21 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Vässla släpper två nya scooters
En att sitta på, en att sparka på

Vässla släpper två nya scooters

Ibland dyker det upp ord som inte alls betyder samma sak på flera språk. Eller alltså, det är väldigt vanligt så klart men ibland dyker det upp uttryck som är förvirrande. Scooter är ett sådant. I Sverige är en scooter för mig precis som Wikipedia beskriver det, " en typ av moped eller motorcykel med små hjul, vindskydd framför knäna och inbyggd motor". Men jänkarna tycker att sparkcyklar med elmotor är en scooter.

Hur som helst så släpper nu svenska märket Vässla en av varje. Vässla 2 är version två av deras scooter (i den formen man sitter på) och den har fått lite annan design med ny framlykta. Motorn har också blivit lite kraftigare (Bosch 1200W) så att backar klaras bättre. Toppfarten är fortfarande 45 km/h och räckvidden är mellan 4 och 6 mil. Batteriet går att lyfta ur så att man inte behöver ha sladd till scootern.

Den andra versionen är en sån där scooter som man sparkar på. Den kallas för Vässla Kick och här gäller toppfarten 25 km/h, räckvidd på mellan 1,5 och 2,5 mil och motor på 250W.

Båda två säljs nu i en specialversion som man kallar för Black Edition. Beställer och betalar man nu får man Vässla 2 för 22.500 kronor och Vässla Kick för 4500 kronor. Väntar man blir priset 25.000 respektive 5000 kronor.

Fordon, Eldrivet, Vässla, scooter, sparkcykel
44.6° 0 Roger Åberg Roger Åberg
sön. 2 dec 2018, 11:11
44.6°
0

Vässla släpper två nya scooters

En att sitta på, en att sparka på