer.

På insidan hittar man nästan inga fysiska knappar utan det är touch som gäller. Traditionella mätarklockor har också bytts ut mot en skärm och tillsammans med skärmen i mitten bildar dessa en sammanhängande yta som man ska kunna programmera och ändra om lite som man själv vill ha det.

Bilen är som sagt endast ett koncept för tillfället men den skulle kunna bli verklighet i framtiden. Allt om den finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Volkswagen gör en Evoque-cab
Visa
Pressmeddelande
Världspremiär för Volkswagen T-Cross Breeze - den första SUV-cabrioleten i Polo-klassen

Konceptbilen T-Cross Breeze ger en försmak av ny SUV-serie
Världspremiär på bilsalongen i Genève
Tiguan och Touareg kommer få sällskap av ytterligare tre SUV-serier
10 viktiga fakta

T-Cross Breeze ger oss en första antydan om designen för en helt ny SUV från Volkswagen.
Konceptbilen är en progressiv SUV som dessutom lockar som en modern soft-top-cabriolet.
T-Cross Breeze är en överkomlig mix av SUV och cabriolet i kompaktformat.
T-Cross Breeze har dynamiska karossproportioner och korta överhäng.
Med T-Cross Breeze, T-Roc, Tiguan, Tiguan XL, en mellanstor SUV och Touareg börjar det nya och växande utbudet av Volkswagen-SUV:ar att ta form.
Med eleganta och karaktärsfulla SUV:ar, som nya spännande T-Cross Breeze, tänker Volkswagen sätta sina egna avtryck i alla klasser.
Fyrsitsiga T-Cross Breeze är utrustad med nästa generations manöverkoncept och en interaktiv, digital instrumentering.
Reglage och knappar av traditionell typ har ersatts av beröringskänsliga ytor och nyutvecklade ”by-wire”-lösningar.
Ett ljudsystem från BeatsAudio™ på 300 Watt gör det ännu roligare att köra nedcabbat.
T-Cross Breeze drivs av en bensindriven, högeffektiv TSI-turbomotor som utvecklar 110 hk.
Nya T-Cross Breeze intar scenen vid den 86:e upplagan av den internationella bilsalongen i Genève, 1-13 mars.
? Denna Volkswagen-cabriolet berikar kompaktsegmentet med en helt ny attityd. T-Cross Breeze är den första SUV-cabrioleten i sin klass, och samtidigt en överkomlig och fräck bil som med sin förhöjda sittposition bjuder på perfekt sikt, säger Herbert Diess, chef för märket Volkswagen.

Med detta djärva koncept betonar Volkswagen det faktum att företaget stakar ut vägen för att göra mobiliteten mer upplevelsefylld än någonsin tidigare.
? För tillfället är T-Cross Breeze bara en konceptbil, men vi kan mycket väl tänka oss att sätta en sådan cabriolet i serieproduktion. En ekonomiskt överkomlig bil som är kul att köra och också passar perfekt till vardags. En folkvagn i ordets rätta bemärkelse, fortsätter Herbert Diess.

Konceptbilen, som har en bensindriven, turboladdad och direktinsprutad 1,0-liters TSI-motor på 110 hk under huven, ger en föraning om en ny modellserie. Klaus Bischoff, chefsdesigner för Volkswagen, förklarar:
? T-Cross Breeze är en aptitretare för den mest kompakta SUV som Volkswagen planerar att tillverka och utgör själva kärnan i en ny SUV- och cabrioletdesign i kompaktklassen. T-Cross Breeze avspeglar början på något nytt för vårt märke. Vi vill väcka folks intresse för ‘Nya Volkswagen’. I det här fallet gör vi det med ett fordonskoncept som saknar motstycke i denna klass – med en helt omarbetad förarplats och en design som är lika uttrycksfull som den är fräsch. Vi har inte sparat på krutet utan verkligen gett allt vid utvecklingen av denna bil som säkerligen är en av vår tids mest spännande 4-meters-SUV:ar.

Därför markerar världspremiären för T-Cross Breeze en radikalt ny riktning när det gäller designen för Volkswagens kompaktbilar.

Produktoffensiv med SUV:ar i alla relevanta klasser

I framtiden planerar Volkswagen att erbjuda en spännande SUV-modell i alla relevanta segment. Först ut i denna ambitiösa produktoffensiv är nya Tiguan, som lanseras på den svenska marknaden under senvåren. På vissa marknader, inklusive den svenska, kommer nya Tiguan längre fram också att erbjudas i en version med längre hjulbas. I de högre klasserna följs detta av en ny mellanstor SUV (för USA och Kina) samt av välkända Touareg i premiumsegmentet. Under Tiguan kommer två nya SUV-modellserier att göra debut: i Golf-klassen kommer en SUV som går i samma stil som konceptbilen T-Roc, medan T-Cross Breeze anger färdriktning för Polo-klassen.

Bränslesnål TSI-motor på 110 hk

T-Cross Breeze har ambitionen att bjuda på äkta cabrioletkänsla för ett överkomligt pris. Det första steget mot en värld av hållbar bilism utgörs här av en mycket bränslesnål, turboladdad och direktinsprutad bensinmotor (TSI) med en cylindervolym på 1,0 liter, ett start/stopp-system och ett energiåtervinningssystem. 110 hk starka 1,0 TSI är en kraftkälla som imponerar, det maximala vridmomentet på 175 Nm finns tillgängligt redan från 1 500 varv/min. Kraften från TSI-motorn leds till framhjulen via en 7-stegad DSG-växellåda med dubbla kopplingar. Utrustad på detta sätt behöver denna SUV-cabriolet, som väger låga 1 250 kg, endast 10,3 sekunder på sig för att komma upp i 100 km/h. Topphastigheten ligger på 188 km/h. Lika tilltalande är värdena för bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen: 5,0 l/100 km respektive 115 g/km. Tillsammans med en tankrymd på 40 liter innebär detta att konceptbilen har en teoretisk räckvidd på 800 km, vilket med råge räcker för att köra den från Genève till Cannes eller Venedig på en enda tank bensin.

En ny dimension i kompaktsegmentet

T-Cross Breeze mäter 4 133 mm i längd vilket gör den något längre än CrossPolo. Hjulbasen på 2 565 mm resulterar i korta överhäng och ger karossen sportiga proportioner. Med sidobackspeglarna borträknade är konceptbilen 1 798 mm bred – alltså avsevärt bredare än nuvarande bilar i Polo-klassen, samtidigt som passagerarna i T-Cross Breeze också sitter betydligt högre upp. Med stängd soft-top har denna nya Volkswagen en höjd på 1 563 mm.

Modern SUV-design

Det omisskännliga formspråket gör att man direkt ser att det är en Volkswagen, även om man inte uppmärksammar VW-märket. Designen understryker också det faktum att varje modellserie och fordonsklass betraktas som helt fristående. Nya Tiguan är den första serietillverkade modellen som stoltserar med den nya, genuina SUV-designen. T-Cross Breeze följer samma karismatiska stil, men visar också tydligt att den representerar en fristående SUV-serie.

Fronten på T-Cross Breeze kännetecknas av en påfallande bred kylargrill och av smala strålkastare. Dessa detaljer ger Volkswagens mest kompakta SUV ett nytt karakteristiskt ansikte. LED-varselljusens unika former, där de sitter placerade som ett bågformat band under LED-strålkastarna, understryker precis som de stora LED-ringarna runt dimljusen hur individuell designen för denna bil är. Även sidoprofilen med den dubbla karaktärslinjen är karakteristisk för bilen. Den undre kanten löper i detta fall inte runt hela bilen (som den gör på t.ex. Tiguan), utan sträcker sig upp över bakhjulet vilket ger sidoprofilen en helt ny look. En annan detalj som karakteriserar bilens sidoprofil är de 19" stora lättmetallfälgarna som har en spiraldesign som vid naven individualiserats med färgstarka, stjärnformade plastspännen. Bakpartiet på denna SUV-cabriolet domineras å sin sida av en bred baklucka med integrerade LED-baklyktor. Lastutrymmet har en volym på nästan 300 liter och det är mycket enkelt att lasta i och ur.

T-Cross Breeze är lackerad i en varm grön kulör (”Summer Green Metallic”). Påbyggnadsdelar som skärmbreddarna, kylargrillen och de undre delarna av sidoplåtarna och stötfångarna går i en perfekt kontrasterande, mörkt bensinfärgad nyans (”Deep Teal”). Även plastspännena och de stjärnformade hjulnaven är lackerade i ”Deep Teal”. Alla synliga karossdetaljer av aluminium – till exempel applikationen på vindruteramen och de olika terrängdetaljerna, som hasplåtarna fram och bak, och trösklarna – är sandblästrade. Suffletten är svart.

I framtiden behövs inga knappar

Invändigt tar Volkswagens bilar nu ett epokgörande kliv i ny riktning. Konstruktörerna har fokuserat på det som verkligen betyder något: att skapa en ny rumsupplevelse och att konstruera om förarplatsen från grunden med hjälp av den nya generationens HMI (Human-Machine Interface) samt genom att utveckla ett helt nytt gränssnitt för alla reglage som gör att vi en dag kommer att slippa alla knappar och strömbrytare i bilen. Detta är en tidig antydan om vart de serietillverkade modellerna är på väg på inte alltför lång sikt.

Redan i T-Cross Breeze använder Volkswagen ett manöverkoncept som nästan helt saknar knappar. Denna SUV-cabriolet har konceptuella kopplingar till BUDD-e, en annan utställningsbil som premiärvisades vid elektronikmässan CES i Las Vegas nu i januari, och också kan beskådas i Genève. Med undantag av spaken på rattstången och knapparna till de elektriska fönsterhissarna och till suffletten, är samtliga reglage i T-Cross Breeze av beröringskänslig typ eller utförda som helt nya så kallade ”by-wire”-lösningar. Rörelsestyrning är en annan ingående del i manövergränssnittet. Nya HMI, med tillhörande displayer, kan tas loss från instrumentpanelen på samma sätt som i utsläppsfria BUDD-e. Det här är morgondagens display. Sist, men inte minst, är det självklart att detaljer som tidigare endast hade en rent funktionell uppgift, till exempel luftinsläpp, nu smälts in i bilens konturer.

High-tech både när det gäller design och material

Formspråket och färgerna i kupén matchar den uttrycksfulla exteriören. Instrumentpanelen och de yttre partierna på mittkonsolen glänser i den fräscha specialeffektlacken ”Summer Green Soft” som kontrasterar mot de mörka ytorna i interiören – även klädseln går i ”Deep Teal”, precis som exteriören. Bägge dessa färger hittar vi också på rattens dekordetaljer. Dörrarmstöden, dörrhandtagen, den bakre delen av den eleganta mittkonsolen och sätenas bakstycken går däremot i den ljusa nyansen ”Ceramique”. Precisionen i alla gränsytor framhävs av en kombination av sandblästrade och högblanka ytor.

Precis som högteknologiska sportskor är delar av sätena formgjutna, färgade (i ”Deep Teal”) och ”stickade” i 3D. Klädseln på sidostödens innerytor är tillverkade i ett enda stycke och består av olika material, till exempel fibrer av polyamidhybrid som är extremt motståndskraftigt mot deformation ? oömt och slitstarkt. Denna metod kan användas för alla sorters former. I T-Cross Breeze används den till exempel också för förvaringsfickorna på ryggstödens baksida.

Interaktiv, digital instrumentering

Volkswagens interaktiva HMI ger en föraning om vad företagets nästa generation av bilar kommer att bjuda på. Digitaliseringen av instrumenten öppnar upp för helt nya möjligheter, både när det gäller grafik och interaktivitet.

Med T-Cross-Breeze har Volkswagen överfört det visionära system som presenterades med BUDD-e till kompaktklassen. Systemet består av två separata displayer som både visuellt och funktionellt bildar en stor sammanhängande yta – ”Active Info Display” som är en fritt programmerbar instrumenttavla placerad framför föraren, och huvudenheten som fungerar som skärm för infotainmentsystemet på mittkonsolen. I T-Cross Breeze visar Volkswagen hur den interaktiva, digitala instrumenteringen ”Active Info Display”, som Passat och nya Tiguan redan utrustats med, kan komma att utvecklas.

På vägen. Här visas information på en helt ny 3D-display med grafiska animeringar. För dessa futuristiska och snygga grafikskärmar har man medvetet valt bort de traditionellt runda instrumenten. Displayerna är en helt ny typ av virtuell scen för presentation av information. Föraren kan inom vissa gränser själv konfigurera dem efter eget huvud, ungefär på samma sätt som man kan flytta runt appar på en smartphone. Beroende på den aktuella konfigurationen, ändrar beståndsdelarna på displayen form, flyttas, krymper eller förstoras. Bakgrunden på den virtuella informationsscenen har en bikakeformad struktur som på ett elegant sätt går igen som röd tråd i hela T-Cross Breeze – liknande mönster hittar vi till exempel också på instrumentpanelen och på kylargrillen. Den robusta bikakestrukturen var ett medvetet val eftersom den perfekt matchar en offroad-bils karaktär.
Profilväljare för förutseende körning. T-Cross Breeze har en väljare för förutseende körning. Detta assistanssystem är nära knutet till navigationssystemet, frontkameran och andra system i bilen vilket gör att det kan registrera olika parametrar, till exempel topografin. Lägger man väljaren för förutseende körning i läget Auto, kan systemet på egen hand ändra karakteristiken för motorn, dämpningen och styrningen beroende på den aktuella körsituationen.
Lättare terräng. Som en extra offroad-finess har den interaktiva instrumenteringen ett individuellt grafiskt läge som är direkt kopplat till profilväljaren för förutseende körning . Med hjälp av flera olika sensorer i bilen och genom att utvärdera kartdata, kan bilen själv avgöra när den inte längre har asfalt under hjulen utan nu kör i terrängen när profilväljaren står i läget Auto. Om detta händer, aktiverar det HMI som är kopplat till profilväljaren för förutseende körning ett nytt offroad-läge och systemmeddelandena ”TERRAIN IDENTIFIED” och ”OFFROAD MODE ACTIVATED” visas på förarens display. Samtidigt visar alla de interaktiva displayerna föraren var den framhjulsdrivna bilen kan ta sig fram säkert i lättare terräng och var den inte kan göra det. Den ”normala” körinformationen visas då mindre och förs ut mot sidorna för att lämna plats för offroad-informationen, som i denna situation är mest relevant för föraren. En topografikarta över den närmaste omgivningen dyker nu upp i mitten av displayen och en stiliserad bild av däcken och stötdämparna visas. Den bikakemönstrade bakgrunden övergår till små kolumner med ett hexagonalt tvärsnitt, som beroende på hur hög terrängen är framför och på sidorna av T-Cross Breeze, symboliserar den lokala topografin. Områden som bör undvikas markeras separat. Bredvid Active Info Display finns en bikakemönstrad 3D-struktur som består av bakgrundsbelysta plexiglaskolumner, vilket får den virtuella och reella fordonsarkitekturen att smälta samman till en.
Huvudenhet. Infotainmentsystemets centrala display (huvudenheten) kan figureras fritt genom att man flytta runt ”brickor” på ett fördefinierat rutnät. Även här är den robusta bikakestrukturen den röda tråden. Bland annat kan man få en topografisk bild av hela färdvägen. Man kan till exempel visa höjden över havet längs vägen, eller så kan bikakemönstret bli en dynamisk equalizer. Samtidigt visar en inkorg de tre senast inkomna SMS:en, komplett med bild på avsändaren. De övriga brickorna är kopplade till exempelvis information om vädret eller till mediabibliotekets cover-flow-funktion. Alla brickorna kan flyttas runt enligt ovan, både av föraren och framsätespassageraren. Konfigureringen och handhavandet sköts mycket intuitivt. Lika intuitivt är det att sköta klimatanläggningen: närhetssensorer i pekskärmen gör det till exempel mycket enkelt att öppna valfri ruta. På skärmen visas också de vanliga klimatanläggningsreglagen liksom de för stolvärmen.

Nya ”by-wire"-reglage. Till de nya finesserna hör också ett ”by wire”-växlingsreglage på mittkonsolen. Detta kompakta växlingsreglage används för att styra DSG-växellådan, den elektroniska parkeringsbromsen och det adaptiva chassiregleringssystemet (”DCC” / i lägena ”Sport”, ”Normal” och ”Comfort”). De eleganta skrollhjulen i krominfattat glas är utrustade med sensorer, och gör dessa funktioner enkla att styra. Reglagen runt skrollhjulen av glas är beröringskänsliga och styr varningsblinkern, Auto-Hold, start och stopp av motorn (Keyless Access) och körprofilsväljaren (läge).

BeatsAudio™ sound system

De amerikanska hifi-experterna Beats Electronics – som grundades 2008 av rapparen Dr. Dre – fick stort genomslag på marknaden, först med sina hörlurar. Nu erbjuder detta företag från Kalifornien också ett brett utbud av annan ljudteknik, bland annat kompletta ljudsystem för bilar. Ett BeatsAudio™ sound system tronar också i T-Cross Breeze. Själva hjärtat i basregistret består av en subwoofer som sitter integrerad i mittkonsolen, mellan föraren och framsätespassageraren.

Ljudsystemet, som har en 8-kanalsförstärkare med digital signalprocessor (DSP), levererar en effekt på 300 W. De högklassiga högtalarna runt om i kupén svarar för ett kristallklart ljud, och en speciell perforering gör BeatsAudio™sound systems design ännu läckrare. Naturligtvis är systemet kompatibelt med App-Connect, vilket innebär att CarPlay™ (Apple), Android Auto™ (Google) eller MirrorLink™ kan användas för att styra spellistor i snart sagt alla smartphones via T-Cross Breeze HMI. Till de kommande modeller vi kan få en tjuvtitt på vid bilsalongen i Genève hör utöver T-Cross Breeze också en uppgraderad version av up!. Även denna är utrustad med ett BeatsAudio™ sound system.
36.4°
0

Volkswagen gör en Evoque-cab

Visar konceptet T-Cross Breeze i Genève

Kathryn Hahn hoppar på Knives Out 2
It's been Agatha all along?

Rian Johnson fortsätter rekrytera intressanta skådisar till Knives Out-uppföljaren. Vi vet sedan tidigare att Dave Bautista och Edward Norton anlitats för att medverka i filmen och nu har deras Marvel-kollega Kathryn Hahn, som vi nyligen såg som Agatha i WandaVision, rekryterats. Precis som läget är med de andra rekryterade skådisarna är det okänt vem Kathryn kommer spela, men oavsett verkar det bli ett lika stjärnspäckat ensemble som den första filmen hade. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

Nu kan ni lira Mass Effect: Legendary Edition
Är ni redo att kasta er in i det episka äventyret?

Idag släpps spelsamlingen Mass Effect: Legendary Edition till PC, PS4 och Xbox One och ger spelare tillgång till vad som anses vara några av världens bästa sci fi-rollspel. I paketet finner man Mass Effect-trilogin samt all DLC som släppts till spelen, förutom Pinnacle Station till första Mass Effect som saknas på grund av kodstrul. Spelen har fått en ordentlig finputsning och kan inte bara spelas med hög upplösning eller hög fps, utan har även fått nya texturer samt lite uppgraderad gameplaymekanik. Jag började lira i veckan och även om några delar inte precis åldrats väl, första spelet är ändå 14 år gammalt, så är det verkligen riktigt trevligt att få återbesöka Normandy och dess besättning igen och få återuppleva äventyret igen. Kommer ni beta av spelet igen? Om man inte känner peppen att ta del av Commander Shepards episka äventyr så finns det andra titlar att spela idag. Bland annat har Subnautica: Below Zero släpps till alla plattformar man kan spela spel på, AC: Valhalla har byggts ut med Wrath of the Druids-expansionen, Remnant: From the Ashes har fått en ordentlig next gen-uppdatering och den urcharmiga stadsbyggarsimulatorn Before We Leave har släppts på Steam. Sedan är det för övrigt sista chansen att lägga vantarna på Horizon Zero Dawn Complete Edition till PS4 då gratiserbjudandet endast gäller till 05:00 i morgon. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Kolla in vad Elon Musk pysslat med det senaste decenniet
Många bollar i luften

Superentreprenören Elon Musk är en man med många järn i elden och en person som vi nu för tiden nästan skriver om dagligen här på Feber. Musk är antagligen mest känd för det han har åstadkommit med bilföretaget Tesla och sitt rymdföretag SpaceX. Han har dock även varit med och grundat företagen PayPal, Boring, SolarCity och Neuralink såväl som dragit igång OpenAI och drömt ihop konceptet HyperLoop. Här ovanför kan ni kolla in en supercut som CNET har klippt ihop som visar lite av de grejer som den snart 50-årige Musk pysslat med från 2010 fram tills idag. Här nedanför hittas ett bonusklipp som visar en lite bättre version av SpaceX Starships första lyckade landning vilken skedde förra veckan. Nedan hittas även lite inlänkade artiklar som vi skrivit om Musk och hans företag genom åren. Tumnagel
33.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Rambo och John McClane på ingång till Call of Duty
Lira som actionhjältar!

Call of Duty: Warzone har nu rest tillbaka till 80-talet och då behövs det ju givetvis lite actionhjältar från det decenniet. Activision har nu meddelat att 80-talskaraktärerna John Rambo och John McClane kommer att bli spelbara i Call of Duty: Warzone, Black Ops - Cold War och Call of Duty Mobile i samband med den kommande mid-season-uppdateringen som släpps 20 maj. Karaktärerna kommer även med unika vapendesigner och Rambo kommer kunna utrustas med sin ikoniska pilbåge med explosiva pilar och McClane får en unik pistol och maskingevär. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

Microsoft lägger ner tjänst för blockkedjor
Azures blockchain-satsning verkar inte ha fallit ut som man tänkt sig

ZDNet rapporterar att Microsoft kommer att lägga ner den tjänst för så kallade blockkedjor som man drog igång 2015. Det handlar om tjänsten "Azure Blockchain as a Service" (Azure BaaS) som Microsoft startade upp på Ethereum-plattformen. Tanken bakom Azure BaaS var att företag, tjänster och andra skulle kunna lagra sina blockkedjor och tillhörande applikationer på plattformen. Marley Gray från Microsofts sa när Azure BaaS presenterades: "We want, and frankly our customers want, access to every blockchain. It could be two guys in a garage that forked bitcoin and had this genius idea and people want to try that out. We don’t want to have any barriers. We’re open to all. We help even the smallest of players onboard." I dagsläget verkar bland andra GE, J.P. Morgan, Singapore Airlines, Starbucks och Xbox använda Azure BaaS. I vilken omfattning de gör det eller till vad de använder tjänsten finns det dock inga uppgifter om. Varför Microsoft lägger ner Azure BaaS finns det heller inga uppgifter om men Microsoft har uppmanat de kunder som använder tjänsten att redan nu börja migrera sin data till andra plattformar. Tumnagel
37.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ghostrunner får en uppföljare
Till Windows, PlayStation 5 och Xbox Series X/S.

Det väldigt trevliga spelet Ghostrunner kommer få sig en uppföljare. Uppföljaren går just nu under namnet Ghostrunner 2 och är på gång för Windows, PlayStation 5 samt Xbox Series X/S. När uppföljaren ska släppas är oklart men det lär nog dröja ett tag eftersom det fösta spelet fortfarande ska släppas till de nya konsolerna innan årets slut. Det första spelet är ett slags Mirrorx27s Edge på steroider där man ska skutta omkring och döda folk så snabbt samt stiligt som möjligt. Spelkänslan var riktigt bra i det första spelet så man får väl anta att den blir minst lika bra i tvåan. Men genom att endast satsa på de nya konsolerna kan man nog också hoppas på extra fina cyberpunk-miljöer. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Ryktesbilder dyker upp på Google Pixel 6 och 6 Pro
Verkar få sprillans ny design

Googles Pixel-lurar har haft mer eller mindre samma design sedan start, men det verkar som att sjätte upplagan kommer få med lite annan look. Ovan har ni nyläckta bilder som visar hur telefonen kan komma att se ut och den stora ändringen är förstås kameramodulen som inte är en liten fyrkant i ena hörnet, utan en glasrem som sträcker sig över hela telefonens bredd. Och som ser ut att sticka ut en aning. Huruvida detta är den nya designen på kommande Pixel-luren återstår dock att se. Nedan har ni videon från Front Page Tech där det pratas om nya designen. Spola fram till 4:20 om ni vill hoppa direkt till snacket. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Blizzard sänker priset på karaktärskloning i WOW: Classic
Från 35 till 15 dollar

World of Warcraft: Burning Crusade Classic kommer släppas i sommar och nyligen berättade utvecklarna om vilka alternativ det kommer finnas för spelarnas karaktärer. Mer specifikt kommer det vara möjligt för spelare att klona sina WOW: Classic-karaktärer så att dessa kommer vara tillgängliga i vanliga Classic och Burning Crusade Classic. Denna kloning har dock ett pris och initialt låg den på 35 dollar. Detta var något fans inte var nöjda med och visade en hel del missnöje. Så pass att Blizzard nu backat och meddelat att kloningen endast kommer kosta 15 dollar. I ett inlägg skriver Blizzards community manager detta: "However, over the last week or so, wex27ve gotten a very large amount of feedback from the community, and wex27ve decided to lower the price. A lower price will likely still accomplish our goals with the new service, while allowing many more players to explore the option of playing characters on both Classic Era and Burning Crusade Classic realms." World of Warcraft: Burning Crusade Classic kommer släppas 1 juni, men nästa vecka kommer en pre patch till expansionen släppas. När denna är installerad kommer du få välja om din karaktär ska stanna kvar på vanilla-servern eller gå över till Burning Crusade. Och vill du ha karaktären på båda ställena är det bara att punga ut 15 dollar. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Bosch får en spinoff-serie
Efter seriens sjunde och sista säsong

Som vi tidigare rapporterat kommer detektivserien Bosch på Prime Video läggas ner efter seriens sjunde säsong som ha premiär nu under sommaren. Denna säsong kretsar kring en mordbrand där en ung flicka dör och Harry Bosch försöker göra allt för att sätta dit mördaren. En teaser för den sjunde säsongen, som har premiär den 25 juni, kan ses i klippet ovan. Helt död kommer serien dock ej vara eftersom IMDb TV ska släppa någon form av spinoff-serie där Titus Welliver, Madison Lintz och Mimi Rogers ska reprisera deras Bosch-roller. I spinoff-serien måste det omaka paret Bosch och Honey "Money" Chandler samarbeta för att skapa rättvisa. Denna ännu onämnda serie ska spelas in senare i år. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Facebooks kryptovaluta Diem flyttar till USA
Diem lämnar Schweiz och flyttar "hem"

Nu kommer det lite nya uppgifter om Facebooks kryptovaluta Diem, valutan som från början hette Libra och var tänkt att lanseras under 2020. Nu uppger Diem Association, organisationen som ska hantera kryptovalutan Diem, att man dragit tillbaka sin ansökan om att få valutastatus från den schweiziska finansmyndigheten FINMA. När Libra, numera Diem, presenterades var tanken att den skulle ha sin juridiska hemvist i Schweiz men nu verkar det som om Diem istället söker sig till Facebooks hemmamarknad USA. I ett pressmeddelande skriver Diem Association att man inleder ett samarbete med det Washington-baserade företaget Silvergate Capital Corporation. Tanken är att deras dotterföretag Silvergate Bank ska ge ut Diem som ett så kallat stablecoin som är knutet till den amerikanska dollarns växlingskurs. Silvergate kommer även att administrera Diems blockkedja. Det finns fortfarande inga officiella uppgifter om när Diem kan tänkas lanseras men enligt källor som CNBC varit i kontakt med kanske en lansering är aktuellt någon gång senare i år. Bonus Tycker ni inte kryptovalutor är särskilt intressant så kan ni istället hoppa bort till Gizmodo och läsa om Facebook-grundaren Mark Zuckerbergs två nya getter "Max" och "Bitcoin". Där går det även att läsa anekdoten om när Zuckerberg bjöd Twitters grundare Jack Dorsey på middag och serverade en get han själv dödat. Med en laserpistol? Tumnagel
35.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ordentlig trailer för Hitman's Wife's Bodyguard
Old school-trailer till och med

Saknar du att se trailers med berättarröst? Bra! För det är vad vi får med den senaste trailern för actionkomedin Hitmanx27s Wifex27s Bodyguard. I filmen kommer vi än en gång få stifta bekantskap med Michael Bryce, spelad av Ryan Reynolds, som vill leva ett lite lugnt liv, men får dessa planer krossade av lönnmördaren Darius Kincaid och hans minst lika stökiga fru Sonia. Hitmanx27s Wifex27s Bodyguard har premiär 16 juni. Tumnagel
40.4°
+
André Stray
0

LEGO ska släppa nytt Vänner-bygge
Lägenheterna från Vänner

LEGO vill fira att tv-serien Vänner fyller 25 års och det gör de genom att släppa ännu ett Vänner-bygge. Denna gång är bygget för de två lägenheterna som serien utspelade sig i. Lägenheterna har bland annat matchande läderfåtöljer för när Chandler och Joey som ser på TV, en Thanksgiving-kalkon du sätter på Joeys eller Monicas huvuden samt den långa pinnen som vännerna använde för att se om Fula nakna killen fortfarande levde. 2 048 bitar är bygget på och har sju minifigurer. Bygget kommer kosta 1 899 kronor och släpps i butik den 1 juni 2021. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Så här kommer M-modellen av BMW i4 att låta
Hans Zimmer har komponerat ljud till den eldrivna bilen

BMW har sedan ett tag tillbaka arbetat med den Oscars-belönade kompositören Hans Zimmer för att ta fram ljud till företagets elbilar, ljud som bilarna ska ge ifrån sig när de kommer rullande i trafiken. Till M-modellen av av BMW i4 har Zimmer tillsammans med BMW:s ljudchef Renzo Vitale komponerat ett ljud som ska låta lite kraftfullare. BMW skriver om detta: "In the version developed specifically for electrified BMW M models, the drive sound of the BMW i4 is charged with extra energy. Added to which, the differentiation between COMFORT and SPORT mode is especially strong. Overall, the drive system note displays a less harmonious but engagingly rousing and technical sonic profile." Ni kan lyssna på ett smakprov av Zimmers ljud till M-modellen av BMW i4 i den inbäddade tweeten här nedanför. Zimmer är även inblandad i att ta fram ljud till den vanliga i4-modellen så väl som BMW iX. Tumnagel
39.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

D&D: Dark Alliance kommer till Game Pass vid release
Lira på Xbox, PC och mobil

Dungeons & Dragons: Dark Alliance kommer släppas 22 juni till PC, PS4, PS5, Xbox One och Series X/S och nu har Microsoft meddelat att folk som prenumererar på Game Pass kommer kunna lira spelet via tjänsten så fort det släpps. Spelet kommer inte bara vara tillgängligt för konsoler via Game Pass, utan även till PC och mobiler via molntjänsten. Dungeons & Dragons: Dark Alliance är en själslig uppföljare till Baldurx27s Gate: Dark Alliance-spelen och ger spelare tillgång till fyra olika karaktärer med olika förmågor som tillsammans med andra spelare får puckla på diverse monster av olika slag. Tumnagel
38.4°
+
André Stray
0

Rykte Vi får kanske se nya Airpods på tisdag
Hade varit trevligt

Appletrack rapporterar om ett rykte att nästa generation Airpods kommer visas upp den 18 maj. Det har länge surrats om att Apple hade någon ny variant av sina trådlösa hörlurar på gång och om man ska tro dessa rykten kommer de offentliggöras nu på tisdag via ett pressmeddelande. Ryktet påstår också att dessa Airpods 3 ska vara tillverkade och att redo att skeppas ut till kunder så potentiellt kommer man kunna ha dem i öronen inte allt för långt efter offentliggörandet. Appletrack nämnder också att Apple Music HiFi kan komma att presenteras i samma veva som hörlurarna. Som bekant kommer Apple köra sin utvecklarkonferens, WWDC, i juni månad så om vi inte får se lurarna nu på tisdag lär de väl dyka upp senast då. Tumnagel
39.4°
+
Frode Wikesjö
0

Hejdå Ztory
Storytel lägger ner digital magasinstjänst

Ljudbokstjänsten Storytel har beslutat sig för att lägga ner sin Ztory, en tjänst där användare fått tillgång till ett antal digitala magasin för en fast månadskostnad. Ztory drog igång sin verksamhet 2013 och köptes upp av Storytel 2019. Storytels vd och grundare Jonas Tellander kommenterar nedläggningen av Ztory: "Tidigare i vår genomförde vi en strategisk översyn av hur Storytels portfölj med varumärken och verksamheter bör struktureras bäst mot framtiden och i den starka expansion som vi kommer befinna oss åtskilliga år framöver. Genom den här förändringen kommer Storytel att i ännu högre utsträckning kunna utnyttja sitt starka momentum fullt ut och ytterligare skärpa fokus på kraftfulla och skalbara lösningar som höjer upplevelsen av berättelser för våra användare i hela världen." Exakt hur många abonnenter Ztory har finns det inga uppgifter om. Ztory skriver på sin webbplats att tjänsten kommer att stänga ner 31 augusti. Tumnagel
35.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Tredje Psych-film är på ingång
Psych 3: This Is Gus

Gillar ni serien Psych som rullade i åtta säsonger från 2006 till 2014 och har fått inte mindre än två filmer? Då har vi goda nyheter då den amerikanska kanalen NBC meddelat att det kommer göras en tredje film om detektivduon Shawn Spencer och Burton Guster. När filmen kommer ha premiär är för tillfället okänt, men inspelningarna kommer dra igång i sommar. När den väl släpps kommer den gå att kika på via streamingtjänsten Peacock som endast finns tillgänglig i USA, men då föregående filmer finns tillgängliga via VOD-tjänster så lär även den tredje filmen bli tillgänglig via diverse digitala filmtjänster också. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

Första bilderna från Masters of the Universe: Revelation
He-Man!

Under sommaren kommer He-Man and the Masters of the Universe dyka upp i tv-rutan igen tack vare Kevin Smith och Powerhouse Animation. Powerhouse Animation är samma studio som ligger bakom Castlevania och de släppte nyligen de första bilderna från denna kommande serie. Serien heter Masters of the Universe: Revelation och ser ju onekligen lovande ut. Serien har också en rätt så imponerande samling röstskådespelare så som Mark Hamill, Kevin Conroy, Lena Headey, Sarah Michelle Gellar, Stephen Root, Diedrich Bader, Phil LaMarr, Alicia Silverstone och Chris Wood. De första fem avsnitten av Masters of the Universe: Revelation to life kommer dyka upp på Netflix den 23 juli. Tumnagel
46.2°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in videon till Electric
Katy Perrys Pokémon-video

I år firar Pokémon 25 år och i samband med det har man bland annat inlett ett samarbete med artisten Katy Perry. The Pokémon Company presenterade något som man kallade för "P25 Music" tidigare i år där Katy Perry skulle fungera som en slags ambassadör. Katy Perrys video till "Electric" verkar vara det första resultatet av Perry samarbete med The Pokémon Company och i videon dyker Pikacu såväl som bebis-pikachu Pichu upp. När The Pokemon Company presenterade "P25 Music" i januari så uppgav man även att andra artister skulle inkluderas i detta. Vilka andra artister det handlar om är dock än så länge okänt men det är väl inte helt omöjligt att det kommer att dyka upp pokémons även i andra musikvideos som släpps under året. Tumnagel
78kg
+
Wille Wilhelmsson

Klassisk öl-kepa börjar säljas igen
Det är fint med varg

För typ hundra år sedan gjorde Norrlands Guld en väldigt lyckad nylansering där man tog den klassiska burken och gjorde den hipp igen med lite filmer om Ingemar som tog det rätt lugnt i livet. Nu släpper man kepsen till försäljning, så här en massa år senare. Den finns så klart i begränsat upplaga i deras webbshop och kostar 289 kronor. Tumnagel
96kg
+
Roger Åberg

Press Reset är en ny bok om spelbranschen
Från författaren till Blood, Sweat and Pixels

Journalisten och författaren Jason Schreier, som 2017 släppte boken "Blood, Sweat and Pixels", släpper nu boken "Press Reset" som även den handlar om spelutveckling och spelbranschen. I boken intervjuas lång rad inflytelserika personer i spelbranschen och ger sin syn på hur branschen utvecklats och hur denna mår nu för tiden. I bokens beskrivning står bland annat: "The business of videogames is both a prestige industry and an opaque one. Based on dozens of first-hand interviews that cover the development of landmark games—Bioshock Infinite, Epic Mickey, Dead Space, and more—on to the shocking closures of the studios that made them, Press Reset tells the stories of how real people are affected by game studio shutdowns, and how they recover, move on, or escape the industry entirely." "Press Reset: Ruin and Recovery in the Video Game Industry" släpptes igår och finns tillgänglig som ebok, ljudbok och i pappersformat. Priserna ligger på 12 till 40 dollar beroende på vilket format man föredrar att konsumera boken på. Vill ni läsa en recension av boken så hittas en sådan hos Ars Technica här. Tumnagel
94kg
+
Wille Wilhelmsson

Interflora lanserar Mästerflorist
Blomsterdesign från Sveriges bästa florister

Interflora lanserar nu tjänsten Mästerflorister vilken kommer att erbjuda blombuketter som designats av några av Sveriges främsta florister. Nina Lindvall, vd på Interflora, säger om den nya satsningen: "Med denna kategori vill vi visa på det mästerliga hantverkets skapande, ge våra mästerflorister samma status som konstnärer och kockar och kunna erbjuda våra kunder ett lyxigare alternativ. Det finns så oändligt mycket talang inom vår bransch och det känns så roligt att äntligen få visa och lyfta fram det även i vår onlinebutik. Vi ser också en stor efterfrågan på mer unika och exklusiva produkter" Först ut är floristen Johan Munter som till vardags arbetar på Floristkompaniet. Under det kommande året kommer ytterligare fem florister som vunnit tävlingstitlar och utmärkelser eller gjort avtryck i blomstervärlden med sin kreativitet och skicklighet att designa buketter till Interflora Mästerflorist. Buketterna finns i lite olika alternativ och priserna ligger på mellan 1300 - 4000 kronor per arrangemang. Ni kan kolla in några exempel i bildspelet här nedanför. Tumnagel
83kg
+
Wille Wilhelmsson

Lite burgartips från burgarexperter
Det är ju aldrig fel

Snabbmatsburgaren har ett rätt dåligt rykte här i Sverige, men på andra sidan Atlanten finns det en och annan hamburgeria som serverar riktigt klassiska hamburgare. Som Double Double på In-N-Out, White Castle-slidern och förstås Big Mac på McDonalds. I ett nytt avsnitt av The Burger Show får vi reda på hur vi kan återskapa dessa klassiker i våra hem och får i samma veva lite burgar-historia. Tumnagel
84kg
+
André Stray

Lys upp hemmet med tjusiga Sfär
Lite rymdig ljushållare

Är du på jakt efter en ljushållare som inte bara är tjusig, utan även visar att du är lite intresserad av Rymden™? Då kanske Sfär från JLM Form kan vara något för dig. Denna svensktillverkade ljushållare är en keramiksfär som är delad av en glasskiva som inte bara ger hållaren ett fint utseende, utan ljuset från den tända veken överförs via glasskivan och lyser upp omgivningen. Sfär finns tillgänglig via JLM Form i tre olika färger, White Sand, Dark Knight och Red Earth, och priset ligger på 995 kronor styck. Tumnagel
95kg
+
André Stray

H&M säljer vindjacka för Playstation-spelaren
Och en del andra saker till PS-kidsen

Vi missade att skriva om samarbetet mellan H&M och Playstation när det släpptes, så här kommer en liten sen update om detta. För oss fullvuxna handlar det om en vindjacka för 399 kronor som finns i svart och vitt. För småttingarna finns det en hel hög mer roliga saker, som t-shirts, bomberjackor, strumpor och massor av annat. Det mesta är riktigt snyggt och utan en massa trams. Tumnagel
94kg
+
Roger Åberg

Faith No More kommer till Sverige nästa sommar
Biljettsläpp nu på fredag

San Francisco-baserade bandet Faith No More kommer spela på Partille Arena i Göteborg torsdagen den 23 juni 2022. Konserten kommer bjuda på fyra decennier av hits och förhoppningsvis får vi höra Easy, Epic och Midlife Crisis. Biljetterna släpps nu på fredag 14 maj klockan 09:00 via LiveNation.se. Tumnagel
88kg
+
Frode Wikesjö

SJ lanserar nytt tågluffarkort
Res runt med tåg i Sverige i sommar

SJ lanserar nu en ny variant på det klassiska tågluffarkortet som kanske passar lite bättre i pandemi-tider som dessa. Med SJ:s nya tågluffarkort blir det inte möjligt att ta tåget ut i Europa men däremot kommer innehavarna att kunna resa obegränsat med SJ:s tåg i Sverige. Korten går att köpa för sju, femton eller trettio dagar och är giltiga under perioden 14 juni – 15 augusti. Lava Mahmod, ansvarig för tågluffarkortet på SJ, säger i ett pressmeddelande om det nya tågluffarkortet: "Det här kortet har varit efterfrågat hos många resenärer och vi tror att intresset för att tågluffa kommer vara stort under många år framöver. Vi lanserar nu tre prisvärda kort för alla som är sugna på att få sig en rejäl dos av Sverige i sommar." SJ:s nya tågluffarkort börjar säljas 31 maj och priserna startar på 1145 kronor. Tumnagel
316kg
+
Wille Wilhelmsson

Hotellrum med vattenrutschbana
Lyxigt värre

YouTube-kanalen Tokidoki Traveller bestämde sig för att på ett kärlekshotell i Japan där rummet har en alldeles egen vattenrutschbana. Tumnagel
90kg
+
Frode Wikesjö

Timbuktu släpper vaggvisor
Tillsammans med Mapei

Artisterna Timbuktu och Mapei släpper nu ett antal vaggvisor som de tagit fram tillsammans med producenten Pontus Winnberg samt psykologen och sömnexperten Helena Kubicek Boye, författaren bakom boken Sömnsagor. Albumet Lullabies innehåller en några vaggvisor i lite olika versioner, både på engelska och svenska, vilka man säger ska representera en modern vaggvisa. Ni hittar "Lullabies" på Spotify, Spotify Kids eller så kan ni lyssna på det direkt här nedanför. Tumnagel
43kg
+
Wille Wilhelmsson

Här är trailern för Dancing Queens
Helena Bergströms danskomedi

Nu har Netflix släppt trailern för Helena Bergströms kommande dramakomedi Dancing Queens där Bergströms dotter Molly Nutley spelar huvudrollen. Filmen handlar om den unga skärgårds-tjejen Dylan (Molly Nutley) som drömmar om en karriär som dansare. När hon väl kommer till Stockholm blir hon upptäckt men för att få medverka i en föreställning måste hon spela man, det är nämligen en dragshow-föreställning hon blivit castad till. Dancing Queens börjar sändas på Netflix 3 juni. Tumnagel
-5kg
+
Wille Wilhelmsson